Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΖΑΚ ΣΤΡΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΙΩΣΗ
  • [04] ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΖΑΚ ΣΤΡΟ

    Συναντίληψη υπήρξε στο Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ``στη Νέα Υόρκη μεταβαίνουμε πανέτοιμοι, με πολύ ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις``.

    Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίας του Ατυπου Συμβουλίου Αρχηγών, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «στη σημερινή συνεδρία του Ατυπου Συμβουλίου Αρχηγών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον κ. Ερογλου. Ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση στο Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών και θα πρέπει να πω ότι υπήρξε και συναντίληψη για διάφορα πράγματα».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχουν λεχθεί πάρα πολλά πράγματα μέχρι τώρα για τη συνάντηση, είναι καλό να γνωρίζει ο κόσμος ότι υπάρχει συναντίληψη και ότι πάμε πανέτοιμοι στη συνάντηση της Νέας Υόρκης».

    Διευκρίνισε ότι στη Νέα Υόρκη «πάμε με πολύ ξεκάθαρες θέσεις, έχουμε πολύ ξεκάθαρες τοποθετήσεις και αυτές δίνουν απαντήσεις σε όλα».

    Πρόσθεσε ότι πρόκειται «για μια συνάντηση στο πλαίσιο της διαδικασίας, συνεχίζεται η συζήτηση στο Κυπριακό, από κει και πέρα δεν θα υπάρχει αλλαγή της διαδικασίας, είμαστε πολύ ξεκάθαροι στα ζητήματα που έχουν τεθεί κατά καιρούς περί επιδιαιτησίας και διάφορα τέτοια ζητήματα.``

    Ολα αυτά, είπε, ``τα οποία έχουν έντονα συζητηθεί από το 2004 και εντεύθεν, τα είχαμε ξεκαθαρίσει ευθύς εξ αρχής πριν καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα».

    Πρόσθεσε ότι στο Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών «έχουν συζητηθεί όλα, γνωρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί όλα όσα μέχρι σήμερα έχουν λεχθεί και για το τι θα κάνουμε».

    Πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ ------

    Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο για το Κυπριακό σε άρθρο του σε βρετανική εφημερίδα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο κ. Στρο έχει αναφερθεί στην αποδοχή διχοτόμησης. Πρώτον, η διχοτόμηση δεν αποτελεί για εμάς επιλογή. Δεύτερον, δεν αποτελεί επιλογή για τα Ηνωμένα Εθνη και τους διάφορους διεθνείς Οργανισμούς, όπως και για την ίδια την ΕΕ. Υπάρχουν ψηφίσματα, αποφάσεις τόσο του ΟΗΕ όσο και της ΕΕ και όχι μόνον. Τρίτον``, συνέχισε, ``οι τοποθετήσεις του κ. Στρο βρίσκονται σε πλήρη αντιπαράθεση και αντιδιαστολή με το Πρωτόκολλο Συναντίληψης που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία με τη Μεγάλη Βρετανία και που περιλαμβάνει τη βάση και το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού και μιλά για επανένωση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και όχι για διχοτόμηση``.

    Αν, επεσήμανε ο Εκπρόσωπος, ο κ. Στρο ``προκρίνει τη διχοτόμηση θα πρέπει να ξέρει ότι αυτό σημαίνει και σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης με την οποία η Μ. Βρετανία απέκτησε δύο στρατιωτικές Βάσεις στην Κύπρο ότι δεν θα μπορεί να τις κρατήσει αυτές τις Βάσεις στην Κύπρο».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Ελση Χριστόφια, τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την παραμονή του στην Μπρατισλάβα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του Ιβάν Γκασπάροβιτς και θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της Κύπρου και της Σλοβακίας. Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί επίσης με την Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίκοβα με την οποία θα παρακαθίσει σε γεύμα, με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας Ρίχαρντ Σούλικ και θα μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου - Σλοβακίας.

    [03] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΙΩΣΗ

    Στο 3,2% μειώθηκε τον Οκτώβριο του 2010, σε ετήσια βάση, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός, από 3,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Τον Οκτώβριο του 2009 είχε καταγραφεί αρνητικός πληθωρισμός 1%.

    Για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2010, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημείωσε αύξηση 2,7%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009

    [04] ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

    Ο Κύπριος πρωταθλητής στο Σκιτ, Γιώργος Αχιλλέως, ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά τερματίζοντας τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη στη σκοποβολή πίσω από τον 39χρονο Ρώσο Βαλερί Σόμιν και τον 42χρονο Ιταλό Ενιο Φάλκο.

    Εκτος κατετάγη ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, ο 21χρονος Αμερικανός Βίνσεντ Χάνκοκ, ενώ ο αργυρός Ολυμπιονίκης Τόρε Μπρόβολτ κατετάγη πέμπτος. Δέκατος στην παγκόσμια κατάταξη κατετάγη ο Αντώνης Ανδρέου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Κύπριος πρωταθλητής σχολιάζοντας τη θέση του είπε ότι «είναι μεγάλη επιτυχία το Νο3 του κόσμου, αφού ο στόχος μου στην αρχή της σεζόν ήταν να τερματίσω στους πρώτους πέντε της παγκόσμιας κατάταξης. Το γεγονός ότι ολοκλήρωσα στην τρίτη θέση δείχνει ότι είμαι σε καλή ετοιμότητα και ότι πήγε καλά η χρονιά». Είπε ακόμα ότι «συνήθως αυτοί που κερδίζουν τις δύο πρώτες θέσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου οι βαθμοί είναι διπλοί, παίρνουν τις πρώτες δύο θέσεις στον κόσμο, όπως και έγινε με τους Σόμιν και Φάλκο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 November 2010 - 14:29:21 UTC