Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΛΙΒΥΗ ΕΜΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΗΓΕΤΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ
  • [03] ΒΟΥΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟΙΚ
  • [04] ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΠΡΩΤΑΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ ΛΙΒΥΗ ΕΜΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

    Η Κύπρος αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (ΕΜΣ) της Λιβύης ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της χώρας, μέχρι τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών, και σημειώνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη όπως ο Μουάμαρ Καντάφι παραδοθεί τάχιστα, αναφέρει σε δήλωσή της η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    ``Παρατηρούμε όλοι μας ένα αξιοθαύμαστο αέρα αλλαγής στη γειτονική Λιβύη. Το καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι έχει τελειώσει. Είναι επιτακτική ανάγκη όπως ο Καντάφι αποδεχθεί αυτό το μη αναστρέψιμο γεγονός και παραδοθεί τάχιστα, έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στις εχθροπραξίες και να αποφευχθεί η περαιτέρω αιματοχυσία``, αναφέρει η κ. Μαρκουλλή.

    Προσθέτει ότι ``για αυτό το ενδιάμεσο διάστημα και μέχρι τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών στη γειτονική μας χώρα, η Κύπρος αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (ΕΜΣ), ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης``.

    ``Κάτω από αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το λαό της Λιβύης, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ, κάθε δυνατή βοήθεια στο ΕΜΣ``, διαβεβαιώνει.

    Η κ. Μαρκουλλή επαναλαμβάνει ``την έκκλησή μας προς το ΕΜΣ όπως δεσμευθεί σε μια ταχεία διαδικασία μετάβασης προς τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα``.

    ``Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στην αυγή μιας νέας Λιβύης, το ΕΜΣ έχει καθήκον να ηγηθεί μίας πραγματικής προσπάθειας συμφιλίωσης προς εκπλήρωση των νόμιμων δημοκρατικών προσδοκιών του λιβυκού λαού. Για το σκοπό αυτό, είναι υψίστης σημασίας όπως το συντομότερο δυνατόν και μόλις οι συνθήκες επί του εδάφους το επιτρέψουν, διεξαχθούν ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές προς ανάδειξη της νέας κυβέρνησης της χώρας``, καταλήγει.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΗΓΕΤΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ

    Αρχισε λίγο μετά τις 10 το πρωί η 6η ολοήμερη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

    Γύρω στις 10.05 προσήλθε πρώτη στον χώρο των συνομιλιών η αντιπροσωπεία της τ/κ πλευράς. Τον Τ/κ ηγέτη Ντερβις Ερογλου υποδέχτηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Λίγα λεπτά αργότερα, στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, προσήλθε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τον οποίο επίσης υποδέχτηκε ο κ. Ντάουνερ.

    Οι δύο ηγέτες αναμένεται να εισέλθουν σήμερα σε νέο κεφάλαιο στις απευθείας διαπραγματεύσεις, το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί.

    [03] ΒΟΥΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟΙΚ

    Από τις 09.30 συνεδριάζουν υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων.

    Λίγο πριν τις 11.00 έφθασε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας και παρίσταται στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, η οποία συνεχίζεται και στην παρουσία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

    Στο μεταξύ, άρχισε πριν από λίγο η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Οικονομικών, κατά την οποία συζητούνται τροποποιήσεις των νομοσχεδίων του πρώτου πακέτου μέτρου που αναπροσαρμόζει τις πρόνοιες των νομοσχεδίων στη νέα συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    [04] ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΠΡΩΤΑΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Το 100% έχει φτάσει η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά για την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ σύμφωνα με τις κρατήσεις των τουριστών από διάφορες χώρες φαίνεται ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα συνεχιστεί μέχρι το Νοέμβριο.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης ανέφερε ότι «αυτή την περίοδο οι πληρότητες στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά είναι πολύ υψηλές, έχουμε μάλιστα αγγίξει και το 100%. Το ευχάριστο για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είναι ότι αυτές οι πληρότητες είχαν διαφανεί από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από την αρχή της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, δηλαδή τον Απρίλιο».

    Πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι οι πληρότητες αυτές θα συνεχίσουν μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Αυτό είναι κάτι που ήταν στους αρχικούς στόχους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, δηλαδή η απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από έξι σε εννέα μήνες και σταδιακά σε ολόκληρο το χρόνο».

    Ανέφερε περαιτέρω πως «φαίνεται ότι ο πρώτος στόχος δηλαδή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στους εννέα μήνες επιτυγχάνεται και έτσι συνεχίζουμε για να σταθεροποιήσουμε τις αφίξεις τουριστών για το Μάιο και το Νοέμβριο. Στη συνέχεια θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε με τις αφίξεις τουριστών στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου για ολόκληρο το χρόνο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 26 August 2011 - 9:29:11 UTC