Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΥΔΑΤΙΚΟ
  • [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΕΛ ΟΜΟΝΟΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την πεποίθησή του ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει μια κατάσταση νίκης για όλους τους εμπλεκόμενους, και πρώτα απ όλα για το λαό της Κύπρου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Πάτρας κατά την τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου.

    Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε ως τίτλο «Κυπριακό: σημερινή φάση και προοπτικές», και σε αυτή ο Δημήτρης Χριστόφιας προέβη σε μια συνοπτική ανάλυση της ουσίας του Κυπριακού, αλλά και των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει η επιδιωκόμενη λύση.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε αρχικά πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής σημαντικού μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την Τουρκία και πως η τουρκική κατοχή συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως ο ίδιος ο Διεθνής Οργανισμός επισημαίνει σε πολλά ψηφίσματα και αποφάσεις του. «Ψηφίσματα και αποφάσεις που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να σεβαστεί και να εφαρμόσει από το 1974», είπε.

    Ο Πρόεδρος υπογράμμισε πως από το 1974 ο κυπριακό λαός αγωνίζεται να τερματίσει την κατοχή ενώ από την άλλη, οι σκληροί επεκτατικοί κύκλοι της Τουρκίας εκμεταλλεύονται την παρέλευση του χρόνου για να μονιμοποιήσουν και, προοπτικά, να νομιμοποιήσουν τα αποτελέσματα των παρανομιών της Τουρκίας στην Κύπρο και να παγιώσουν τη διχοτόμηση. «Στοιχείο της διχοτομικής της πολιτικής είναι ο εποικισμός των κατεχομένων με δεκάδες χιλιάδες Τούρκους πολίτες, τους οποίους για πάρα πολλά χρόνια η Τουρκία μαζικά μεταφέρει στην Κύπρο», πρόσθεσε.

    Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, το Νοέμβριο του 1983. Αυτή η αποσχιστική και παράνομη ενέργεια της Τουρκίας καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα με ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το ψήφισμα 541, το οποίο θεωρεί την ανακήρυξη ως μη γενόμενη και άκυρη και καλεί όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού να μην αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος.

    Σημειώνοντας πως το Κυπριακό είναι ένα διεθνές ζήτημα, είπε πως η λύση του είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η διεθνής κοινότητα, ο ΟΗΕ και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, των οποίων η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος.

    Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου να αποδεχθεί ένα ιστορικό συμβιβασμό της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα έδινε διέξοδο και θα απάλλασσε την Κύπρο από την κατοχή και θα την επανένωνε. «Ολοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το 1977 και εντεύθεν, διαπραγματεύθηκαν για λύση στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος που καθοδηγούσε ίσαμε σήμερα την ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις. Αυτός είναι ο στόχος που καθοδηγεί κι εμάς σήμερα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγουμε», σημείωσε.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο της Τουρκίας και στο ισχυρό κίνητρο και συμφέρον που έχει να εργαστεί για επίτευξη λύσης. Το κίνητρο αυτό βρίσκεται στην ευρωπαϊκή της προοπτική, βρίσκεται στις προσδοκίες της να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Πρόεδρος είπε πως η Τουρκία δεν έχει υλοποιήσει τίποτα από όσα προνοούνται στο Επιπρόσθετο Πρωτόκολλο της Συμφωνίας της Αγκυρας και αφορούν την Κύπρο και για αυτή της συμπεριφορά είχε προειδοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2006, όταν με απόφαση του Συμβουλίου παγοποιήθηκαν 8 κεφάλαια που έχουν σχέση με την Κύπρο.

    «Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Κυπριακή Δημοκρατία, ασκώντας τα δικαιώματά της, αποφάσισε το πάγωμα άλλων 6 κεφαλαίων, γιατί η Τουρκία συνεχίζει να μην εκπληρώνει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης», συμπλήρωσε. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε πως η Κύπρος υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες και την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

    «Στο χέρι της», συνέχισε, «είναι να διευκολύνει τη θέση της για να μπορέσει να εκπληρώσει τα ευρωπαϊκά της όνειρα, κι αυτό μπορεί να γίνει αν η Τουρκία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και συνεργαστεί για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνέχεια στις προσπάθειες για λύση από την ανάδειξη του στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2008, όταν όπως είπε, το Κυπριακό βρισκόταν σε στασιμότητα, η οποία προκλήθηκε από την αποτυχία της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, το 2004.

    Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα θέσαμε δύο στόχους, πρώτον την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων και δεύτερον, να βγει η Κύπρος από τη γωνία και να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό. «Και τους δύο στόχους κατορθώσαμε να τους εκπληρώσουμε σύντομα. Με δική μας πρωτοβουλία επιδιώξαμε και πετύχαμε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ταλάτ, στην οποία αποφασίσαμε τη σύσταση Ομάδων Εργασίας και Τεχνικών Επιτροπών για συζήτηση της ουσίας του Κυπριακού αλλά και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως διεξάγονται στη βάση της αρχής ότι «τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συζητούμε κατά σειρά διάφορα κεφάλαια της ουσίας του Κυπριακού, να καταγράφουμε τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις, να προχωρούμε στη συζήτηση άλλων κεφαλαίων και μετά να επανερχόμαστε. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας σφαιρικής εικόνας για τις θέσεις των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την επίδειξη της ανάλογης ευελιξίας», είπε.

    Ο Πρόεδρος είπε πως ο συνολικός αριθμός των συναντήσεων ανήλθε σε 78, περιλαμβανομένων και των συναντήσεων στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων. «Συνολικά αποτιμώντας την πορεία των διαπραγματεύσεων, θα λέγαμε ότι αυτές, έστω και με πολλές δυσκολίες, απέδωσαν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Επιτεύχθηκε πρόοδος στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού εξουσίας, κεφάλαιο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργικότητα του κράτους», είπε σημειώνοντας πως σε αυτό το κεφάλαιο επιτεύχθηκε σημαντικός αριθμός συγκλίσεων.

    Υπάρχουν βέβαια, είπε, ακόμα σημαντικές αρμοδιότητες και άλλα ζητήματα που δεν έχουν πλήρως συμφωνηθεί, όπως είναι το θέμα της εκτελεστικής εξουσίας, ή που υπάρχουν διαφωνίες, όπως είναι το θέμα της άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Λιγότερες συγκλίσεις, πρόσθεσε, «έχουμε πετύχει στα κεφάλαια της Οικονομίας και των Ευρωπαϊκών θεμάτων. Στα υπόλοιπα κεφάλαια οι αποκλίσεις και οι διαφωνίες υπερτερούν των συγκλίσεων».

    Ο Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση πως, ανεξαρτήτως δυσκολιών, εμποδίων και προβλημάτων, μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση και δουλειά, μπορεί να επιτευχθεί λύση. «Προοπτικές για λύση υπάρχουν. Για να μπορέσουν όμως αυτές τελικά να ευοδωθούν, επιβάλλεται η τουρκική πλευρά να προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με πιο εποικοδομητικές θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της λύσης και να αφήσει περιθώρια διαπραγμάτευσης στον τουρκοκύπριο ηγέτη», τόνισε.

    Αναφερόμενος στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, είπε πως αν και δεν είναι αρμοδιότητά του ο καθορισμός του συνομιλητή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, χαρακτήρισε σημαντικό ο Τουρκοκύπριος συνομιλητής να συνεχίσει να συζητά μαζί μας στη βάση που έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Ταλάτ. «Αν ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής τάσσεται εναντίον της ομοσπονδίας και η πολική του στοχεύει στην ύπαρξη δύο ανεξαρτήτων κρατών στο νησί είναι φανερό ότι θα οδηγηθούμε σε νέα αδιέξοδα και σε στασιμότητα η οποία θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στο σύνολο του λαού μας και θα μας οδηγήσει σε νέα πισωδρόμηση», επεσήμανε.

    Ο κ. Χριστόφιας δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με καλή θέληση και ρεαλισμό, ο οποίος στηρίζεται σε αρχές. «Δεν είμαστε μαξιμαλιστές, γιατί ο μαξιμαλισμός με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στη διατήρηση της ντε φάκτο διαίρεσης που βολεύει τους θιασώτες της διχοτόμησης. Επειγόμαστε για λύση γιατί ο χρόνος παγιώνει επί του εδάφους τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και δημιουργεί νέα προβλήματα. Ο παράγοντας του χρόνου είναι κρίσιμης σημασίας, αλλά για χάρη του χρόνου δεν πρόκειται να θυσιάσουμε την ποιότητα της λύσης», υπογράμμισε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως δεν θα αποδέχεται μια όποια λύση που δεν θα πληροί κάποιες βασικές αρχές δικαιοσύνης και λειτουργικότητας. «Δεν αποδεχόμαστε λύση που δεν θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας μπορούν να διασφαλιστούν όλα τα πιο πάνω, γι αυτό άλλωστε εργαζόμαστε».

    Είπε επίσης ότι οι προτάσεις που καταθέτει η ε/κ πλευρά στο διαπραγματευτικό τραπέζι έχουν το στοιχείο της υπέρβασης των διαχωριστικών στοιχείων που υπάρχουν στο Σύνταγμα του 60 και που αποτέλεσαν πηγή για ύπαρξη προβλημάτων. «Οι θέσεις μας λαμβάνουν υπόψη τόσο τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων, που είναι και οι δυο τους παιδιά της ίδιας μάνας γης, της Κύπρου», είπε.

    Οι θέσεις μας, συνέχισε, «προωθούν την ανάμιξη του πληθυσμού, τη συναίνεση, τη συνυπευθυνότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων για το παρόν και το μέλλον της κοινής τους πατρίδας. Προωθούν τη μετατροπή των Κυπρίων σε πραγματικούς αφέντες στον τόπο τους χωρίς κανένας ξένος να μπορεί να επέμβει στα εσωτερικά ζητήματα της Κύπρου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει μια κατάσταση νίκης για όλους τους εμπλεκόμενους, και πρώτα απ όλα για το λαό μας, για την Κύπρο», τόνισε κλείνοντας.

    Η τελετή άρχισε με προσφωνήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Σταύρου Κουμπιά, του Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητή Χρήστου Τερέζη, και της Προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Καθηγήτριας Βενέττας Λαμπροπούλου, ενώ ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Σήφης Μπουζάκης, παρουσίασε το έργο του τιμώμενου.

    Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Απόστολος Κατσιφάρας, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ, Βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Συλλόγων Κυπριακών Οργανώσεων.

    [02] ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ

    Οι ιστορικοί και εθνικοί δεσμοί που ενώνουν Ελλάδα και Κύπρο, και η στενή και συνεχής συνεργασία τους, ανέδειξαν την Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα ως μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές αποστολές μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε ομιλία του το Σάββατο στα εγκαίνια του νέου οικήματος της Διπλωματικής Αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, το οποίο θα στεγάζει το σύνολο σχεδόν των Κρατικών Υπηρεσιών της Κύπρου στην Αθήνα.

    H ανέγερση του νέου αυτού οικήματος αποτελεί σημαντική αναβάθμιση της κτηριακής υποδομής της παρουσίας της Κύπρου στην Αθήνα, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και πρόσθεσε ότι «δικαιολογημένα όλοι νοιώθουμε περήφανοι για τη σημαντική αυτή αναβάθμιση που αντικατοπτρίζει και τις ιδιαίτερα στενές και διευρυμένες αδελφικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας».

    Κάνοντας ιστορική αναδρομή στη διπλωματική εκπροσώπηση της Κύπρου στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι άρχισε από την πρώτη μέρα ίδρυσης του ανεξάρτητου υπριακού κράτους και σημείωσε ότι «οι ιστορικοί και εθνικοί δεσμοί που ενώνουν τις δύο χώρες, και η στενή και συνεχής συνεργασία τους, ανέδειξαν την Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα ως μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές αποστολές μας», για να προσθέσει ότι η συνεργασία αυτή πέρα από το πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο καλύπτει και πολλούς άλλους τομείς όπως τον εμπορικό, πολιτιστικό, και τουριστικό.

    Ο ρόλος της Πρεσβείας μας στην Αθήνα, υπογράμμισε, ήταν ιδιαιτέρα σημαντικός σε δύσκολες χρονικές περιόδους της ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ήταν τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν τα τραγικά γεγονότα του 1974.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΥΔΑΤΙΚΟ

    Τα σημερινά υδατικά αποθέματα καλύπτουν την απρόσκοπτη παροχή νερού στα κυπριακά νοικοκυριά μέχρι το τέλος του 2011, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Δημήτρης Ηλιάδης, σε ομιλία του στο Πανηγύρι Επιστήμης του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, με θέμα το νερό.

    Το 2011, συνέχισε ο κ. Ηλίάδης, θα έχει πλέον επιτευχθεί η πλήρης απεξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες με την αποπεράτωση των Μονάδων Αφαλάτωσης, που έχουν δρομολογηθεί. «Σημειώνεται», είπε «ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα λειτουργούν και οι τέσσερεις μόνιμες μονάδες Αφαλάτωσης, αυτή της Λάρνακας, της Δεκέλειας, της Επισκοπής Λεμεσού και του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Βασιλικό με συνολική παραγωγή 222.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα».

    Επιπρόσθετα, ανέφερε, μέχρι το Μάιο του 2010 θα έχει λειτουργήσει η κινητή Μονάδα Αφαλάτωσης στη Πάφο με δυναμικότητα 30.000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα, ενώ θα συνεχιστεί η παραγωγή 10.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα από τη Μονάδα Επεξεργασίας νερού Υδροφορέα Γαρύλλη.

    [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΕΛ ΟΜΟΝΟΙΑ

    Εκκληση προς όλους ανεξαιρέτως να επιδείξουν υψηλό αίσθημα αθλητοπρέπειας και ευγενούς άμιλλας, απεύθυνε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ενόψει του αυριανού ντέρμπι για την 26η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος στο Ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, «ώστε να είναι μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου».

    Ο κ. Κατσουνωτός κάλεσε, επίσης, όλους να μείνουν «μακριά από ανάρμοστες συμπεριφορές και βιαιότητες που αμαυρώνουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ανέφερε, «καλούμε τους αγνούς φιλάθλους που είναι η συντριπτική πλειοψηφία- να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση απομόνωσης της μικρής μερίδας των ανεγκέφαλων που προκαλούν έκτροπα».

    Συνεχίζοντας, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «από πλευράς των σωματείων δια των εκπροσώπων Τύπου, εκφράζεται η θέληση για πλήρη συνεργασία ώστε το αυριανό παιγνίδι να αρχίσει και να ολοκληρωθεί χωρίς το παραμικρό έκτροπο». Κάλεσε, τέλος, όλους ανεξαιρέτως τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Αστυνομίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 20 March 2010 - 14:29:15 UTC