Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι βιώσιμη και λειτουργική και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε την Κυριακή στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ έδωσε επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Σαμαρά.

    Στις πρώτες του δηλώσεις επί κυπριακού εδάφους, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν επόμενο ότι θα γινόταν στην Κύπρο. ``Είναι πολύ βαθιά η συγκίνησή μας που επισκεπτόμαστε τη μεγαλόνησο τη μαρτυρική, το χρυσοπράσινο φύλο που αναζητάει λύση και που η λύση δεν μπορεί παρά να είναι βιώσιμη, λειτουργική, μια λύση σύμφωνη και με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε.

    Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη «για την υποδοχή. Θα έχουμε επαφές με όλους τους συναδέλφους μου με όλα τα κόμματα και βεβαίως πρώτα απ όλα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε.

    Χαρακτήρισε τις επαφές που θα έχει «χρήσιμες», προσθέτοντας πως αυτές «αποσκοπούν στο να μπορέσουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι σε ένα κοινό αγώνα, ένα κοινό μέτωπο προκειμένου να βρεθεί αυτή η βιώσιμη λύση».

    Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «η εδώ παρουσία με ηγετικά στελέχη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, του Προέδρου της του κ. Σαμαρά, που είναι και η πρώτη που πραγματοποιεί ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποτελούν παρά την απόδειξη του ενδιαφέροντος για τα όσα διαδραματίζονται και γενικότερα για το δράμα της Κύπρου».

    Ταυτόχρονα ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Σαμαρά στην Κύπρο και των επαφών που θα έχει και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και με το σύνολο της πολιτειακής ηγεσίας ``θα εκφράσει αυτό που και κατ ιδίαν είχαμε πει σε δυο μέχρι σήμερα συναντήσεις, το μέγιστο ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας να δει να υπάρχει μια νέα συστράτευση του συνόλου του ελληνισμού στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της Κύπρου».

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύεται στην Κύπρο από τον Δημήτρη Αβρααμόπουλο, Τομεάρχη Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και τον Σταύρο Παπασταύρου, Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 February 2010 - 10:29:15 UTC