Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΙΠΝΟ ΕΡΟΓΛΟΥ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΙΠΝΟ ΕΡΟΓΛΟΥ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Δείπνο στο σπίτι του στο Κελλάκι παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, σε ανταπόδοση του δείπνου που παρέθεσε ο Τ/κ ηγέτης και η σύζυγός του προς το προεδρικό ζεύγος.

    Το ζεύγος Ερογλου έφθασε στην οικία του Προέδρου Χριστόφια στις 20:35 και, χωρίς να προβούν σε οποιανδήποτε δήλωση, κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό της οικίας.

    Στο δείπνο παρακάθισαν, επίσης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ μαζί με τη σύζυγό του, καθώς και οι Σύμβουλοι των δύο ηγετών Γιώργος Ιακώβου και Κουτρέτ Οζερσάι μετά των συζύγων των και μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο ηγετών.

    Ο κ. Ερογλου και η σύζυγος του Μεράλ είχαν παραθέσει στον Πρόεδρο Χριστόφια και τη σύζυγό του Ελση δείπνο στις 28 Ιουλίου 2010 στην οικία τους στα κατεχόμενα.

    Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από την συνάντησή του την Τρίτη με τον κ. Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν με τον ίδιο και τον κ. Ερογλου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ.

    Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως κατά τη συνάντηση καθορίστηκαν οι περαιτέρω κινήσεις. Πρόσθεσε πως θα ανταλλαγούν έγγραφα, οι δυο πλευρές θα τοποθετηθούν ξανά σε ό,τι αφορά τις γενικές τους γραμμές πάνω στο περιουσιακό και θα συνεχίσουν τη συζήτηση.

    Ερωτηθείς εάν επανάρχισαν με καλούς οιωνούς οι διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε με την κυπριακή παροιμία ```Αν εν μήλον εν να ανθήσει``.

    ``Θα φανεί``, πρόσθεσε. ``Υπήρχε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα θα έλεγα και φυσιολογικά. Εχουμε καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις. Αλλά από εκεί και πέρα εάν είναι καλοί οι οιωνοί ή όχι, που εύχομαι να είναι καλοί. Θα ανταλλαγούν έγγραφα. Κατ` αρχήν θα ξανατοποθετηθούμε για τις γενικές μας γραμμές πάνω στο περιουσιακό και οι δυο πλευρές, και θα συνεχίσουμε τη συζήτηση``, ανέφερε.

    Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει εντατικοποίηση, ο Πρόεδρος απάντησε: ``Δεν θα την έλεγα εντατικοποίηση. Θα συναντηθούμε τρεις φορές μέχρι να φύγουμε για τη Νέα Υόρκη. Είναι πρωί μέχρι απόγευμα οι δυο φορές. Η πρώτη είναι την Παρασκευή. Θα είναι κανονική συνάντηση``.

    Κληθείς να πει εάν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησής του με τον κ. Ερογλου και τον ΓΓ του ΟΗΕ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε αρνητικά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 31 August 2010 - 21:29:14 UTC