Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Εμπορίου: Αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου το 2016
  • [02] Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών στην Αγία Έδρα
  • [03] Αρχίζουν την Κυριακή στη Λάρνακα οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί

    Αγώνες


  • [01] Υπ. Εμπορίου: Αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου το 2016

    Το Υπουργείο Εμπορίου προσανατολίζεται μεσοπρόθεσμα στην αξιοποίηση των κυπριακών αποθεμάτων φυσικού αερίου, η οποία υπολογίζεται γύρω στο 2016, και βραχυπρόθεσμα διερευνά το ενδεχόμενο να προχωρήσει με άλλες επιλογές για έλευση φυσικού αερίου από άλλες χώρες, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού.

    Παράλληλα, η Υπουργός υπογράμμισε ότι οι ενδείξεις για τη συμμετοχή εταιρειών στο β’ γύρο αδειοδότησης για έρευνα και εκμετάλλευση φυσικού αερίου από τα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, είναι πάρα πολύ θετικές, καθώς όπως ανέφερε, στην έκθεση του Υπουργείου για τον β’ γύρο αδειοδότησης στο Λονδίνο, οι μισοί από τους επισκέπτες του περιπτέρου της Κύπρου ανέφεραν ότι έχουν ήδη ετοιμάσει αίτηση συμμετοχής.

    Η κ. Αντωνιάδου σημείωσε ότι οι το Υπουργείο Εμπορίου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις τιμές των πετρελαιοειδών, θέλοντας να διασφαλίσει ότι η αύξηση στις λιανικές τιμές συνδέεται με τις αυξήσεις των τιμών των πετρελαιοειδών στις διεθνείς αγορές.

    Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή, και ερωτηθείσα αν προσανατολίζεται το Υπουργείο Εμπορίου να καθορίσει ανώτατη τιμή στο υγραέριο, καθώς παρατηρούνται διαφορές στην τιμή από πόλη σε πόλη, η κ. Αντωνιάδου ανέφερε αρχικά ότι δυστυχώς η κυπριακή οικονομία είναι αυτή τη στιγμή πλήρως εξαρτώμενη από τις εισαγωγές πετρελαιοειδών από το εξωτερικό και από τις διακυμάνσεις των τιμών στις διεθνείς αγορές.

    «Το Υπουργείο Εμπορίου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις τιμές των πετρελαιοειδών με την έννοια της παρακολούθησης της άφιξης των φορτίων από τις διάφορες εταιρείες για να εξετάσουμε πράγματι, αν η αύξηση που παρατηρείται στις λιανικές τιμές συνδέεται με τις αφίξεις συγκεκριμένων φορτίων σε συγκεκριμένες τιμές. Αυτό είναι υποχρέωση μας και το κάνουμε καθημερινά και στο βαθμό που διαπιστώνουμε διαφορές ζητούμε εξηγήσεις από τις εταιρείες διότι γνωρίζετε ότι δεν μπορεί το Υπουργείο Εμπορίου να καθορίζει τιμές», είπε.

    Η κ. Αντωνιάδου δήλωσε πως εκείνο που θα μπορούσε να γίνει αν διαφανεί ότι οι λιανικές τιμές δεν συνάδουν γενικά με τις αυξομειώσεις στις διεθνείς αγορές είναι η επιβολή πλαφόν προσωρινά. «Αυτό είναι όμως ένα προσωρινό μέτρο, δεν λύνει το πρόβλημα, γενικά οι τιμές στην εγχώρια αγορά εξελίσσονται, ακολουθώντας τις τιμές στις διεθνείς αγορές», πρόσθεσε.

    [02] Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών στην Αγία Έδρα

    Τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των εξαίρετων σχέσεων Κύπρου - Αγίας Έδρας συζητήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας στο Βατικανό Μονσινιόρ Dominique Mamberti.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Μονσινιόρ Mamberti επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της καταστροφής της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα, τις παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών των εγκλωβισμένων και τις προσπάθειες για αναστήλωση του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα, θέματα για τα οποία η κ. Μαρκουλλή ενεχείρισε σχετικά μνημόνια (aide memoires).

    Ακολούθησε δείπνο εργασίας, το οποίο παρέθεσε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα Γιώργος Πουλίδης στην παρουσία αξιωματούχων του Βατικανού.

    [03] Αρχίζουν την Κυριακή στη Λάρνακα οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες

    Με στόχο την άθληση και την κοινωνικοποίηση των ατόμων με νοητική στέρηση μέσω του αθλητισμού πραγματοποιούνται στη Λάρνακα από τις 18 μέχρι τις 22 Μαρτίου οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για άτομα άνω των 8 ετών με μαθησιακά προβλήματα και ειδικές ικανότητες.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης «η τελετή έναρξης των Αγώνων θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου στις τέσσερις το απόγευμα στην Πλατεία Ευρώπης, με παρέλαση των αθλητών. Η πορεία της παρέλαση θα ξεκινήσει από το Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας μέχρι την Πλατεία Ευρώπης όπου και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν σαν στόχο την άθληση, την κοινωνικοποίηση και την ομαδοποίηση των ατόμων με νοητική στέρηση μέσω του αθλητισμού. Η φιλοσοφία των Παγκύπριων Ολυμπιακών Ειδικών Αγώνων είναι τα άτομα με νοητική στέρηση να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και τον συντονισμό των κινήσεων τους στα μέτρα και στα όρια των δυνατοτήτων τους».

    Το πρόγραμμα των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του Στίβου, υψηλού και χαμηλού επιπέδου, της Κολύμβησης, της ποδηλασίας, του Μαρτ και του Bowling.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 March 2012 - 15:29:10 UTC