Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού
  • [02] Συναίνεση για αύξηση του ΦΠΑ

  • [01] Αρχισε η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου κήρυξε το απόγευμα της Πέμπτης την έναρξη της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2012 από την Ολομέλεια του νομοθετικού θέματος με στόχο να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

    Η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού συνιστά κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία με τα μέλη της Βουλής να τοποθετούνται για τους προϋπολογισμούς, για την πορεία της οικονομίας και ευρύτερα σε ζητήματα που αφορούν τον τόπο. Πρόσθεσε πως στόχος είναι η συζήτηση να ολοκληρωθεί την Πέμπτη και ανέφερε ότι η συζήτηση του Προϋπολογισμού θα συνεχιστεί αύριο στις 9.00 το πρωί.

    Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως κατά τις ολοήμερες συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής πέραν του προϋπολογισμού θα συζητηθούν νομοσχέδια και προτάσεις νόμου. Η συζήτηση του Προϋπολογισμού άρχισε με την ανάγνωση συνοπτικής αναφοράς από την έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νικόλα Παπαδόπουλο. Ακολουθούν οι ομιλίες αρχηγών ή εκπροσώπων ΄των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    [02] Συναίνεση για αύξηση του ΦΠΑ

    Αύξηση του ΦΠΑ στο 17% θα έχουμε από την 1η Μαρτίου μετά τη συναίνεση που φαίνεται να επιτεύχθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και της Βουλής. Στο μεταξύ ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης δήλωσε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του θα υπερψηφίσει το Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012 ασκώντας έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, μετά από τηλεφωνική διαβούλευση των μελών της Επιτροπής με τον Υπουργό Οικονομικών, τα κόμματα αποφάσισαν να ψηφίσουν την αύξηση του ΦΠΑ με ισχύ από την 1η Μαρτίου το 2012, υπό την προϋπόθεση πως μέχρι τότε η Κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδια για προώθηση της ανάπτυξης και για αντισταθμιστικά μέτρα για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μεταγενέστερο στάδιο θα κατατεθεί από την Κυβέρνηση ολοκληρωμένη πρόταση για τον τρόπο καταβολής της ΑΤΑ.

    Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής, αποφασίστηκε να αυξηθούν κατά 10.000 ευρώ οι κλίμακες των εισοδημάτων για καταβολή των επιδομάτων τέκνου και της φοιτητικής χορηγίας. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 39.000 ευρώ τα επιδόματα θα καταβάλλονται ακέραια, ενώ οικογένειες με εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ δεν θα λαμβάνουν επιδόματα. Κατά την αυριανή ψήφιση των δύο νομοσχεδίων τα κόμματα θα καταθέσουν τροπολογία ώστε οι άρρενες γόνοι πολυτέκνων οικογενειών να θεωρούνται εξαρτώμενα και να λαμβάνουν επίδομα μέχρι το 20ο έτος της ηλικίας τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 December 2011 - 16:29:41 UTC