Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ
  • [02] ΥΠΕΞ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [03] ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί καμία διευθέτηση η οποία θα προκύπτει ως αποτέλεσμα διασύνδεσης του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο και της πορείας των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που κάνουν λόγο για προσπάθεια διασύνδεσης του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο με το Κυπριακό, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε κατηγορηματικά ότι «ο κανονισμός αυτός είναι απαράδεκτος απ όλες τις απόψεις» και πως ως εκ τούτου, «δεν τίθεται θέμα να γίνουν κάποιες διευθετήσεις με αυτό τον τρόπο», δηλαδή διασύνδεση με την πορεία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    «Αυτός ο κανονισμός και αυτή η πρόταση δεν έπρεπε να υπάρχουν εν πάση περιπτώσει» πρόσθεσε.

    Σημείωσε ωστόσο πως αναμένεται ότι «θα γίνουν απόπειρες εξουδετέρωσης ή αλλοιώσεις των επιχειρημάτων» της Κυπριακής Δημοκρατίας «με κάποια τέτοια σενάρια διασύνδεσης με την πορεία των συνομιλιών», πράγμα το οποίο, όπως ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό, όπως αποδεκτοί δεν θα γίνουν και οι όποιοι έμμεσοι εκβιασμοί.

    «Εμάς οι διαφωνίες μας είναι πάνω στην ουσία. Είναι ένας κανονισμός που είναι και νομικά και πολιτικά απαράδεκτος και υποσκάπτει την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού είτε υπάρχουν συνομιλίες είτε δεν υπάρχουν συνομιλίες. Επομένως δεν πρόκειται να δεχτούμε τέτοιες διευθετήσεις» υπογράμμισε.

    Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι αυτός ο συντονισμός και αυτή η δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί τώρα από όλους, κυβέρνηση, ευρωβουλευτές, πολιτικά κόμματα, διπλωματικές αποστολές, θα μπορέσει στο τέλος να αποδώσει.

    [02] ΥΠΕΞ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Τη λύπη του για τα επεισόδια στην Αθήνα, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    «Πραγματικά είναι λυπηρό» δήλωσε ο κ. Κυπριανού κληθείς, μετά από συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στην ελληνική πρωτεύουσα. «Πάντα υπάρχει το δημοκρατικό δικαίωμα για διαμαρτυρία αλλά είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει αυτή η κατάληξη» πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε την ετοιμότητα της κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα να παρέχει βοήθεια σε οποιοδήποτε Κύπριο την χρειαστεί.

    [03] ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ του εμιράτου του Ντουμπάι και της Κύπρου στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας συζητήθηκαν την Τετάρτη σε συνάντηση που είχε στο Εμιράτο ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης με το μέλος της βασιλικής οικογένειας και Πρόεδρο της Αρχής Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης της «Sharjah», Sultan bin Ahmed Al Qassimi, στο περίπτερο της «Sharjah» στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης «Arabian Travel Market».

    Αυτή ήταν και η τελευταία συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου στο Ντουμπάι και μετά από αυτή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «σημείωσε τα πολύ θετικά μηνύματα που αποκόμισε από τις διάφορες συναντήσεις του όσον αφορά την έκφραση ενδιαφέροντος τόσο από τις αεροπορικές εταιρείες για επιπλέον πτήσεις και νέες διαδρομές όπως από πόλεις της Ινδίας, όσο και από τους οργανωτές ταξιδιών για αναβάθμιση της συνεργασίας τους με τον ΚΟΤ».

    Ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε, επίσης, «στην εντατικοποίηση, φέτος, των προσπαθειών της Κύπρου για αύξηση των αφίξεων από χώρες της Μέσης Ανατολής, μέσω κοινών εκστρατειών προώθησης του ΚΟΤ με οργανωτές ταξιδιών και αερογραμμές, στην επίτευξη αυξημένων αεροπορικών συνδέσεων με την περιοχή και στην επίσπευση των διαδικασιών για έκδοση θεωρήσεων για κατοίκους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από την κυπριακή Πρεσβεία στο Αμπου Ντάμπι».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 5 May 2010 - 19:29:12 UTC