Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-05-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΙΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [02] ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΚΗΣΗ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2009» - ΜΑΡΙ
  • [03] ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

  • [01] ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΙΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑ

    Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ακη Παπασάββα βρίσκεται από σήμερα το πόρισμα των ποινικών ανακριτών σε σχέση με τα γεγονότα που αφορούν την υπόθεση απόδρασης του Αντώνη Προκοπίου Κίτα.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας οι 7 ποινικοί ανακριτές υπέβαλαν τελικά δυο πορίσματα.

    «Οι έξι υπέβαλαν το δικό τους πόρισμα και ένας υπέβαλε ξεχωριστά το δικό του πόρισμα» είπε, σημειώνοντας πως «το γεγονός ότι υπεβλήθηκε ξεχωριστό πόρισμα από ένα από τους ποινικούς ανακριτές δεν αποτελεί την ορθόδοξη διαδικασία».

    «Αυτή την οδό επέλεξε ο ίδιος όπως έχει και δικαίωμα» πρόσθεσε.

    Δήλωσε παράλληλα πως τα πορίσματα «θα μελετηθούν για να δούμε» όπως είπε, «πως προχωρούμε με αυτή την υπόθεση».

    Ο κ. Κληρίδης απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υπενθυμίζοντας πως γι αυτό το σκοπό έχει οριστεί δημοσιογραφική διάσκεψη τη Δευτέρα.

    [02] ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΚΗΣΗ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2009» - ΜΑΡΙ

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, η τελική φάση της διεθνούς άσκησης «Αργοναύτης 2009».

    Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και σ΄ αυτήν συμμετείχαν η Εθνική Φρουρά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Αμυνα, η ΕΜΑΚ, το Τμήμα Αλιείας και διάφορα τμήματα της Αστυνομίας όπως ο αντιτρομοκρατικός ουλαμός.

    Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν διάφορα επεισόδια όπως αντιτρομοκρατική ενέργεια σε πλοίο που καταλήφθηκε από πειρατές, αντιμετώπιση ρύπανσης ένεκα της τρομοκρατικής ενέργειας στο πλοίο, εντοπισμός λαθρομεταναστών από αεροσκάφος και αντιμετώπισής τους από την Αστυνομία, διάσωση από πλοίο με ελικόπτερο, διάσωση ναυαγών από ελικόπτερο, διάσωση από κτίριο και αντιμετώπιση παγιδευμένου οχήματος.

    Την άσκηση παρακολούθησαν ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο αρχηγός της Αστυνομίας, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής της Πολιτικής Αμυνας, πρέσβεις ξένων χωρών και παρατηρητές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [03] ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗ

    Με το υποχρεωτικό μάθημα των Νέων Ελληνικών άρχισαν στις 8.00 το πρωί οι Παγκύπριες Εξετάσεις για τους 9.543 υποψήφιους και τελειόφοιτους, μεταξύ των οποίων και 300 άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων λειτουργούν φέτος 48 εξεταστικά κέντρα.

    Οι Παγκύπριες εξετάσεις θα συνεχισθούν το Σάββατο με τα Γερμανικά και Ισπανικά. Τη Δευτέρα θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των Αγγλικών.

    Τα αποτελέσματα υπολογίζεται να ανακοινωθούν από την Υπηρεσία Εξετάσεων γύρω στις 24-25 Ιουνίου ώστε τα σχολεία να μπορούν να εκδώσουν τα απολυτήρια των τελειοφοίτων μέχρι το τέλος Ιουνίου ενώ τέλος του ιδίου μήνα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα της κατανομής των θέσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    Ηταν αναμενόμενο να αυξηθεί η λιανική τιμή των καυσίμων στην Κύπρο γιατί έχουν ανέβει το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων διεθνώς, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο.

    Το ερώτημα πάντοτε, όταν αυξάνεται διεθνώς η τιμή των καυσίμων, είναι αν η αύξηση στη λιανική τιμή είναι δικαιολογημένη στο βαθμό που έχει γίνει, είπε ο κ. Πασχαλίδης, σχολιάζοντας το θέμα, ύστερα από συνάντηση με το Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών για το θέμα των επιτοκίων.

    Είδαμε όμως, συνέχισε, ότι οι τιμές δεν ανεβαίνουν ταυτόχρονα από όλες τις εταιρείες στην Κύπρο


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 22 May 2009 - 11:29:13 UTC