Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-07-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΥΜΒΟΣ ΔΕΗΣΗ
  • [02] ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ - ΜΗΝΥΜΑ
  • [04] ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΝΙΚΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΥΜΒΟΣ ΔΕΗΣΗ

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα, του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας καθώς επίσης και αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

    Αγημα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονικής της Αστυνομίας απένειμε τιμές στους πεσόντες κατά τη διάρκεια του μαύρου Ιουλίου του 1974. Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Τύμβου από τον Πρόεδρο Χριστόφια, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής Μάριου Καρογιάν, από αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων, από Ελληνες Βουλευτές και άλλους επισήμους.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής ρίφθηκαν βολές, αναγνώστηκε το προσκλητήριο πεσόντων, ενώ παιδιά από Συστήματα Προσκόπων κατέθεσαν στεφάνια σε όλους τους τάφους του κοιμητηρίου.

    [02] ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Συμπληρώνονται σήμερα 35 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% τους εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις συνέπειες των οποίων ακόμη βιώνει η Κύπρος.

    Με αφορμή την επέτειο της αποφράδας ημέρας, οργανώνονται σήμερα εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες, δεήσεις για τους αγνοούμενους με τις οποίες ο κυπριακός ελληνισμός θυμάται και καταδικάζει την τουρκική εισβολή.

    Στις 5.30 το πρωί, ώρα που άρχισε η εισβολή του Αττίλα, ήχησαν οι σειρήνες στις ελεύθερες περιοχές.

    Στις 0800 πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας καθώς επίσης και αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων.

    Αργότερα θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία παράκληση για την απελευθέρωση της νήσου από τον Τούρκο εισβολέα, για επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και ανεύρεση των αγνοουμένων. Στην παράκληση θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β`.

    Ακολούθως θα τελεστεί επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

    Θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πολιτική ηγεσία και Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων.

    [03] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ - ΜΗΝΥΜΑ

    Τη διαβεβαίωση ότι «τριανταπέντε χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία, η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν ξεχνούν» και συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι την τελική δικαίωση - για να πέσει το τελευταίο τείχος, που ορθώνεται ακόμη σε ευρωπαϊκό έδαφος, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο μήνυμα του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

    Ο κ. Καραμανλής παράλληλα επαναβεβαιώνει τη σταθερή προσήλωση ολόκληρου του Ελληνισμού στο στόχο της οριστικής, δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

    Υπογραμμίζει στο μήνυμα του, ότι «η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Είναι, ταυτόχρονα, αφορμή επαναβεβαίωσης της σταθερής προσήλωσης ολόκληρου του Ελληνισμού στο στόχο της οριστικής, δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού».

    [04] ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΝΙΚΗ

    Το ζευγάρι από τη Βραζιλία, η Μπάρμπαρα Σέϊσας και η Κλοντίν Μπέντο, ήταν οι νικήτριες στο «Τσάλεντζερ 2009» της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV), που πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλία του ΚΟΤ στη Γεροσκήπου.

    Στο μεγάλο τελικό κέρδισαν με σχετική άνεση την ομάδα της Εσθονίας που την αποτελούσαν οι Μαρί Γκράουμαν και η Πολίνα Μπρατουχίνα με 2-0 σετ (21-11, 21-13).

    Στον μικρό τελικό η ομάδα της Ιταλίας με τις Μάρτα Μεγεγκάτι και Γκρέτα Τσικολάρι κέρδισαν τις Ελβετίδες Μίριελ Γκράεσλι και Τάνια Σμόκερ με 2-0 (23 21, 21-19) και εξασφάλισαν την 3η θέση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 20 July 2009 - 9:29:11 UTC