Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ
  • [04] ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - OPEN DAYS 2010

  • [01] ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Φθάνει την Τετάρτη στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Μεντβέντεβ θα φθάσει στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη με ειδική πτήση.

    Τον κ. Μεντβέντεβ θα υποδεχθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Την Πέμπτη στις 09:45 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο κ. Μεντβέντεβ θα επιθεωρήσει άγημα της Εθνικής Φρουράς, θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, και θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή.

    Στη συνέχεια, θα γίνει η παρουσίαση των επίσημων αντιπροσωπειών των δύο χωρών και οι δύο Πρόεδροι θα μεταβούν στο προεδρικό γραφείο, όπου στις 10:00 θα έχουν κατ` ιδίαν συνάντηση.

    Στις 11:00 θα πραγματοποιηθούν επίσημες συνομιλίες και στις 12:00 ο κ. Μεντβέντεβ θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών.

    Στις 12:05 θα γίνει η υπογραφή σχεδίου δράσης, διμερών συμφωνιών και μνημονίων, και στις 12:30 ο κ. Μεντβέντεβ θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο Χριστόφια με το Παράσημο Φιλίας.

    Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης στις 12:40.

    Στις 13:30 ο κ. Μεντβέντεβ θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση.

    Το απόγευμα, στις 17:00, ο κ. Μεντβέντεβ θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β`.

    Στις 17:40 θα μεταβεί στη ρωσική Εμπορική Τράπεζα, όπου θα τελέσει τα εγκαίνια της τράπεζας μαζί με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

    Στις 20:00 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Επίσης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρασημοφορήσει τον κ. Μεντβέντεβ με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ`.

    Στη συνέχεια, ο κ. Μεντβέντεβ θα αναχωρήσει για το παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας, με την αντιπροσωπεία του, όπου θα τον αποχαιρετίσει ο Υπουργός Εξωτερικών. Η ειδική πτήση για τη Μόσχα θα αναχωρήσει στις 22:20.

    [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

    Η λύση του Κυπριακού χρειάζεται πολλή υπομονή και θέληση για συμβιβασμό, σύμφωνα με το Βρετανό Υφυπουργό Λόρδο Ντέιβιντ Χάουελ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η παρούσα ειρηνευτική διαδικασία να οδηγήσει στην πολυπόθητη λύση, ενώ επανάλαβε τη στήριξη του Λονδίνου σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του για να εκπροσωπήσει το Λονδίνο στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 50χρoνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Λόρδος Χάουελ σημείωσε ότι η επανένωση της Κύπρου εξαρτάται από τις διευθετήσεις στις οποίες θα καταλήξουν οι Κύπριοι, τις οποίες χαρακτήρισε «ιδιάζουσες», ενώ για τη διαίρεση του νησιού είπε πως αποτελεί «ένα μέρος του παζλ της ανθρωπότητας.»

    Αναφορικά με το ρόλο της Τουρκίας, είπε ότι η Βρετανία απευθύνεται στην Αγκυρα για το Κυπριακό την οποία ενθαρρύνει να είναι όσο το δυνατό πιο θετική ως προς την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, ενώ παράλληλα το Λονδίνο «σκουντά άτομα και παίκτες» ώστε να είναι πιο συνεργάσιμοι. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει ότι αυτό το «σπρώξιμο» ενδεχομένως να μην έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

    Το Συμβόλαιο με την Noble Energy για τη συνεκμετάλλευση του οικοπέδου 12 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου προχωρά κανονικά, δηλώνει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης, προσθέτοντας πως η γεώτρηση στο οικόπεδο αυτό θα γίνει νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

    Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Πρακτορείο, ο κ. Πασχαλίδης, απαντώντας στις επικρίσεις ότι η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης, σημειώνει ότι η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και η έκφραση της πολιτικής βούλησης αποδείχθηκε με τον πρώτο γύρο αδειοδότητησης και με την υπογραφή της συμφωνίας συνεκμετάλλευσης για το οικόπεδο 12.

    Επισημαίνει εξάλλου ότι η κυπριακή Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Ισραήλ, το Λίβανο, τη Συρία και ότι δεν είναι απλά θέμα εξαγγελίας του πότε θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης.

    [04] ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - OPEN DAYS 2010

    Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Δήμων με τίτλο ``Ημέρες Ελεύθερης Προσέλευσης``, γνωστή ως Οpen Days, η οποία πραγματοποιείται για όγδοη φορά στις Βρυξέλλες, από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου 2010.

    Για άλλη μια φορά, η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν περίπου 100 σεμινάρια, εργαστήρια, συζητήσεις, εκθέσεις και ευκαιρίες δικτύωσης για 6.000 περίπου συμμετέχοντες, σε συνεργασία με δήμους και περιφέρειες απ` όλη την Ευρώπη, επιχειρήσεις, τράπεζες, διεθνείς οργανισμούς και ακαδημαϊκούς φορείς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 5 October 2010 - 11:29:24 UTC