Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες ανακοινώσεις για επενδύσεις ξένων στην Κύπρο εξήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ
  • [02] Επίτροπος Βασιλείου: Σημαντική η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
  • [03] Κυβερνητικό νομοσχέδιο για ρύθμιση απεργιών για ψήφιση στην Ολομέλεια

  • [01] Νέες ανακοινώσεις για επενδύσεις ξένων στην Κύπρο εξήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ

    Στην εξαγγελία ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα υπάρξει τουλάχιστον μια ανακοίνωση από πλευράς Κυβέρνησης για ενδιαφέρον ξένου επενδυτή για επενδύσεις στην Κύπρο, προέβη ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις, τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και από πλευράς ξένων επενδυτών.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Καζαμίας ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει από το Κατάρ να ξεκαθαρίσει επισήμως, κατά πόσον ενδιαφέρεται ή όχι να υλοποιηθεί η επένδυσή του και ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος που μπορεί να περιμένει η Κυβέρνηση την επίσημη τοποθέτηση του Κατάρ ``δεν ξεπερνά τις αμέσως επόμενες ημέρες``, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ``υπάρχουν πολλοί στη σειρά`` που περιμένουν να συζητήσουν με την Κυβέρνηση για το ίδιο τεμάχιο.

    ``Σας δίνω την υπόσχεση ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα υπάρξει τουλάχιστον μια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της Κυβέρνησης``, είπε ο κ. Καζαμίας, ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους για επενδύσεις στην Κύπρο

    Πέραν της ανακοίνωσης ``του ιδιώτη επενδυτή ότι είναι σε επαφή με ιδιωτική επιχείρηση για ένα μεγάλο έργο στο χώρο του ευρύτερου αεροδρομίου Λάρνακας, θα ακολουθήσουν και άλλες`` ανακοινώσεις, σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

    ``Κάποιες από αυτές τις ανακοινώσεις θα είναι από πλευράς της Κυβέρνησης και από την πληροφόρηση που έχω από τους άμεσα εμπλεκόμενους, κάποιες θα είναι και από μέρους των ξένων επενδυτών``, πρόσθεσε.

    [02] Επίτροπος Βασιλείου: Σημαντική η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

    Στις προκλήσεις που αφορούν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε η Επίτροπος ΕΕ για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία Ανδρούλα Βασιλείου, σε ομιλία της σε εκδήλωση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ), όπου παρουσιάστηκαν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Ινστιτούτου, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργου Δημοσθένους.

    Στην ομιλία της, η κ. Βασιλείου είπε ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη διαμόρφωση μιας ευημερούσας κοινωνίας ξεχωρίζει και ότι για το λόγο αυτό το επάγγελμα του εκπαιδευτικού θεωρείται ως λειτούργημα.

    Πρόσθεσε ότι η υπάρχει ευρεία συναίνεση ανάμεσα στους Υπουργούς Παιδείας των κρατών μελών της ΕΕ για την ανάγκη αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ως προς τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για να βελτιωθούν οι δυνατότητες προσφοράς των εκπαιδευτικών.

    Η κ. Βασιλείου είπε ότι οι Υπουργοί Παιδείας των κρατών μελών της ΕΕ συμφωνούν ότι χρειάζεται να προσελκύσουμε τους καλύτερους υποψήφιους να ακολουθήσουν αυτό το λειτούργημα.

    [03] Κυβερνητικό νομοσχέδιο για ρύθμιση απεργιών για ψήφιση στην Ολομέλεια

    Υπό τη μορφή κατεπείγοντος κατέθεσε η Κυβέρνηση νομοσχέδιο, με το οποίο ρυθμίζονται οι απεργίες στην υπηρεσία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το εν λόγω νομοσχέδιο και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων να το καταθέσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην Βουλή για ψήφιση του σε νόμο.

    Το νομοσχέδιο που περιορίζει σημαντικά το δικαίωμα της απεργίας στην εν λόγω ουσιώδη υπηρεσία, εξέτασε το πρωί σε κλειστή συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών, στην παρουσία του Υπουργού Συγκοινωνιών Ευθύμιου Φλουρέντζου.

    Το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί το απόγευμα στην Ολομέλεια και θα τεθεί προς ψήφιση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 March 2012 - 14:29:10 UTC