Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Η Κύπρος αναμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπως η ΕΕ συνεχίσει τη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση τη οικονομικής κρίσης, όπως έχει κοινωνική κατεύθυνση για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και «να δούμε ποια άλλα κοινωνικά μέτρα παίρνουμε ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις στο επίπεδο ζωής των πολιτών, να δούμε και τι κάνουμε με την ανάπτυξη», ανέφερε κυβερνητική πηγή στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει παρέμβαση στο θέμα της συζήτησης της οικονομικής κρίσης που συζητείται στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής και στη συζήτηση για το περιβάλλον και το συντονισμό των χωρών μελών της ΕΕ ενόψει της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ στη Κοπεγχάγη για το κλίμα.

    Η μονομερής δήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων κατατέθηκε σήμερα το πρωί ως επίσημο έγγραφο στα πρακτικά της Συνόδου με επιστολή που απέστειλε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου, Ανδρέας Μαυρογιάννης στη γραμματεία του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι το περιεχόμενο είναι η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Κυπριανού μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου.

    Οσον αφορά πληροφορίες για κινήσεις των Βρετανών στην επικείμενη συνεδρία της ΚΟΡΕΠΕΡ την ερχόμενη εβδομάδα, η κυβερνητική πηγή συνέστησε ψυχραιμία και υπομονή «ώστε να είμαστε σίγουροι».

    [02] ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την επίτευξη ``αργής αλλά σταθερής προόδου`` στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, διαπιστώνει ομάδα των ``Πρεσβυτέρων`` η οποία επισκέφθηκε την Κύπρο μεταξύ 8 και 10 Δεκεμβρίου.

    Ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρει ότι κατά την παραμονή τους στο νησοί η ομάδα των Πρεσβυτέρων, αποτελούμενη από τον Ντέσμοντ Τούτου, τον Λακντάρ Μπραχίμι και Τζίμι Κάρτερ, έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Σε δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Τούτου ανέφερε ότι ``η Κύπρος χρειάζεται ένα ειλικρινή και ανοικτό διάλογο για το παρελθόν, αν οι άνθρωποι θέλουν να βαδίσουν μαζί σε ένα κοινό μέλλον``.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2010, όπως δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, είναι υπεύθυνος, ισορροπημένος, έχει κοινωνικό όραμα, αναπτυξιακό προσανατολισμό και δεν περιλαμβάνει καμμιά νέα φορολογία.

    Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, παρόντων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και πολλών ανώτερων κυβερνητικών στελεχών και ενόψει της τελικής συζήτησης πριν την ψηφοφορία για τον ετήσιο Κρατικό Προϋπολογισμό του 2010, ο κ. Σταυράκης τόνισε ότι «αυτός είναι ο Προϋπολογισμός που θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού, όπως τα παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών στην Ολομέλεια, της οποίας προήδρευε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης, προβλέπονται για το 2010, εξαιρουμένων των δανείων, συνολικά έσοδα 5 δισεκατομμυρίων και 729 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 6,6% σε σύγκριση με τα αναθεωρημένα έσοδα του 2009 που εκτιμώνται στα 5 δισεκατομμύρια και 374 εκατομμύρια ευρώ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 December 2009 - 18:30:23 UTC