Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΥΠΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • [01] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Η Κύπρος έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη και γι αυτό οι Κύπριοι πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς. Παράλληλα δεν θα πρέπει να αναμένεται ύφεση του ποσοστού ανεργίας μέσα στους επόμενους δέκα ή δώδεκα μήνες, αλλά σε δύο με τρία χρόνια, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Κύπριος Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

    Σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο κ. Πισσαρίδης ενημερώθηκε από την Υπουργό σχετικά με τις ενέργειες που το Υπουργείο έχει υιοθετήσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια, εν μέσω των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην απασχόληση.

    Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης ανέφερε ότι η ανεργία είναι ανησυχητική πάντα λόγω των επιπτώσεων που έχει στους ίδιους τους ανέργους. Σημείωσε ωστόσο ότι το 7,2% είναι από τα πιο χαμηλά ποσοστά στην Ευρώπη, και ότι «βρισκόμαστε σε μια ύφεση που όσο και να θέλουμε να βοηθήσουμε (η ανεργία) θα ανεβαίνει».

    [02] ΥΠΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    Τη δέσμευση της Κυβέρνησης να συνεχίσει να υλοποιεί μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, η οποία φέρνει πιο κοντά την Κύπρο στο όραμα της για μια κοινωνία δίκαιη, πολυπολιτισμική, ανεκτική που ο καθένας να σέβεται τα δικαιώματα και τις διαφορές του άλλου, εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης κατά την παρουσίαση του έργου και των εκδηλώσεων του που έχουν στόχο την αλληλογνωριμία, αλληλεπίδραση και αλληλοκατανόηση μεταξύ των υπηκόων τρίτων χωρών και της τοπικής κοινωνίας.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία παρουσιάστηκε το έργο, με τίτλο ``Καλωσορίσατε στην Κύπρο: Ενα πολυπολιτισμικό νησί``, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι η Κύπρος, για πρώτη φορά, διαθέτει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενταξη των Μεταναστών. Ανέφερε ότι Εθνικό Σχέδιο Δράσης αφορά τα έτη 2010-2012 και διαμορφώθηκε με τη συμβολή των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών οργανώσεων, εργοδοτικών οργανώσεων και άλλων εμπλεκόμενων οργανώσεων, τους οποίους και ενεργοποιεί στα διάφορα στάδια και διαδικασίες υλοποίησης του.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ``ένας από τους βασικούς άξονες της ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Κυβέρνηση Χριστόφια είναι αυτός της ένταξης των μεταναστών και των μελών της οικογένειας τους στην κυπριακή κοινωνία``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 4 February 2011 - 20:29:14 UTC