Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΒ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
  • [04] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ 2009 - ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  • [01] ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η ισπανική φρεγάτα ESPS Numancia (F-83) θα καταπλεύσει στο λιμάνι Λάρνακας το Σάββατο, 15 Αύγουστου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα προς την Ισπανίδα ομόλογό του Carme Chacon Piqueras.

    Ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου θα αποδοθούν τιμές από άγημα της Διοίκησης Ναυτικού και από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς.

    Η ισπανική φρεγάτα συμμετείχε στην πρώτη αυτόνομη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ EUNAVFOR/CTF 465 με την ονομασία Atalanta. Η ναυτική επιχείρηση πραγματοποιείται μετά από απόφαση της ΕΕ για υποστήριξη του ψηφίσματος 1816 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αφορά στην καταπολέμηση της πειρατείας στις ακτές της Σομαλίας.

    Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει στην επιχείρηση Atalanta με δύο αξιωματικούς στο Επιχειρησιακό Στρατηγείο που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Εξάλλου, την Κυριακή, 16 Αυγούστου, θα καταπλεύσει στο λιμάνι Λάρνακας και η φρεγάτα ESPS Canarias (F-86), η οποία θα αντικαταστήσει την φρεγάτα Numancia στην επιχείρηση Atalanta.

    Τα δύο πολεμικά πλοία θα αποπλεύσουν την Κυριακή, 16 Αυγούστου, κατά τις βραδινές ώρες.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΒ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Τη θέση ότι η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η ύπαρξη μιας Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και η επέκταση της ισχύς του Ευρώ ως του μοναδικού και ενιαίου νομίσματος μιας επανενωμένης Κύπρου θα πρέπει να θεωρούνται «εκ των ουκ άνευ» στοιχεία της λύσης του Κυπριακού σε ό,τι αφορά την οικονομία, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) Ανδρέας Πίττας.

    Σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την πρόσφατη πρωτοβουλία της ΟΕΒ για οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας για αναστύλωσης της εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο και του τεμένους Αρναούτ στη Λεμεσό, που συμφωνήθηκε στα πλαίσια της Τεχνικής Επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά, ο κ. Πίττας ανέφερε ότι η παραπάνω θέση συμφωνήθηκε και στο πλαίσιο των επαφών της ΟΕΒ με την αντίστοιχη οργάνωση των Τουρκοκύπριων επιχειρηματιών.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ

    Μπορεί οι βροχές των πρώτων τριών μηνών του 2009 να γλίτωσαν την Κύπρο από μια ακόμη καταθλιπτική χρονιά λειψυδρίας, ωστόσο με βάση το παγκόσμιο φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών, ο δημοφιλής όρος «εφησυχασμός» εκτοπίζεται οριστικά από το υδατικό λεξιλόγιο.

    Το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κύπρο παραμένει, όπως και οι περικοπές και το κοινό θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει χρήση του νερού και όχι κατάχρηση. Ωστόσο, οι κρατικοί φορείς εκφράζουν αισιοδοξία και έχουν βάσιμες ελπίδες ότι η χρονιά που μας έρχεται θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το 2009.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Επαρχιακός Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Νικόδημος Νικοδήμου είπε πως οι πολίτες πρέπει πάντα να ανησυχούν, προσθέτοντας ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι το νερό είναι αγαθό που βρίσκεται σε κρίση».

    [04] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ 2009 - ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης παρουσίασε η κυπριακή οικονομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2009 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Προκαταρκτική Εκτίμηση (Flash Estimate) της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2009 είναι αρνητικός και υπολογίζεται σε -1,0% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο -0,7 %.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 13 August 2009 - 13:29:14 UTC