Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στο Greentree
  • [02] To ECOFIN θα αποφανθεί αύριο για τα μέτρα της Κύπρου
  • [03] Παράπονα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

  • [01] Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στο Greentree

    Ξεκίνησαν στο Greentree οι συνομιλίες για το Κυπριακό, με πρόγευμα το οποίο παραθέτει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στους ηγέτες των δυο κοινοτήτων - τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου - και στους συμβούλους τους.

    Νωρίτερα ο ΓΓ του ΟΗΕ και οι δυο ηγέτες εμφανίστηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια για τη φωτογράφηση μαζί τους προσήλθαν και οι σύζυγοι και των τριών.

    Ο ΓΓ αναμένεται να παραμείνει μέχρι και το γεύμα στο Greentree, οπόταν και οι συνομιλίες θα είναι κοινές.

    Στη συνέχεια οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν εκ του σύνεγγυς.

    [02] To ECOFIN θα αποφανθεί αύριο για τα μέτρα της Κύπρου

    Το Συμβούλιο ECO-FIN αναμένεται να συμφωνήσει αύριο με την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται πρόσθετη δράση στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Κύπρο, τη Μάλτα, το Βέλγιο και την Πολωνία.

    Αντίθετα με σύσταση της Κομισιόν, το Συμβούλιο θα ενεργοποιήσει το επόμενο στάδιο της διαδικασίας για την περίπτωση της Ουγγαρίας, θεωρώντας ότι δεν έλαβε αποτελεσματικά μέτρα.

    Οπως επισημαίνει στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου ECO-FIN, η Κομισιόν θεωρεί ότι με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες και οι 4 χώρες (Κύπρος, Βέλγιο, Μάλτα, Πολωνία), με τις ενέργειές τους έχουν επιτύχει επαρκή πρόοδο όσον αφορά τη διόρθωση των ελλειμμάτων τους ενός του χρονικού πλαισίου που όρισε το Συμβούλιο Υπουργών.

    Στο κείμενο υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010, όταν το Συμβούλιο εξέδωσε σύσταση για τη λήψη διορθωτικών μέτρων. Το Συμβούλιο είχε εκτιμήσεις τότε ότι υφίστανται ειδικές περιστάσεις στην Κύπρο οι οποίες το 2009 οδήγησαν σε ύφεση για πρώτη φορά στα τελευταία 35 χρόνια και οι οποίες δικαιολογούσαν την διόρθωση του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα. Σύμφωνα με κυπριακά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2010 το έλλειμμα έφτασε στο 6,1% το 2009. Στη σύσταση του Ιουλίου 2010 το Συμβούλιο κάλεσε την Κύπρο να διασφαλίσει ετήσια δημοσιονομική προσπάθεια κατά μέσο όρο τουλάχιστον 1,5 του ΑΕΠ για την περίοδο 2010-2012, ώστε να επανέλθει το έλλειμμα κάτω του 3%.

    [03] Παράπονα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

    Μέχρι το Νοέμβριο του 2011 υποβλήθηκαν 667 παράπονα στο Γραφείο του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και πολλά από αυτά αφορούν τις παρενοχλήσεις στα τηλέφωνα και υπολογιστές από διαφημιστικά μηνύματα που παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα.

    Σήμερα παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισων Ευκαιριών η ετήσια έκθεση του Γραφείου του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τον Επίτροπο Γιάννο Δανιηλίδη. Η έκθεση συζητήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των Προσωπικών Δεδομένων, όπως έχει οριστεί η 27η Ιανουαρίου.

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Επίτροπος είπε ότι χρειάζεται ακόμη πάρα πολλή δουλειά στο θέμα της διαφώτισης έτσι ώστε να αντιληφθεί ο κόσμος το ρόλο που έχει να διαδραματίσει το Γραφείο. Οπως εξήγησε, ο νόμος στη βάση του οποίου λειτουργεί το Γραφείο, είναι καινούργιος, ηλικίας μόλις 11 χρονών. «Χρειάζεται αρκετή διαφώτιση για να μάθει ο λαός τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει από αυτό το νόμο», επεσήμανε.

    Ο Επίτροπος ανέφερε πως στο πλαίσιο της διαφώτισης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν εκδηλώσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο με σκοπό τη διαφώτιση του κόσμου για τις πρόνοιες της νομοθεσίας. Ο κ. Δανιηλίδης δήλωσε, ακόμα, ότι ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ, το Γραφείο χρειάζεται ενίσχυση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 23 January 2012 - 14:29:19 UTC