Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Πέμπτη καταλήγει η Βουλή για το ΤΧΠ
  • [02] Το Βέλγιο στηρίζει τις κυπριακές θέσεις
  • [03] Ομήρου: Το ΚΥΠΕ θα ανταποκριθεί στην Προεδρία

  • [01] Την Πέμπτη καταλήγει η Βουλή για το ΤΧΠ

    Στόχος είναι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να καταλήξει η Ολομέλεια επί των νομοσχεδίων που αφορούν τη δημιουργία Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τη διαχείριση χρηματοοικονομικών κρίσεων ``για να μπορέσει η Κύπρος να στείλει το μήνυμα ότι έχει πλέον μηχανισμούς, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες κρίσεις αν επισυμβούν στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα``.

    Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Αγγελος Βότσης, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, η οποία συζήτησε τα κυβερνητικά νομοσχέδια με τίτλο «Ο Περί της Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κρίσεων Νόμος του 2011», «Ο Περί της Σύστασης και Λειτουργίας Ανεξάρτητου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Νόμος του 2011» και «Ο περί Επιβολής Ειδικού Φόρου Πιστωτικού Ιδρύματος (τροποποιητικός) Νόμος του 2011».

    Σκοπός της σύστασης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι η βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου διαχείρισης και επίλυσης χρηματοοικονομικών κρίσεων και η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ειδικότερα η εξυγίανση επηρεαζόμενων πιστωτικών ιδρυμάτων μέσω της ύπαρξης επαρκών πόρων για τη χρηματοδότηση εφαρμογής των αναγκαίων εργαλείων εξυγίανσης, της αποφυγής χρησιμοποίησης δημοσίων πόρων για σκοπούς εξυγίανσης τους, της μεγιστοποίησης της αξίας των υγιών περιουσιακών στοιχείων των πιστωτικών ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή που έχουν καταστεί αφερέγγυα και της διευκόλυνσης της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της παραγωγικής χρήσης των υγιών περιουσιακών στοιχείων.

    «Μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή υπάρχουν εκείνες οι προϋποθέσεις για να καταλήξουμε μέχρι την Πέμπτη, έχουν επισυμβεί συγκλίσεις σχεδόν στα περισσότερα σημεία στα οποία υπήρχαν τριβές και ελπίζω μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ψηφίσουμε στην Ολομέλεια και τα τρία αυτά νομοσχέδια», είπε ο κ. Βότσης.

    [02] Το Βέλγιο στηρίζει τις κυπριακές θέσεις

    Ο Υπουργός Αμυνας του Βελγίου εξέφρασε την πλήρη στήριξη της χώρας του στις θέσεις της Κύπρου στο Κυπριακό αλλά και σε ό,τι αφορά την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

    Ο Βέλγος Υπουργός, ο οποίος είχε την Τετάρτη συνομιλίες στο Βέλγιο με τον Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, τόνισε την πλήρη υποστήριξη του Βελγίου στην πολιτική της κυπριακής Κυβέρνησης στο κυπριακό πρόβλημα και στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ της. Παράλληλα, παρατήρησε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και την απομακρύνει από την ΕΕ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Βέλγος Υπουργός διατύπωσε, επίσης, την ετοιμότητα της χώρας του να παράσχει κάθε υποστήριξη στην κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ώστε να ασκηθεί με επιτυχία για το συνολικό συμφέρον της ΕΕ.

    [03] Ομήρου: Το ΚΥΠΕ θα ανταποκριθεί στην Προεδρία

    Το ΚΥΠΕ θα ανταποκριθεί με επιτυχία, προς όφελος των συμφερόντων της Κύπρου, στην πρόκληση που λέγεται κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του ΚΥΠΕ την πορεία των εργασιών του Πρακτορείου.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε βαθιά ικανοποίηση «για τη λειτουργία και την απόδοση του ΚΥΠΕ στην υπόθεση της ενημέρωσης, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού, μέσα στην κυπριακή κοινωνία και στο δημοκρατικό πολίτευμα». Είναι γεγονός, ανέφερε, «ότι τα τελευταία 10-15 χρόνια το ΚΥΠΕ έχει σημειώσει άλματα στον τομέα της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης».

    Αναφερόμενος στην ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκ μέρους της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αποτελεί ευκαιρία, και ταυτόχρονα μια πρόκληση στην οποία όλοι θα κληθούμε να ανταποκριθούμε. «Είμαι βέβαιος ότι το ΚΥΠΕ, τόσο σε επίπεδο Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο Διεύθυνσης και εργαζομένων, θα ανταποκριθούν με επιτυχία σε αυτή την πρόκληση, προς όφελος των ευρύτερων συμφερόντων του κυπριακού κράτους και του κυπριακού λαού», ανέφερε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 30 November 2011 - 16:29:12 UTC