Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΑΦΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΑΦΟΥ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ ΟΗΕ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΑΦΟΥ

    Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς όπου, την Πέμπτη το βράδυ άγνωστοι παραβίασαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και πήραν τη σορό του.

    Στο Κοιμητήριο έφθασαν γύρω στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Τις έρευνες διεξάγει η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας και στο χώρο βρίσκονται, επίσης, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός. Πριν από λίγο έφθασε στο χώρο και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι πήραν μόνο τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και όχι το φέρετρο στο οποίο είχε ταφεί.

    Ο χώρος έχει αποκλειστεί με κορδέλες και απαγορεύεται η είσοδος στο Κοιμητήριο. Οι λειτουργοί των ΜΜΕ βρίσκονται έξω από το Κοιμητήριο.

    Στο μεταξύ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 0900 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΑΦΟΥ

    Συγκλονισμένος από την είδηση τη σύλησης του τάφου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι πρόκειται «για μια απαράδεκτη, ιερόσυλη, ανήθικη και καταδικαστέα ενέργεια που πλήττει τα ήθη, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό μας, το σεβασμό μας στους νεκρούς».

    Μιλώντας στις Βρυξέλλες μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αυτή η ενέργεια προκαλεί αποτροπιασμό και αναστάτωση και πλήττει την ενότητα του λαού μας που τόσο αναγκαία είναι στο εσωτερικό μας μέτωπο. «Απευθύνω έκκληση στον κόσμο να παραμείνει ήρεμος μπροστά σε αυτή την προβοκάτσια. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή την πράξη διαφορετικά», ανέφερε. Εχει ήδη, πρόσθεσε, επικοινωνήσει και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας «και τον κάλεσα η Δύναμη να διερευνήσει εντατικά και να εξαντλήσει όλα τα μέσα για την πλήρη εξυχνίαση της υπόθεσης.

    «Εκφράζω τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή μου στη σύζυγο και την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου», πρόσθεσε. Ερωτηθείς εάν ο Αρχηγός της Αστυνομίας του ανέφερε ποιός ή ποιοί το έκαναν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η διερεύνηση είναι στα αρχικά στάδια και δεν είναι αρμόδιος να ανακοινώνει πιθανά ευρήματα, τα οποία μπορεί και να μην υπάρχουν.

    «Μακάρι να υπάρξουν, μακάρι 1000 φορές να υπάρξουν, γιατί προκαλεί αναστάτωση στο εσωτερικό μέτωπο και την πολιτικο-κοινωνική μας ζωή». Είναι μια ειδεχθής πράξη, σημείωσε, «μια πράξη που προκαλεί πραγματικά έκπληξη και απέχθεια. Ειλικρινά, είναι πράξη βαρβαρότητας, προσβολής στον πολιτισμό μας».

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ

    Συνεχίζεται σήμερα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο την Κύπρο εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συζητούν θέματα σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και με την οικονομία.

    Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβάνεται η πορεία των διαπραγματεύσεων κατά τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης για την αλλαγή του κλίματος, καθώς και η οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση και η απασχόληση στην ΕΕ, ειδικότερα δε οι στρατηγικές εξόδου από την κρίση και η εποπτεία των χρηματαγορών.

    Επί πλέον, αναμένεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εγκρίνει ένα πολυετές πρόγραμμα στον τομέα Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, ήτοι το πρόγραμμα της Στοκχόλμης. Η Κύπρος αναμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπως η ΕΕ συνεχίσει τη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση τη οικονομικής κρίσης και όπως έχει κοινωνική κατεύθυνση για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ ΟΗΕ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ

    Οι θέσεις της Κύπρου κατά τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή εκφράζονται από τις θέσεις που έχουν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ τον Οκτώβριο του 2009, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Λειτουργός στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου.

    Όλα τα θέματα που συζητούνται στην Κοπεγχάγη, η βοήθεια των φτωχών χωρών, οι δεσμεύσεις των ανεπτυγμένων, οι δεσμεύσεις των αναδυόμενων χωρών της Κίνας, Ινδίας κλπ όλα τούτα ως θέσεις συμφωνηθήκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος του Οκτωβρίου. Με εκείνες πάμε ως Ενωση και μιλά πάντα η προεδρεύουσα χώρα εκ μέρους των 27 που τώρα είναι η Σουηδία, είπε ο κ. Χατζηπαναγιώτου.

    Πρόσθεσε ωστόσο πως γίνονται πάρα πολλές συντονιστικές συναντήσεις στην Κοπεγχάγη, κατά τη διάρκεια της ημέρας πριν πάει ο εκπρόσωπος της Προεδρίας και οι διαπραγματευτές να εκφράσουν τις θέσεις και σε αυτές τις συναντήσεις συμμετέχουν όλες οι χώρες. «Ως Κύπρος δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο θέμα το οποίο να μας κάνει να αδιαφορούμε για κάτι, να διαχωρίζουμε ξεχωριστή θέση για κάτι ή όχι. Πάμε όλοι μαζί με κοινές θέσεις, με στόχο να πείσουμε τις ανεπτυγμένες χώρες και κυρίως τις ΗΠΑ, η οποία φαίνεται ότι είναι η μόνη που παραμένει εκτός δεσμευτικών στόχων, δηλαδή δεν θέλει να πάρει δέσμευση ότι θα συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 December 2009 - 18:31:04 UTC