Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ ΤΡΙΜΕΡΗΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΧΡΕΩΓΡΑΦΑ

  • [01] ΟΗΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ ΤΡΙΜΕΡΗΣ

    Ο Μάρτι Νεζίρκι, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε ότι δεν έχει περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα της τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό.

    To θέμα απαντήθηκε νομίζω την περασμένη εβδομάδα, δεν έχω να προσθέσω τίποτε``, είπε.

    Ανέφερε ότι ``υπήρξε κάποια κινητικότητα στη νήσο, συμπεριλαμβανομένων και τουλάχιστον δύο συναντήσεων την περασμένη εβδομάδα``, προσθέτοντας ότι ``εάν υπάρξει κάτι επιπρόσθετο να προσθέσουμε, θα σας ενημερώσω».

    Ερωτηθείς για δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, σε σχέση με τα έγγραφα που διέρρευσαν πέρυσι, ο κ. Νεζίρκι δήλωσε άγνοια και ανέφερε ότι θα δει αν υπάρχει κάτι σχετικό προς ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Εθνη.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    Σε ζητήματα ύψιστης σημασίας, όπως είναι ο χώρος της παιδείας, όλοι οφείλουμε να δείχνουμε τη δέουσα υπευθυνότητα και την απαραίτητη συναίνεση, τόνισε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι στο χώρο της παιδείας δεν χωρούν πολιτικές σκοπιμότητες.

    Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Πενήντα χρόνια της κυπριακής εκπαίδευσης: Δημιουργική πορεία και προκλήσεις για το μέλλον», ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «φέτος, μαζί με τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας γιορτάζουμε και τα 50χρονα της κυπριακής εκπαίδευσης».

    «Τιμούμε όσους υπηρέτησαν την κυπριακή εκπαίδευση και ιδιαίτερα τους πρώην Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργική αλλά και συχνά ανηφορική και δύσκολη αυτή πορεία των 50 χρόνων της», πρόσθεσε.

    Ομως, συνέχισε, «πρέπει να υπογραμμίσω ότι η σημερινή τιμητική εκδήλωση αποτελεί και μια ευκαιρία περισυλλογής για όσα συνδέονται με την παιδεία μας. Είναι μια μέρα απολογισμού όλων των μελών της κοινωνίας γι αυτά που έκαναν μέχρι σήμερα για την παιδεία ή παρέλειψαν να κάνουν γι αυτήν. Είναι μια μέρα κατά την οποία καλούμαστε να πούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα για να έχουν τα παιδιά μας την παιδεία που απαιτούν οι καιροί».

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΧΡΕΩΓΡΑΦΑ

    Καλύφθηκε με πλήρη επιτυχία η έκδοση πενταετών χρεογράφων ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, που εξέδωσε τη Δευτέρα η Κυπριακή Δημοκρατία με επιτόκιο 3,84%, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

    «Η Κυπριακή Δημοκρατία πέρασε σήμερα (Δευτέρα) ένα εξαιρετικά δύσκολο τεστ σε μια αβέβαιη παγκόσμια οικονομική συγκυρία, όπου άλλες χώρες της ευρωζώνης δυσκολεύονται να δανειστούν με λογικά επιτόκια» δήλωσε ο Υπουργός κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης.

    Συμπλήρωσε ότι με την έκδοση των χρεογράφων, η Κύπρος κατόρθωσε να εξασφαλίσει όλες τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες της για τους επόμενους 12 μήνες. Η συνολική ζήτηση των χρεογράφων ανήλθε στα 1,3 δις ευρώ, με την υπερκάλυψη να φθάνει στο 30%, είπε ο κ. Σταυράκης

    Για το λόγο αυτό ανέφερε ότι περιορίστηκε ο αριθμός των χρεογράφων που παραχωρήθηκαν σε κάθε επενδυτή. Ο κ. Σταυράκης χαρακτήρισε το επιτόκιο του 3,84% ως εξαιρετικά ανταγωνιστικό, το οποίο, όπως είπε, συγκρίνεται πολύ ευνοϊκά με τα προηγούμενα επιτόκια με τα οποία είχε δανειστεί η Κυπριακή Δημοκρατία πριν από 6 περίπου μήνες, της τάξης του 4,7%.

    «Υπάρχει μια εξοικονόμηση που αγγίζει το 1% ετησίως» είπε ο κ. Σταυράκης και μετέφρασε το κέρδος από την εξοικονόμηση για τον Κύπριο φορολογούμενο σε 10 εκατομμύρια ετησίως ή 50 εκατομμύρια ευρώ καθ όλη τη διάρκεια της ζωής των χρεογράφων. Οπως ανέφερε, η μεγαλύτερη ζήτηση προήλθε από το εξωτερικό, με την κατανομή των επενδυτών να διαμορφώνεται σε 80% ξένους και 20% Κύπριους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 26 October 2010 - 9:29:55 UTC