Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΛΩΣΗ
  • [02] ΚΟΙΝΟΠΟ-ΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΜΕΤΑΛΙΑ

  • [01] ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΛΩΣΗ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία εκμεταλλεύεται το αυτονόητο κυριαρχικό της δικαίωμα και σεβόμενη πλήρως το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, προχωρεί σε διερευνητική γεώτρηση για ανεύρεση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης της διϋπουργικής επιτροπής για το θέμα του φυσικού αερίου.

    Εστειλε μήνυμα στην Αγκυρα με αφορμή τις πρόσφατες απειλές της, λέγοντας ότι συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην περιοχή και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ να παρέμβει σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της.

    Ο Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη σε διαβήματα προς τη διεθνή κοινότητα, ενώ ανακοίνωσε ότι μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ, θα συγκαλέσει το άτυπο συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων για συζήτηση και αξιολόγηση της κατάστασης.

    Εξέφρασε, τέλος, τις θερμές του ευχαριστίες προς την Ελλάδα για την αμέριστη συμπαράστασή της στο θέμα, λέγοντας ότι υπάρχει συνεχής συντονισμός.

    [02] ΚΟΙΝΟΠΟ-ΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΜΕΤΑΛΙΑ

    Ως μία από τις καλύτερες αποστολές στο εξωτερικό των τελευταίων χρόνων, μπορεί να χαρακτηριστεί η Κυπριακή παρουσία στους 4ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν στο Isle of Man, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

    Οπως αναφέρεται, η Κύπρος συμμετέχοντας με 11 αθλητές, έφτασε μέχρι την 11η θέση του πίνακα των μεταλλίων, με τρία χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια, αφήνοντας πίσω της χώρες που δίνουν μεγάλη σημασία στην υποδομή, όπως ο Καναδάς και η Τζαμάικα, αλλά και πολυπληθείς Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες.

    Σημειώνει ότι η τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, μέσα στην πόλη του Ντάγκλας, βρήκε όλους στην αποστολή ευχαριστημένους με την παρουσία, και τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ουράνιο Ιωαννίδη και τον αρχηγό της αποστολής Σταύρο Μιχαηλίδη, να δέχονται συγχαρητήρια, για το συνολικό υψηλό επίπεδο που παρουσίασε η Κύπρος, συμμετέχοντας στα πέντε από εφτά αθλήματα που βρίσκονταν στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

    Σε ότι αφορά το Στίβο, ο απεσταλμένος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει ότι «η Λεοντία Καλλένου έφτασε επιτέλους και στο χρυσό μετάλλιο στο Άλμα εις Ύψος, ενώ η Μερόπη Παναγιώτου, παρά το ότι παρουσιάστηκε εμφανώς καταβεβλημένη ψυχολογικά και σωματικά από τους συνεχόμενους αγώνες, κατάφερε σε άλλη μια διοργάνωση να ανέβει στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 1500μ».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 September 2011 - 13:29:13 UTC