Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΝΑΤΟ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΝΑΤΟ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι σχέσεις ΕΕ -ΝΑΤΟ, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας με το ΓΓ της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Δημήτρης Δρούτσας παρουσίασε ακόμη στον κ. Ρασμούσεν τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των σχέσεων με την Τουρκία και αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ.Τ. Ερντογάν, ενώ συζητήθηκαν ακόμη οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την επίλυση του Κυπριακού. Αναφερόμενος ειδικότερα στην ελληνική θέση σε αυτό το θέμα, ο κ. Δρούτσας επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας για μια λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, με πλήρη σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής λνωσης και με πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    Ο κ. Δρούτσας τόνισε ακόμη ότι η λύση πρέπει να είναι ``ευρωπαϊκή`` αλλά και ``κυπριακή``, με την έννοια ότι θα πρέπει ``να αφήσουμε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους να συζητήσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον ως κράτος - μέλος της ΕΕ, χωρίς τεχνητά χρονοδιαγράμματα, έξωθεν πιέσεις ή ακόμη και απειλές οι οποίες κάνουν λόγο για την τελευταία ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού``. Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετική ερώτηση ο κ. Δρούτσας ανέφερε ότι η απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στον Τούρκο ομόλογό του ετοιμάζεται και πολύ σύντομα θα επιδοθεί στην τουρκική πλευρά. Ο κ. Δρούτσας είχε παράλληλα την ευκαιρία να ενημερώσει το Βορειοτλαντικό Συμβούλιο (πρέσβεις) για την ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ, αλλά και για την υπουργική Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στη 1-2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με αντικείμενο την ασφάλεια στην Ευρώπη.

    Στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολτικής. Ειδικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στον ΓΓ του ΝΑΤΟ τον προβληματισμό της Ελλάδας σχετικά με την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο, η οποία, όπως τόνισε ο υπουργός, έχει αναπόφευκτα επιπτώσεις και στη λειτουργία του ΝΑΤΟ.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    Με σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων πληροφορεί το κοινό ότι η εισαγωγή της ψηφιακής τηλεόρασης, που θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον Ιούλιο του 2011, δεν προϋποθέτει ούτε αλλαγή των κεραιών λήψης τηλεοπτικών εκπομπών, ούτε αλλαγή των δεκτών τηλεόρασης που χρησιμοποιούνται σήμερα, παρά μόνο την προσθήκη αποκωδικοποιητή MPEG4, ο οποίος διατίθεται στην αγορά προς 80 περίπου ευρώ, τιμή που αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω. Το Υπουργείο Συγκοινωνιών επισημαίνει πως σε περίπτωση παράλειψης χρήσης αποκωδικοποιητή MPEG4 μετά την 1η Ιουλίου 2011, δεν θα είναι δυνατή η λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων.

    Προτρέπει παράλληλα όσους προτίθενται να προβούν σε αγορά τηλεοπτικού δέκτη, να ενημερώνονται προτού αποφασίσουν για την αγορά στην οποία πρόκειται να προβούν, αναφορικά με την τιμή και τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, τηλεοπτικού δέκτη με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 έναντι τηλεοπτικού δέκτη χωρίς ενσωματωμένο αλλά με εξωτερική προσθήκη αποκωδικοποιητή MPEG4. Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Συγκοινωνιών υπενθυμίζει πως τον Ιούλιο του 2011 η Κύπρος εισέρχεται οριστικά στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τα προγράμματα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) και των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών θα εκπέμπονται με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (αντί της αναλογικής που χρησιμοποιείται σήμερα).

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ψηφιακή εκπομπή θα είναι δυνατή καλύτερης ποιότητας τηλεοπτική λήψη και η προσφορά υπηρεσιών ηλεκτρονικού οδηγού προγραμμάτων ενώ επιπλέον δημιουργείται και η προοπτική για την παροχή πρόσβασης και σε άλλες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας όπως π.χ. βίντεο κατά ζήτηση και ετεροχρονισμένη παρακολούθηση προγραμμάτων καθώς και άλλες ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαδικτύου. Το Υπουργείο Συγκοινωνιών αναφέρει ακόμη πως οι ψηφιακές μεταδόσεις αναμένεται να αρχίσουν εντός του δεύτερου τριμήνου του 2010 και πως μέχρι τον Ιούλιο του 2011 υπολογίζεται ότι θα επιτευχθούν τουλάχιστον τα ίδια επίπεδα γεωγραφικής κάλυψης των σημερινών αναλογικών δικτύων. Προσθέτει παράλληλα πως κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή από την ημερομηνία που θα αρχίσουν οι ψηφιακές μεταδόσεις μέχρι τον Ιούλιο 2011, το ΡΙΚ και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα συνεχίσουν και τις αναλογικές τηλεοπτικές μεταδόσεις τους και το κοινό θα μπορεί να λαμβάνει τα προγράμματα τους όπως και σήμερα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 25 November 2009 - 18:29:16 UTC