Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΟΗΕ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Κ.Τ.
  • [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΦΟΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ
  • [04] ΡΑΔΙΟ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - ΕΙΣΦΟΡΕΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΟΗΕ

    Να αφήσει τις υπεκφυγές και να τοποθετηθεί ευθαρσώς για το κατά πόσο είναι υπέρ ή κατά της πραγματοποίησης συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ντερβίς Ερογλου στη Νέα Υόρκη, κάλεσε τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερογλου για το θέμα, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι δεν είναι αλήθεια ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχικά δεν δέχτηκε να συναντήσει τον ΓΓ και τον Τ/κ ηγέτη στη Νέα Υόρκη.

    Οπως εξήγησε ,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε να γίνει η συνάντηση και γι αυτό ακριβώς το λόγο είχε δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για να πραγματοποιηθεί. Πρόσθεσε ότι οι ημερομηνίες που έδωσε η Κυβέρνηση είναι 15 με 17 Νοεμβρίου και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένας που δεν θέλει να γίνει μια συνάντηση δεν δίνει ημερομηνίες.

    Ερωτηθείς κατά πόσο ο Πρόεδρος έχει κάνει κάποιες διαβουλεύσεις με αρχηγούς κομμάτων για να δει την πρόθεσή τους για το θέμα, ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα και την νομιμοποίηση να αποφασίζει επ αυτού. Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος έχει τοποθετηθεί στον ΓΓ του ΟΗΕ από την πρώτη στιγμή για το συγκεκριμένο θέμα.

    [02] ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Κ.Τ.

    Η δημοσιονομική πορεία της Κύπρου δεν είναι διατηρήσιμη αυτή τη στιγμή, είπε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης, προσθέτοντας ότι είναι πολύ καλύτερο για όλους να γίνουν διορθωτικές κινήσεις σύντομα.

    Ο κ. Ορφανίδης παρέστη σήμερα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών όπου στα πλαίσια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011 κατέθεσε τις απόψεις του και τις εκτιμήσεις του για την οικονομική κατάσταση.

    Σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι ``η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, δυστυχώς, όμως η ανάκαμψη αυτή δεν είναι ακόμα αρκετή για να περιορίσει σε ουσιαστικό βαθμό την ανεργία που θα παραμείνει μάλλον, δυστυχώς, σε ψηλά επίπεδα τους επόμενους αρκετούς μήνες``.

    ``Επίσης, έθιξα στην Επιτροπή Οικονομικών τον προβληματισμό ότι οι αυξήσεις των τιμών και ιδιαίτερα η ανοδική απόκλιση του πληθωρισμού στην Κύπρο από τη ζώνη του ευρώ πρέπει να μας προβληματίζει. Κατά την άποψη μου θα πρέπει άμεσα να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης με έμφαση στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών``, πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση η Κύπρος να καταστεί Ελλάδα, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι η πορεία των δημοσιονομικών της Κύπρου δεν είναι διατηρήσιμη.

    [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΦΟΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ

    Αρνηση ενοχής δήλωσαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οι τέσσερεις κατηγορούμενοι για συνωμοσία και φόνο εκ προμελέτης στην υπόθεση της δολοφονίας, στις 11 Ιανουαρίου 2010, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ``Δίας``, Αντη Χατζηκωστή, στην Εγκωμη.

    Οι κατηγορούμενοι Ανδρέας Γρηγορίου, Αναστάσιος Κρασοπούλης και Ελλη Κρασοπούλη Σκορδέλλη κατηγορούνται για συνωμοσία για φόνο, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) και πιο συγκεκριμένα ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2009 και 25ης του ιδίου μηνός, στο χωριό Πέρα Ορεινής, συνωμότησαν μεταξύ τους και με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου (ο οποίος μπήκε στο σχέδιο προστασίας μαρτύρων), για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

    Για τους κατηγορουμένους αυτούς, καθώς και για τον Γρηγόρη Ξενοφώντος απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία της συνωμοσίας για φόνο, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) για το ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2010 και 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, συνωμότησαν με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου από την Ανθούπολη, για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

    Στους τέσσερεις κατηγορουμένους απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, κατά παράβαση των Αρθρων 20, 203 και 204 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154). Σύμφωνα με την κατηγορία αυτή, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι, μαζί με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, στην Εγκωμη, επέφεραν τον θάνατο του Αντη Χατζηκωστή, εκ προμελέτης και με παράνομη πράξη, δηλαδή με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου.

    Μετά την απαγγελία, μίας προς μίαν, των τριών κατηγοριών από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας, Ελενα Κλεόπα εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας και την άρνηση των κατηγορουμένων να αποδεχθούν ενοχή, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολομωνίδης, μαζί με τους Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή Νικόλα Σάντη και Επαρχιακό Δικαστή Νίκο Γιαπανά, όρισαν τις 9 Νοεμβρίου 2010, στις 0830 το πρωί, για να κατατεθούν τα παραδεκτά γεγονότα, ορίζοντας επίσης και τις ημερομηνίες 10 και 11 καθώς και 15 και 16 Νοεμβρίου για τη συνέχιση της δίκης.

    [04] ΡΑΔΙΟ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - ΕΙΣΦΟΡΕΣ

    Ξεπέρασαν μέχρι αυτή την ώρα το 1 εκατομμύριο ευρώ οι εισφορές στον 21ο Ραδιομαραθώνιο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Ο 21ος Ραδιομαραθώνιος, με σύνθημα ``Μόνο η αγάπη μπορεί``, άρχισε σήμερα το πρωί και ολοκληρώνεται αύριο τα μεσάνυκτα. Συνδιοργανώνεται από το ΡΙΚ και τη Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα.

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ραδιομαραθωνίου λειτουργούν σε όλη την Κύπρο συνολικά 54 περίπτερα, ενώ κυκλοφορούν 15 αυτοκίνητα κουμπαράδες σε κοινότητες, σχολεία και γειτονιές.

    Επίσης, οκτώ στρατιωτικά αυτοκίνητα κουμπαράδες επισκέπτονται στρατόπεδα και μαζεύουν εισφορές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 25 October 2010 - 13:29:22 UTC