Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μαρκουλλή - Κλίντον στην Ουάσινγκτον
  • [02] Διοικητής Βρετανικών Βάσεων - Συνέντευξη στο ΚΥΠΕ
  • [03] Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει γιορτών
  • [04] Η Στατιστική πλευρά του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

  • [01] Συνάντηση Μαρκουλλή - Κλίντον στην Ουάσινγκτον

    Συνομιλίες με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα έχει σήμερα στις 1730 (ώρα Κύπρου) στην Ουάσιγκτον η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, η οποία ξεκίνησε χθες τις επαφές της στην αμερικανική πρωτεύουσα.

    Το χθεσινό πρόγραμμα επαφών της περιλάμβανε συναντήσεις με την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ιλιάνα Ρος - Λέτινεν και τον επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας στην Επιτροπή, Χάουαρντ Μπέρμαν.

    Χθες το μεσημέρι είχε γεύμα εργασίας με ηγετικούς παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τους οποίους ενημέρωσε για το Κυπριακό και αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση του Κυπριακού στα κέντρα αποφάσεων της Ουάσιγκτον. Παρευρέθηκαν, πλην του Πρέσβη της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Παύλου Αναστασιάδη, οι πρόεδροι της ΠΣΕΚΑ, της Κυπριακής Ομοσπονδίας, του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου και εκπρόσωποι της ΑΧΕΠΑ και της Ενιαίας Συντονιστικής Προσπάθειας.

    Το απόγευμα επίσης επισκέφθηκε τα γραφεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, ενώ είχε συνάντηση με την ηγεσία του Αμερικανο-Ισραηλινού Λόμπι.

    Το βράδυ είχε δείπνο στο οποίο παρακάθισαν μέλη του Κογκρέσου και συνεργάτες τους.

    [02] Διοικητής Βρετανικών Βάσεων - Συνέντευξη στο ΚΥΠΕ

    Η Βρετανία δεν προτίθεται, ούτε άμεσα ούτε στο μέλλον, να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές βάσεις που διατηρεί στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων Air Vice Marshal GE Stacey, ο οποίος πρόσθεσε παράλληλα ότι το Λονδίνο, στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης λύσης στο Κυπριακό, είναι διατεθειμένο να υποβάλει εκ νέου την πρότασή του για παραχώρηση μέρους των Βάσεων στην Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Διοικητής ανέφερε ακόμα ότι τα οφέλη από τον εντοπισμό ορυκτού πλούτου στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων (ΒΒ) προορίζονται για τον κυπριακό λαό, ενώ για τη Συνθήκη Εγγυήσεων περιορίστηκε να πει ότι η οποιαδήποτε τροποποίησή της αφορά τα συμβαλλόμενα μέρη.

    Σημείωσε την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ΒΒ και των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Αρχές των Βάσεων για βελτίωση των σχέσεών τους με τις παραπλήσιες κοινότητες.

    Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης βρίσκεται κάτω από την ενότητα "Ειδικά Θέματα - Αναλύσεις"

    [03] Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει γιορτών

    Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ενόψει γιορτών, με τους ελέγχους κυρίως σε καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών, υπεραγορές και περίπτερα να είναι ιδιαίτερα εντατικοποιημένοι.

    Την ίδια ώρα η κίνηση στην αγορά είναι μέχρι στιγμής μουδιασμένη, με τους καταναλωτές είτε να αναμένουν το 13ο μισθό για να κάνουν τα ψώνια τους , είτε ακόμη και τα ξεπουλήματα αμέσως μετά τις γιορτές.

    Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών στο Υπουργείο Εμπορίου προωθεί σειρά δράσεων και μέτρων, ώστε να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές να μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους, τόσο στην Κύπρο όσο και σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το μαγαζί της γειτονιάς μέχρι το διαδίκτυο, επαρκώς προστατευμένοι.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Φρόσω Χατζηλούκα, Διευθύντρια της Υπηρεσίας, βασικοί στόχοι είναι η επαρκής προστασία της υγείας, ασφάλειας και των οικονομικών συμφερόντων του καταναλωτή και η διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, με την καταπολέμηση των οργανωμένων μονοπωλιακών και ολιγοπωλιακών καταστάσεων, καθώς και με τον έλεγχο των συγκεντρώσεων επιχειρήσεων.

    [04] Η Στατιστική πλευρά του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

    Με την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής του Παγκύπριου πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, οι αριθμοί δείχνουν υπεροχή της έδρας. Από τις αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής, της τελευταίας για το 2011, απουσίαζε το σημείο της ισοπαλίας. Σε τέσσερις αγώνες επικράτησαν οι γηπεδούχοι και σε τρεις οι φιλοξενούμενοι.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, στη μέχρι τώρα διαδρομή των 98 αναμετρήσεων του Πρωταθλήματος, σε 40 επικράτησαν οι γηπεδούχοι και σε 34 οι φιλοξενούμενοι, ενώ το σημείο της ισοπαλίας εμφανίστηκε σε 24 αναμετρήσεις.

    Πιο παραγωγικό εξακολουθεί να είναι πάντοτε το δεύτερο μέρος των αγώνων. Από τα 206 τέρματα που σημειώθηκαν μέχρι τώρα τα 114 επιτεύχθηκαν στο δεύτερο μέρος των 98 αγώνων.

    Τα περισσότερα τέρματα (20) σημειώθηκαν στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής και τα λιγότερα (εννέα) στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής. Μέχρι στιγμής τα περισσότερα τέρματα (25) σημείωσε ο ΑΠΟΕΛ και τα λιγότερα (5) ο Ερμής Αραδίππου. Τα περισσότερα τέρματα (25) δέχτηκε η Αλκή, ενώ η ΑΕΛ έχει να επιδείξει την καλύτερη αμυντική γραμμή με παθητικό τρία γκολ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 20 December 2011 - 10:29:16 UTC