Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-03-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΕ- ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΧΟΙ
  • [04] ΑΘΗΝΑ - "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2009" - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΕ- ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

    Τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης στο Κυπριακό, τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις αλλά και τα προβλήματα στο εσωτερικό μέτωπο παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στην εισαγωγική του ομιλία στη δημοσιογραφική συνέντευξη με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης ενός χρόνου διακυβέρνησης.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε αρχικά στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης για το Κυπριακό, το οποίο αναφέρει πως «επιτακτική η ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μια ευέλικτη και ειλικρινής πολιτική θα επιτρέψει είτε να ξεπεραστούν τα σημερινά αδιέξοδα είτε, αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση, να επανέλθουν στο προσκήνιο οι ευθύνες της για την αδιάλλακτη πολιτική που ακολουθεί».

    «Και επειδή ακούω ότι υποσχεθήκαμε ότι πάση θυσία θα έχουμε λύση στο Κυπριακό και ξεχνιέται το δεύτερο σκέλος αυτής της τοποθέτησης, αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση να επανέλθουν στο προσκήνιο οι ευθύνες της για την αδιάλλακτη πολιτική που ακολουθεί, θέλω να το τονίσω αυτό: Ο στόχος μας είναι η λύση του Κυπριακού αλλά λέμε πάρα πολλές φορές ότι κλειδί για τη λύση είναι η Τουρκία και ευθύς εξαρχής δεν είπαμε εμείς στο λαό ότι σώνει και καλά πάση θυσία θα υπάρχει λύση στο Κυπριακό. Θα υπάρξει λύση στο Κυπριακό αν η Τουρκία δείξει κατανόηση και αλλάξει πολιτική, αλλάξει τη στάση της», είπε.

    Εν συνεχεία ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε με την ανάληψη της Προεδρίας για την υλοποίηση του στόχου της δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και να επανενώνει τη χώρα, το λαό, την οικονομία και τους θεσμούς στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Για ένα κράτος ομοσπονδιακό με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων.

    «Η πολιτική μας στο Κυπριακό στοχεύει στην ενεργοποίηση και τη συνέργεια όλων των παραγόντων στο εσωτερικό και διεθνώς που διαδραματίζουν ή μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στη συνολική επίλυση του προβλήματος», είπε ο κ. Χριστόφιας και παρέθεσε τους άμεσους στόχους.

    Πρώτος στόχος ήταν ο τερματισμός της στασιμότητας και των αδιεξόδων, που εξυπηρετούν την πολιτική της διχοτόμησης, είπε και σημείωσε πως «τερματίστηκαν η στασιμότητα και τα αδιέξοδα, δημιουργήθηκε κινητικότητα και οι δύο κοινότητες, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, επανάρχισαν απευθείας διαπραγματεύσεις».

    Ο δεύτερος στόχος, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος ήταν να επαναβεβαιωθεί η βάση λύσης και να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων, γεγονός που εκπληρώθηκε.

    «Επαναβεβαιώθηκε η βάση της λύσης του Κυπριακού. Είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Κατά συνέπεια, οι απευθείας διαπραγματεύσεις γίνονται πάνω σε καθορισμένη βάση», είπε και τόνισε πως «αυτή είναι η δέσμευση του κ. Ταλάτ στις συνομιλίες ανεξαρτήτως τι λέει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, και αν φύγει από αυτό, ασφαλώς δεν θα έχουμε λύση».

    Τρίτος στόχος της Κυβέρνησης στο Κυπριακό ήταν η ενεργοποίηση της διεθνούς κοινότητας για να κινηθεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας ώστε αυτή να συνεργαστεί για λύση, που να είναι προς το καλώς νοούμενο συμφέρον του κυπριακού λαού.

    «Ιδιαίτερο ρόλο σ αυτό αποδίδουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία στο φόντο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες να αλλάξει η τουρκική πολιτική», επεσήμανε ο Πρόεδρος και αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του τρίτου στόχου: «Αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας η οποία ρητά δηλώνει πως υποστηρίζει τη διαδικασία και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Η διεθνής κοινότητα πιστώνει την ελληνοκυπριακή πλευρά με ειλικρίνεια και καλή διάθεση για λύση, γεγονός που αναβαθμίζει την αξιοπιστία και την πειστικότητα των θέσεων μας. Γίνεται αποδεκτό», συνέχισε, «ότι η ιδιοκτησία της διαπραγματευτικής διαδικασίας είναι κυπριακή, δεν προϋποθέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα ούτε και επιδιαιτησία».

    Πιο συγκεκριμένα, προς την κατεύθυνση της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην συγκρότηση της ομάδας παρακολούθησης για το Κυπριακό υπό τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    «Είναι θέση πλέον της Ε.Ε. ότι η Τουρκία στην ενταξιακή της πορεία θα πρέπει να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ένωσης και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και να συνεργαστεί για λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων. Θέση που διατυπώνεται και σε έγγραφα της ΕΕ, θέση την οποία έχει διατυπώσει ο κ. Μπαρόζο ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης στην Τουρκία και την έχει επαναλάβει πρόσφατα και ο Επίτροπος Ολι Ρεν», συμπλήρωσε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση ανέπτυξε τις σχέσεις της με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και όλες τις ομάδες του Κοινοβουλίου.

    «Η Κυπριακή Δημοκρατία βγήκε από τη γωνιά, που άδικα συγκεκριμένοι κύκλοι την είχαν ρίξει, μετά από τα δημοψηφίσματα του 2004. Η πρωτοβουλία τώρα βρίσκεται στα χέρια της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε.

    Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις και λέγοντας ότι όντως υπάρχουν δυσκολίες σε αυτές, ο Πρόεδρος εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να τις συνεχίσει και να τις πάρει, όπως είπε, μέχρι το τέλος.

    «Στηριγμένοι πάντοτε», συνέχισε, «στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά δείχνοντας και την απαραίτητη ευελιξία για να φτάσουμε σε λύση η οποία να οδηγεί στην αποχώρηση των στρατευμάτων και στον τερματισμό του εποικισμού. Λύση που να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων , Μαρωνιτών Αρμένιων και Λατίνων».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεσμεύτηκε να συνεχίσει, «με την ίδια ζέση και προσήλωση», τη διεθνή κινητοποίηση έτσι ώστε ο διεθνής παράγοντας, και ιδιαίτερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στη βάση των ψηφισμάτων του οποίου επιδιώκουμε τη λύση, να έχουν ψηλά στην ατζέντα τους το Κυπριακό.

    Παράλληλα, σημείωσε πως στη σκέψη και στη καθημερινή δράση της Κυβέρνησης για το Κυπριακό, και ανεξάρτητα από τις συνομιλίες, «είναι συνεχώς οι αγνοούμενοι μας, η διακρίβωση της τύχης τους, όπως και των συνθηκών της εξαφάνισής τους».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, και αναφέρθηκε στην τακτική ενημέρωση που προβαίνει προς την πολιτική ηγεσία του τόπου, είτε εντός του Εθνικού Συμβουλίου είτε σε κατ ιδίαν συναντήσεις με τους ηγέτες των κομμάτων, με τους οποίους, όπως είπε, «όλο αυτό το διάστημα πραγματοποίησε πολλές και πολύωρες επαφές. Και όπως ξέρετε», πρόσθεσε, «ο Πρόεδρος είναι πολύ συγκρατημένος και δεν είναι δημόσια λαλίστατος».

    «Στο χρονικό διάστημα του ενός έτους που ανασκοπούμε, το Εθνικό Συμβούλιο συνεδρίασε επτά φορές, στις οποίες ενδελεχώς ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία και έγινε ανταλλαγή απόψεων. Για την καλύτερη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρία του Σώματος, στην οποία κωδικοποιήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του», ανέφερε, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την επόμενη συνεδρία του σώματος στις 10 Μαρτίου.

    Κατά τη συνεδρία αυτή, θα συζητηθούν, όπως είπε ο κ. Χριστόφιας, τα έγγραφα που έχουν δοθεί για την εκτίμηση των συνομιλιών στο κεφάλαιο διακυβέρνηση. Τα έγγραφα, όπως είπε, τα οποία «δυστυχώς κάποια μέλη του Εθνικού Συμβουλίου τα έχουν δώσει στη δημοσιότητα».

    «Λέω δυστυχώς και κατανοείτε τι εννοώ. Ασφαλώς δεν εννοώ ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τους δημοσιογράφους που έχουν καταφέρει να πάρουν τα έγγραφα. Κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Και την δουλειά των Μέσων κάνουν και κάποια μέλη του Εθνικού Συμβουλίου», είπε, και κατέληξε: «Και είναι με λύπη που σημειώνω ότι δεν είμαι αρκούντως ικανοποιημένος από το επίπεδο ενότητας που παρατηρείται στο εσωτερικό μας μέτωπο».

    Διεθνείς Σχέσεις ΕΕ -----

    Για την ενότητα της ομιλίας του με τίτλο « διεθνείς σχέσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση», ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «ως δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τρίτες χώρες στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου οφέλους, για να μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να λειτουργεί ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και τρίτων χωρών».

    «Και αυτό γίνεται στην πράξη», σημείωσε.

    «Ως σημαντικοί σταθμοί στην ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούν να αναφερθούν οι επισκέψεις στη Μεγάλη Βρετανία και στη Ρωσική Ομοσπονδία και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Κοινής Διακήρυξης αντίστοιχα με τις χώρες αυτές», πρόσθεσε.

    «Εκτιμούμε», συνέχισε, « ότι οι είκοσι δύο συνολικά επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε στο εξωτερικό απέδωσαν καρπούς για τη χώρα μας».

    Ανέφερε ότι «σημαντική ήταν η επίσκεψή μου στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η παρουσία και η προσφώνησή μου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και οι συναντήσεις που είχα στο περιθώριο της Συνέλευσης με Προέδρους και Πρωθυπουργούς δεκαπέντε χωρών».

    Πρόσθεσε ακόμη ότι «σημαντική ήταν και η συμμετοχή μου σε διάφορα φόρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις διασκέψεις Κορυφής που η Ένωση πραγματοποίησε με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας».

    «Ξεχωρίζω, επίσης,», συνέχισε, « την επίσκεψη μου στο Στρασβούργο και την προσφώνηση μου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις πολλές επαφές που είχα τόσο με την ηγεσία της Συνέλευσης, όσο και με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «θέλω με ικανοποίηση να σημειώσω ότι οι σχέσεις μας με την ελληνική κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Πρωθυπουργό, με την πολιτική ηγεσία της χώρας στο σύνολό της, έχουν συσφιχθεί ακόμα περισσότερο και είναι άριστες».

    Τόνισε ότι «η δραστήρια συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και η συμβολή μας στη διαμόρφωση πολιτικών και προγραμμάτων, προσδίδουν κύρος στη χώρα μας».

    «Αυτό το κύρος», είπε, «μαζί με την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη διεκδίκηση, όπως και οι φιλικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Σαρκοζί, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Πέττεριγκ και οι Πρόεδροι των διαφόρων ομάδων στο Κοινοβούλιο, απέδωσαν θετικά για τη χώρα μας».

    Όπως εξήγησε, « αντλήσαμε βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. ύψους 7.6 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανομβρίας», ενώ ανέφερε ότι «διεκδικούμε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση με καλές προϋποθέσεις ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία υποδομών αντιμετώπισης της ξηρασίας».

    Είπε, επίσης, ότι «μας επετράπη να εκταμιεύσουμε από τα κρατικά ταμεία αποζημιώσεις για τους γεωργοκτηνοτρόφους μας ένεκα της ανομβρίας».

    Κλείνοντας αυτή την ενότητα της ομιλίας του, ο Πρόεδρος Χριστόφια είπε ότι « διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εξαιρεθούμε από την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Κύπρο».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Την εκτίμηση ότι ο πρώτος χρόνος της Κυβέρνησης είναι πετυχημένος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας .

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην οποία προέβη σε παρουσίαση του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης «είναι ένας χρόνος πλήρης έργων, μέτρων και ενεργειών που σαφώς αναδεικνύουν το φιλολαϊκό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της διακυβέρνησης μας».

    Διακυβέρνηση, που όπως είπε, διακατέχεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα για να υλοποιήσει τους πολύ φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει για δίκαιη λύση και πιο δίκαιη κοινωνία.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως σε αυτό το πλαίσιο, «το Υπουργικό Συμβούλιο εργάζεται συλλογικά».

    «Είναι συσπειρωμένο και καθοδηγείται αποκλειστικά και μόνο από το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης», πρόσθεσε σημειώνοντας πως τις προσεχείς βδομάδες, οι Υπουργοί θα δώσουν δημοσιογραφικές διασκέψεις, «για να ενημερώσουν την κοινωνία για το αξιόλογο έργο που έχει επιτελεστεί στο κάθε Υπουργείο ξεχωριστά».

    Παράλληλα ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε πως το πρόγραμμα διακυβέρνησης είναι πενταετές και όχι ενός μόνο έτους, απαντώντας με αυτό τον τρόπο και στις κριτικές απόψεις «που ακούονται», όπως είπε, για το ότι υπάρχουν προγραμματικές θέσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί, «ωσάν και όλα μπορούν να γίνουν από τον πρώτο χρόνο».

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι η ύπαρξη μιας δυνατής και εύρωστης οικονομίας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου της οικοδόμησης μιας πιο δίκαιης κοινωνίας σημειώνοντας παράλληλα πως στην προτεραιότητα της Κυβέρνησης βρίσκονται οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, «οι οποίες έχουν άμεση ανάγκη στήριξης από το κράτος».

    Οπως ανέφερε, ο πρώτος χρόνος της διακυβέρνησης συνοδεύτηκε από μια σειρά «πρωτοφανούς έκτασης και έντασης» αντικειμενικών, εξωγενών προβλημάτων και ατυχών γεγονότων, που έκαναν πιο δύσκολη την υλοποίηση του στόχου για διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΧΟΙ

    Την πεποίθηση πως η καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση «για να λειτουργήσει στην πράξη η λύση που ευχόμαστε να βρεθεί, μέσα από τη διαδικασία των συνομιλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη» εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου.

    Σε χαιρετισμό του στο 14o Μαθητικό Συνέδριο Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λυκειακού Κύκλου Επαρχίας Λάρνακας, τον οποίο διάβασε εκπρόσωπος του γραφείου του Υπουργού, ανέφερε πως καθώς οι νέοι σήμερα δεν έχουν μνήμες ειρηνικής συμβίωσης των δύο κοινοτήτων, η οποία, όπως είπε, αποτελούσε γεγονός μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, είναι καθήκον όλων να προετοιμαστούν για την ειρηνική συμβίωση προσβλέποντας στο μέλλον.

    Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί γνωρίζοντας η μια κοινότητα καλύτερα τον πολιτισμό της άλλης, προβάλλοντας τα κοινά στοιχεία, «χωρίς όμως να παραγράψουμε ή να παραποιήσουμε τα όσα κατά καιρούς προκάλεσαν εντάσεις και αιματοχυσία ανάμεσα στις δύο κοινότητες».

    [04] ΑΘΗΝΑ - "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2009" - ΚΥΠΡΟΣ

    Η Κύπρος ως τιμώμενη χώρα συμμετέχει στην 11η Διεθνή Έκθεση «Εκπαίδευση 2009» η οποία ξεκινά τη λειτουργία της από την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου 2009 στο εκθεσιακό κέντρο του HELEXPO Palace στο Μαρούσι.

    Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Αρη Σπηλιωτόπουλο και τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη.

    Στην κρατική συμμετοχή της Κύπρου λαμβάνουν μέρος οκτώ ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα μαζί με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου. Η διεθνής έκθεση «Εκπαίδευση» αποτελεί το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές εκθέσεις στην Ευρώπη. Το 2008, η εν λόγω έκθεση συγκέντρωσε 250 εκθέτες από την Ελλάδα και 15 άλλες χώρες και την επισκέφθηκαν 20,000 επισκέπτες όλων των ηλικιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 6 March 2009 - 12:29:31 UTC