Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΑ
  • [02] ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ
  • [04] ΠΑΦΟΣ ΟΠΕΡΑ LA BOHEME

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΑ

    Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού πληροφορεί τους καταναλωτές ότι σε όλες τις επαρχίες λειτουργεί αριθμός πρατηρίων καυσίμων από τα οποία και μπορούν να προμηθεύονται απρόσκοπτα καύσιμα.

    Σε ανακοίνωση σε σχέση με την εξαγγελία του Συνδέσμου Πρατηριούχων για αναστολή των εργασιών των πρατηρίων των μελών του, ως αντίδραση προς το Διάταγμα που εκδόθηκε χθες από τον Υπουργό Εμπορίου για καθορισμό ανώτατων λιανικών τιμών πώλησης στα καύσιμα, το Υπουργείο αναφέρει ότι οι καταναλωτές μπορούν να ζητούν σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τα πρατήρια που βρίσκονται σε λειτουργία ανά επαρχία από τη δωρεάν Γραμμή Καταναλωτή του Υπουργείου στο τηλέφωνο 1429.

    [02] ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Πραγματοποιείται την Τετάρτη στις δέκα το πρωί συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    Η συνάντηση αυτή, όπως και οι επόμενες τρεις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 4, 16 και 30 Μαρτίου, καθορίστηκαν, όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις 12 Φεβρουαρίου, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα Ηνωμένα Εθνη και σε συμφωνία με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

    [03] ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ

    Συνολικά 27 πτήσεις, αναχωρήσεις και αφίξεις των Κυπριακών Αερογραμμών, της Olympic Air και της Aegean, θα επηρεαστούν από τη νέα απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

    Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Ltd Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε ότι «λόγω της νέας απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα, αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, επηρεάζεται η διεξαγωγή πτήσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Συνολικά επηρεάζονται συνολικά 27 πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, της Olympic Air και της Aegean Airlines».

    Πρόσθεσε ότι «συγκεκριμένα, λόγω της απεργίας στην Ελλάδα έχουν επηρεαστεί 14 αφίξεις και 13 αναχωρήσεις. Ολες οι προαναφερθείσες πτήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας».

    [04] ΠΑΦΟΣ ΟΠΕΡΑ LA BOHEME

    Τη δημοφιλή όπερα του Giacomo Puccini «La Boheme» από την Εθνική Οπερα της Σλοβακίας θα φιλοξενήσει φέτος το «Pafos Aphrodite Festival», το οποίο πρόκειται να ανοίξει για δωδέκατη συνεχή χρονιά την αυλαία του, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, φιλοδοξώντας να προσφέρει για ακόμη μια φορά στους φιλόμουσους μια μοναδική εμπειρία οδηγώντας τους στα μαγικά μονοπάτια του λυρικού δράματος.

    Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Pafos Aphrodite Festival, η La Boheme (Λα Μποέμ) είναι η τέταρτη κατά σειρά όπερα του G. Puccini μετά από τις Le Villi (Τα ξωτικά, 1884), Edgar (1889) και Manon Lescaut (1890). Το libretto της είναι στα ιταλικά και αποτελείται από τέσσερις πράξεις, γεμάτες τραγικότητα, αλλά και κωμικές στιγμές- όπως ακριβώς είναι η πραγματική ζωή. Βασίζεται στο λογοτεχνικό έργο Scenes de la vie de Boheme (Σκηνές από τη μποέμικη ζωή) του Γάλλου συγγραφέα Henry Murger (Ανρί Μυρζέ) με χαρακτηριστικές διαφορές στην πλοκή του αρχικού έργου του Murger. Το κείμενο αυτό επεξεργάστηκαν οι λιμπρετίστες Luigi Illica (1859-1919) και Giuseppe Giacosa (1847- 1906).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 23 February 2010 - 12:29:12 UTC