Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ
  • [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ - ΦΟΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ - ΑΝΑΒΟΛΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Λεπτομερούς ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, έτυχε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια συνάντησής του στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η συνοδεία του, είχαν πέραν της μίας ώρας συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο όπου, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ενημερώθηκαν «λεπτομερώς, διεξοδικά, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα».

    «Αυτή τη στιγμή η φάση των διαπραγματεύσεων διέρχεται μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Κατά την άποψή μας απαιτείται συστράτευση και ομοψυχία ούτως ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που όλοι ζητούμε, μια δίκαιη, βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με σεβασμό ταυτόχρονα, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της Κύπρου», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Χριστόφια, σημειώνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του «παρακολουθήσαμε πλήρως το χρονικό των εξελίξεων όπως μας το εξέθεσε, μπορέσαμε και εμείς και συμβάλαμε με συγκεκριμένες απόψεις, θέσεις, παρατηρήσεις, και νομίζω ότι είναι χρήσιμο αυτό που κάνουμε σήμερα, δηλαδή να ερχόμαστε σε επαφή με όλη την πολιτική ηγεσία της μεγαλονήσου προκειμένου να έχουμε και γνώση αλλά να δίνουμε και τη δική μας γνώμη για όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία είναι ζητήματα που ακουμπάνε τη φλέβα του προβλήματος για τον ελληνισμό που σήμερα είναι το μαρτύριο που περνάει η μεγαλόνησος».

    Κληθείς να δώσει την άποψή του για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν θα ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες γιατί δεν θα έκανε καλό αυτή τη στιγμή.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

    Κοινή Δήλωση στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ.

    Την κοινή δήλωση εκ μέρους της Κύπρου υπόγραψε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και εκ μέρους του Ισραήλ ο Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών της χώρας Isaac Herzog, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο νησί.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η δήλωση περιλαμβάνει συνεργασία σε θέματα κοινωνικής προστασίας και ενσωμάτωσης και επικεντρώνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού των δύο χωρών και κυρίως στα άτομα με αναπηρίες.

    Η συνεργασία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την εγκαθίδρυση επίσημων καναλιών επικοινωνίας μεταξύ των δύο Υπουργείων, ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών μέσω επισκέψεων, σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων, ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων, εκπαίδευση προσωπικού και εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων, συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων.

    Σε δηλώσεις μετά την τελετή υπογραφής της Κοινής Δήλωσης, η κ. Χαραλάμπους, αφού καλωσόρισε τον κ. Herzog στην Κύπρο, είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού Υπουργού στο Υπουργείο μας και αυτό υποδεικνύει και επιβεβαιώνει τη θέληση των χωρών μας, των Υπουργείων μας, να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχέσεων μας».

    Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Υπουργός ευχαρίστησε την κ. Χαραλάμπους για τη θερμή υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον ίδιο και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς όπου μπορεί να υπάρξει κοινή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

    [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ - ΦΟΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ - ΑΝΑΒΟΛΗ

    Στις 8.30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, 24 Φεβρουαρίου θα αποφασίσει το Κακουργιοδικείο κατά πόσο η διαδικασία για την απαγγελία των κατηγοριών στους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή και κατά πόσο αυτοί παραδέχονται ενοχή ή όχι, θα γίνει είτε στους χώρους των Δικαστηρίων Λευκωσίας ή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    Η απαγγελία των κατηγοριών ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αλλά ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, προσκόμισε ιατρικό πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο ο πελάτης του, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δεν μπορεί να μετακινηθεί λόγω της κατάστασης της υγείας του μετά από εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε στο αριστερό του πόδι.

    Η κατηγορούσα αρχή δια του Εισαγγελέα, Σάββα Μάτσα δήλωσε ότι μόλις το πρωί ήρθε σε γνώση της το ιατρικό πιστοποιητικό για τον Γρηγορίου και πρότεινε αρχικά τη μετακίνηση του Κακουργιοδικείου στο χώρο νοσηλείας του κατηγορούμενου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ώστε να μην υπάρξει κωλυσιεργία στην έναρξη της διαδικασίας.

    Οι δικηγόροι του Αναστάσιου Κρασοπούλη και Ελλης Σκορδέλη, Μάριος Γεωργίου και Μιχαλάκης Κυπριανού αντίστοιχα, δεν έφεραν ένσταση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μετά όμως από παρότρυνση του Προεδρείου που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο, Χάρη Σολομωνίδη και τους Νικόλα Σάντη και Νίκο Γιαπανά, η κατηγορούσα αρχή ζήτησε χρόνο για να επικοινωνήσει με τον Δρ Γιάλλουρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο οποίος υπέγραφε το ιατρικό πιστοποιητικό και να ζητήσει


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 February 2010 - 14:29:17 UTC