Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΣ ΥΠΕΞ
  • [02] ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
  • [03] ΥΠΕΣ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΦΙΞΕΙΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΣ ΥΠΕΞ

    Ολοκληρώθηκε στη 13.30 την Παρασκευή η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Nasser Judeh, στο Προεδρικό Μέγαρο, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο ιορδανός αξιωματούχος στην Κύπρο.

    Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και μετά το πέρας της δεν έγιναν δηλώσεις.

    Ακολούθως, ο κ. Κυπριανού και ο ιορδανός ομόλογός του αναχώρησαν για το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και συνομιλίες μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών, ενώ αναμένεται να υπογραφεί και Μνημόνιο Συναντίληψης για τις Διμερείς Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων των δύο πλευρών.

    [02] ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει νέος Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής; Κυβέρνησης στο νέο σχήμα, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, την Παρασκευή το πρωί. Συγκεκριμένα η νέα κυβέρνηση, που θα προσπαθήσει να εκτονώσει την κοινωνική ένταση διαμορφώνεται ως εξής:

    Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου, Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος, Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης και Παντελής Οικονόμου, Υπουργός Εξωτερικών: Σταύρος Λαμπρινίδης, Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης, Υπουργός Εσωτερικών: Χάρης Καστανίδης, Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Δημήτρης Ρέππας, Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης και Ντίνος Ρόβλιας.

    Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Πάνος Μπεγλίτης, Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος, Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αναπληρωτής Υπουργός: Χάρης Παμπούκης και Σωκράτης Ξυνίδης, Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης, Υπουργός Περιβάλλοντος: Γιωργός Παπαπακωνσταντίνου, Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης, Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης, Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου, Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά, Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Γιάννης Ραγκούσης, Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης.

    Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτρουμάνης, Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος , Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης, Χρήστος Αΐδόνης και Μάρκος Μπόλαρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης, Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας, Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής, Υφυπουργός: Μιχάλης Όθωνας, Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος, Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ηλιας Μόσιαλος

    [03] ΥΠΕΣ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

    Το Υπουργείο Εσωτερικών υλοποιεί μια μακροπρόθεσμη Στρατηγική για την οριστική αναβάθμιση των διαδικασιών διαχείρισης των Στερεών Οικιακών Απορριμμάτων μέχρι το 2020, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Μιλώντας σε ημερίδα στη Λευκωσία, με θέμα την υλοποίηση του προγράμματος «Υποστηρικτικό εργαλείο περιβαλλοντικής πολιτικής για την ανακύκλωση σε νησιά», ο κ. Συλικιώτης είπε ότι με την έναρξη στην Κύπρο το 1992 του προγράμματος LIFE από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χρηματοδοτήθηκαν συνολικά 26 προγράμματα, με επενδύσεις ύψους 20,4 εκ. ευρώ, τα 11,6 εκ. εκ των οποίων καταβλήθηκαν από την ΕΕ,

    Πρόσθεσε ότι από τα 26 προγράμματα, έξι αφορούσαν στην περιβαλλοντική καινοτομία, τρία στην προστασία της φύσης και 17 στην ανάπτυξη ικανοτήτων και συμπλήρωσε ότι στην τρέχουσα φάση του προγράμματος, LIFE+, από το 2007 έως το 2013, ο συνολικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,143 δις ευρώ

    Στην Κύπρο είπε ότι από τον Οκτώβριο του 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει οκτώ έργα LIFE+.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΦΙΞΕΙΣ

    Ετήσια αύξηση 3,7% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών το Μάιο του 2011, ενώ αύξηση 11,7% κατέγραψαν οι αφίξεις την περίοδο Ιανουαρίου Μαΐου 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

    Με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Ταξιδιωτών οι αφίξεις τουριστών το Μάιο του 2011 ανήλθαν σε 267.487 σε σύγκριση με 258.014 το Μάιο του 2010, σημειώνοντας αύξηση 3,7%.

    Το Μάιο σημειώθηκε αύξηση 47,4% στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία (από 27.668 το Μάιο του 2010 σε 40.772 το Μάιο του 2011) και 14,2% αύξηση από την Ελλάδα (από 10.524 σε 12.016 φέτος).

    Τον Απρίλιο του 2011 οι αφίξεις τουριστών είχαν αυξηθεί κατά 43%, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο είχαν σημειώσει μείωση 4,7%, τον Φεβρουάριο είχαν αυξηθεί κατά 12,7% και τον Ιανουάριο είχαν μειωθεί κατά 3,3%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 17 June 2011 - 13:29:14 UTC