Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ
  • [02] ΥΠΟΙΚ ΚΥΠΡΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ

    Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ στην Κύπρο αποτελεί ιστορικό γεγονός και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Πρόσθεσε ότι ακρογωνιαίος λίθος της διμερούς συνεργασίας Κύπρου και Ρωσίας είναι η πολιτική και η οικονομική συνεργασία, σημειώνοντας ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σθεναρούς υποστηρικτές της Κύπρου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, και η θέση της έχει πολύ μεγάλη σημασία αφού, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, είναι σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

    Οπως είπε, η επίσημη επίσκεψη του κ. Μεντβέντεβ στην Κύπρο ``αποτελεί ιστορικό γεγονός, τεράστιας σημασίας για τη χώρα και το λαό μας``, προσθέτοντας ότι ``η επίσκεψη αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο``.

    ``Αυτές οι σχέσεις εκτείνονται σε όλους τους βασικούς τομείς, πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό, τουριστικό, επενδυτικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, εργασιακό, υγείας και άλλους τομείς. Η δυναμική που χαρακτηρίζει την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσίας αποδεικνύεται και από τον αριθμό των συμφωνιών και πρωτοκόλλων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Χριστόφια στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2008, αλλά και των συμφωνιών που θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Μεντβέντεβ στην Κύπρο``, είπε.

    [02] ΥΠΟΙΚ ΚΥΠΡΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ υπέγραψαν την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης και ο ομόλογός του Μουσταφά Τζασίμ Αλ Σαμάλι, ανοίγοντας το δρόμο των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

    Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της Σύμβασης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταυράκης χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών του Κουβέιτ στην Κύπρο, σημειώνοντας πως η Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας είναι το πρώτο σημαντικό βήμα στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

    «Το ότι ήρθε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών του Κουβέιτ για να υπογράψει τη Συμφωνία είναι μια ένδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων που έχουμε για ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών», είπε.

    Από την πλευρά του ο κ. Αλ Σαμάλι χαρακτήρισε στη συμφωνία ως ακρογωνιαίο λίθο στις επενδυτικές σχέσεις των δύο χωρών.

    «Πιστεύουμε ότι εδώ στην Κύπρο υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις, τόσο με την Κυβέρνηση της Κύπρου, όσο και με τον ιδιωτικό τομέα», είπε, τονίζοντας πως το επενδυτικό περιβάλλον του νησιού είναι πολύ ενθαρρυντικό. «Πιστεύω», πρόσθεσε, ότι στο μέλλον θα δείτε εδώ ανθρώπους (από το Κουβέιτ), οι οποίοι μαζί με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα συμμετάσχουν στην ανάπτυξη της Κύπρου».

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

    Την Τετάρτη η Κύπρια Πρωταθλήτρια στίβου, Ελένη Αρτυματά ρίχνεται στην μάχη των προκριματικών των 100 μέτρων, στο στάδιο «Νεχρού» του Νέου Δελχί, στο πλαίσιο των Κοινοπολιτειακών Αγώνων της Ινδίας 2010.

    Οπως μεταδίδουν οι απεσταλμένοι της ΕΑΚ, Ιάκωβος Κακουρής και Παντελής Μιχαηλάς, η Αρτυματά έχει φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο που μπορεί να τρέξει το ίδιο καλά τόσο στα 100 όσο και στα 200 μέτρα, οπόταν θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό. Στο 100άρι συμμετέχουν 42 αθλήτριες, ο συναγωνισμός αναμένεται πολύ μεγάλος και ο πρώτος στόχος είναι ο ημιτελικός της επόμενης μέρας.

    Με 11.37 ατομική επίδοση, από πέρυσι στο Βερολίνο, η πρωταθλήτριά μας έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη. Φτάνει βέβαια να πλησιάσει αυτές τις επιδόσεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 5 October 2010 - 15:29:38 UTC