Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-03-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ ΜΕ Τ/Κ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] ΑΘΗΝΑ - ``ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2009`` - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ ΜΕ Τ/Κ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

    Στην Κύπρο έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα, το οποίο είναι εξαιρετικά πιο εύφορο, εξαιρετικά πιο ελπιδοφόρο από ό,τι στο παρελθόν και με τη βελτίωση αυτού του κλίματος πολλά πράγματα, τα οποία στο παρελθόν μπορεί να μην ήταν δυνατά, τώρα αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα, δήλωσε η Αναπληρωτής Συντονίστρια της Ομάδας Επαφής Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την τ/κ κοινότητα Μέχτινλτ Ρότε σε διάσκεψη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των επαφών της Ομάδας που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο από τις 4 Μαρτίου μέχρι σήμερα.

    Αυτή είναι και η τελευταία επίσκεψη στην Κύπρο της Ομάδας Επαφής υπό την παρούσα της σύνθεση, αφού τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, όπως είπε η κ. Ρότε, από αυτές θα προέλθει μια νέα Ομάδα Επαφής στην οποία πολλά από τα παρόντα μέλη, όπως η ίδια, δεν θα είναι παρόντα, αφού κάποιοι από αυτούς τους ευρωβουλευτές δεν θα είναι καν υποψήφιοι στις εκλογές.

    ``Ηταν μια εξόχως σημαντική και ενδιαφέρουσα επίσκεψη αυτή που κάναμε και μας έδωσε πολλή ελπίδα ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο μέλλον. Ελπίζουμε ότι μέσα σε ένα ορατό μέλλον θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μια ενωμένη Κύπρο, όπου οι άνθρωποι και από τις δυο πλευρές θα ζουν ενωμένοι και θα είναι πολίτες της ΕΕ και, επίσης, που θα μπορέσουν να εκλέξουν και οι δυο πλευρές και να στείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους αντιπροσώπους τους``, ανέφερε η κ. Ρότε, μιλώντας μέσω μεταφραστή.

    [02] ΑΘΗΝΑ - ``ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2009`` - ΚΥΠΡΟΣ

    Η κυπριακή Κυβέρνηση, πέραν της θέσπισης αυστηρού νομοθετικού πλαισίου και τη δημιουργία μηχανισμών αξιολόγησης και πιστοποίησης της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επενδύει σημαντικά ποσά για περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών στον τομέα της παιδείας, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Μιλώντας στα εγκαίνια της 11ης Διεθνούς Εκθεσης «Εκπαίδευση 2009», που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι στην Αθήνα, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι «το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επεξεργάζεται, σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς, πρόγραμμα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού εκπαιδευτικού συστήματος, που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις οικονομικές και άλλες προκλήσεις που αναδύονται μέσα από τη παγκοσμιοποίηση πολλών πτυχών της σύγχρονης ζωής».

    Αναφερόμενος στην έκθεση, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι αποτελεί έκφραση της ιδιαίτερης σπουδαιότητας που αποδίδεται σε ένα σημαντικό και με μεγάλες προοπτικές κλάδο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 6 March 2009 - 18:29:14 UTC