Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΠΑ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΟΖ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ
  • [03] ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
  • [04] ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΜΑΙΟΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΠΑ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΟΖ

    Η αντίδραση των ΗΠΑ στις απειλές της Τουρκίας για τις έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου υποδεικνύει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λειτουργεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση των ΗΠΑ στις απειλές της Τουρκίας, ο κ. Στεφάνου, αφού σημείωσε ότι ``έχουμε τοποθετηθεί επί του θέματος``, είπε ότι ``η αντίδραση του Στέϊτ Ντιπάρντμεντ υποδεικνύει αυτό που και εμείς υποδεικνύουμε, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λειτουργεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και στη συγκεκριμένη περίπτωση στη βάση του Δικαίου της Θάλασσας``.

    Οτιδήποτε πράττει η Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε, το πράττει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου αλλά και ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα που η Τουρκία παραβιάζει από το 1974 με την παράνομη κατοχή στην Κύπρο.

    Ερωτηθείς εάν για το θέμα υπάρχει συνεννόηση και με το Ισραήλ και με την Ελλάδα, περιορίστηκε να επαναλάβει ότι ``σε ό,τι έχει σχέση με την έρευνα ή την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου λειτουργούμε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και αυτό αφορά και το ζήτημα που σας έχω πει αλλά και τα ζητήματα συνεργασιών με τρίτες χώρες``.

    ``Οχι μόνο για αυτό το ζήτημα, για όλα τα ζητήματα, πάντα η Κυπριακή Δημοκρατία σέβεται και εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε``, διαβεβαίωσε.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε την Παρασκευή ότι πέραν από το πρώτο πακέτο μέτρων για την οικονομία θα υπάρξει και ένα δεύτερο πακέτο.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ακόμα ότι ο Υπουργός Οικονομικών καταβάλλει προσπάθεια μέσα από διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να υπάρξει αυτό το δεύτερο πακέτο μέτρων το συντομότερο δυνατόν.

    Οπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, ο Υπουργός Οικονομικών έχει εξαγγείλει δημόσια ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, για να προσθέσει ότι «άλλωστε δεν είχαμε πει κάτι καινούργιο, το δεύτερο πακέτο μέτρων έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Προέδρου και των κομμάτων στη σύσκεψη για την οικονομία».

    «Τώρα, πότε θα είναι έτοιμο (το β πακέτο μέτρων) θα είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών και του διαλόγου», κατέληξε στις δηλώσεις του.

    [03] ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

    Με τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους οι συγγενείς των 13 θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, παρευρέθηκαν την Παρασκευή το πρωί στο 40ημερο μνημόσυνο των αδικοχαμένων πεσόντων.

    Το μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, στην παρουσία του Υπουργού Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ και άλλων αξιωματούχων της Αστυνομίας και του ναυτικού.

    Ακολούθησε μονόλεπτος σιγή υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Εθνικής Φρουράς κατά τη διάρκεια της οποίας οι συγγενείς ξέσπασαν σε λυγμούς και φώναζαν εναντίον όλων όσοι ευθύνονται για την τραγωδία. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αρχιεπίσκοπο, τον Αρχηγό Αστυνομίας και το Διοικητή της ΕΛΔΥΚ. Κατά την κατάθεση στεφάνου από τον Υπουργό Αμυνας, ακούστηκαν προπηλακισμοί από τους συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης.

    Λίγα λουλούδια και στεφάνια κατέθεσαν επίσης οι συγγενείς όλων των θυμάτων εκτός από τους συγγενείς του Βασίλη Κρόκου, Σπύρου Τταντή, Παναγιώτη Θεοφίλου, Αδάμου Αδάμου και Γιώργου Γιακουμή. Οι συγγενείς των πέντε ηρώων ζητούσαν να μεταβούν στον τόπο όπου έχασαν τη ζωή τους οι δικοί τους άνθρωποι για να καταθέσουν στεφάνια, αφού, όπως εξήγησαν, «δεν είναι αρκετό να καταθέσουν στεφάνια μπροστά σε ένα τραπεζάκι με τη φωτογραφία των δικών τους».

    [04] ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΜΑΙΟΣ

    Αύξηση 3,8% σημείωσε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών Βιομηχανίας για το μήνα Μάιο 2011 σε σύγκριση με το Μάιο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

    Oπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας «ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών Βιομηχανίας για το μήνα Μάιο 2011 ανήλθε στις 129,8 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 3,8% σε σύγκριση με το Μάιο 2010».

    Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2011, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

    Στον τομέα της Μεταποίησης, το Μάιο 2011 ο δείκτης έφτασε τις 121,0 μονάδες, δηλ. σημείωσε αύξηση 1,5% σε σύγκριση με το Μάιο του 2010.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 19 August 2011 - 11:29:14 UTC