Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-10-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΚΤ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

    Μεγάλη πρόοδος στις προ-παρασκευαστικές εργασίες για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Τίτου Χριστοφίδη.

    Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε μετά τη σύσκεψη πως κατά την Κυπριακή Προεδρία θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο δεκαπέντε Ατυπα Συμβουλία Υπουργών και 180 περίπου άλλες συναντήσεις σε κατώτερο επίπεδο.

    Είπε εξάλλου πως ενώ τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο να προκύψει μια ειδική συγκεκριμένη ανάγκη ώστε να πρέπει να οργανωθεί μια συνάντηση Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στην Κύπρο. ``Τότε θα το αντιμετωπίσουμε αλλά δεν προγραμματίζεται αυτή τη στιγμή οργάνωση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην Κύπρο``, πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς για τους στόχους και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως είναι υπό διαμόρφωση, για να προθέσει πως ``η Κύπρος έχει μια συγκεκριμένη κοινωνική ευαισθησία την οποία θέλουμε να βγάλουμε μέσα από αυτή την Προεδρία``.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκτός από τον κ. Χριστοφίδη και τον κ. Μαυρογιάννη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, η Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου, Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και η αξιολόγηση της πορείας των προετοιμασιών για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μεταξύ 2-4 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Πέρες αναμένεται να έχει κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες.

    Επίσης, ο Πρόεδρος του Ισραήλ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

    [03] ΚΤ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

    Η Κεντρική Τράπεζα, σε ανακοίνωση, τονίζει ότι θεωρεί απαραίτητο όπως οι κυπριακές τράπεζες συνεχίσουν και εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση, σύμφωνα και με την απόφαση της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το ευρώ.

    Στην ανακοίνωσή της, η κυπριακή ΚΤ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ), υπό το φως του αυξανόμενου συστημικού κινδύνου που πυροδοτήθηκε από την κρίση κυβερνητικού χρέους στην ευρωζώνη, απαιτείται όπως οι τράπεζες ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια έτσι ώστε να ξεπεράσουν το 9% των κύριων βασικών πρωτοβάθμιων κεφαλαίων (CORE TIER 1) με τη δημιουργία αποθέματος κεφαλαίου πέραν του 9% μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2012, σε μια συντηρητική αποτίμηση του κυβερνητικού χρέους που θα βρίσκεται στην κατοχή των τραπεζών σε τρέχουσες τιμές αγοράς.

    ``Αυτή η ενέργεια``, αναφέρει η ΚΤ, ``θα επιτρέψει στις τράπεζες να αντέξουν ενδεχόμενες χρηματοοικονομικές διαταραχές και ταυτόχρονα να διατηρούν επαρκή κεφάλαια``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 October 2011 - 13:29:11 UTC