Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΤΑΡΜΠΙΝ - ΙΑΚΩΒΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΙΚ - ΡΩΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΣΥΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΝΤΑΡΜΠΙΝ - ΙΑΚΩΒΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο υπαρχηγός των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, Γερουσιαστής του Ιλινόι Ρίτσαρντ Ντάρμπιν, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας του σε Λευκωσία-Αθήνα και Αγκυρα ενημερώθηκε από τον Επίτροπο Προεδρίας Γιώργο Ιακώβου για τις εξελίξεις στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ντάρμπιν, ο οποίος συνοδεύεται από τον Ελληνοαμερικανό πολιτειακό Υπουργό Οικονομικών του Αλέξη Γιαννούλια και άλλους αξιωματούχους είπε πως «ελπίζουμε ότι (οι συνομιλίες) θα συνεχιστούν με θετικό τρόπο και ότι μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης εδώ στην Κύπρο».

    «Ηλθαμε εδώ γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος του κόσμου όχι μόνο για τον κόσμο που ζει εδώ, αλλά για πολλούς στην περιοχή και οι ΗΠΑ έχουν πολλούς φίλους που θέλουμε να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνει για να προχωρήσουν με αυτές τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε.

    Ερωτηθείς ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μετά την επιστροφή τους, ο κ. Ντάρμπιν επεσήμανε πως δεν βρίσκονται στην Κύπρο ως αντιπροσωπεία της αμερικανικής Κυβέρνησης.

    «Το αφήνουμε στον Πρόεδρο Ομπάμα και στην Υπουργό Εξωτερικών Κλίντον να μιλήσουν απευθείας για τη θέση των ΗΠΑ», είπε προσθέτοντας πως «θέλουμε ωστόσο να μοιραστούμε με τους φίλους μας στη Γερουσία, στην αμερικανική κοινότητα την πρόοδο που γίνεται».

    «Είναι πολύ ελπιδοφόρο που ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Ταλάτ συναντώνται όπως το πράττουν και ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια θετική λύση σε μια μακρόχρονη πρόκληση», κατέληξε.

    [02] ΥΠΟΙΚ - ΡΩΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

    Ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης επιβεβαίωσε ότι ``όντως κάποιοι Ρώσοι επιχειρηματίες στις τελευταίες επισκέψεις στην Μόσχα, μας έχουν πλησιάσει με σκοπό τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου θεματικού πάρκου στην περιοχή της Πύλας και έχουμε δώσει κάποια αναγκαία στοιχεία και πρώτες εκτιμήσεις για το κόστος του έργου``.

    Ο κ. Σταυράκης μιλούσε σε δημοσιογράφους ύστερα από ειδική εκδήλωση στην οποία παρέστη και που διοργανώνει η εταιρεία Deloitte Ltd, στο ξενοδοχείο Hilton στην Λευκωσία, για να βραβεύσει δύο εκπαιδευόμενους λογιστές της εταιρείας, οι οποίοι πέτυχαν την ανώτατη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο στις εξετάσεις του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας στα θέματα Audit and Assurance και Financial Accounting.

    Οσον αφορά στη δημιουργία θεματικού πάρκου στην Πύλα από Ρώσους επενδυτές, ο Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι ``είμαστε ακόμη σε πάρα πολύ αρχικά στάδια και δεν θα πρέπει να δημιουργούμε και πολλές ελπίδες, διότι κάποιος δεν μπορεί να είναι σίγουρος αυτές όλες οι βολιδοσκοπήσεις για μεγάλες επενδύσεις πού θα καταλήξουν``.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΣΥΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά είχε συνάντηση με το Σύρο ομόλογό του Muhammad Al-Ghafri, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία ανωτάτου επιπέδου.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό, αντάλλαξαν απόψεις και μελέτησαν τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών.

    «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και υλοποίηση των συμφωνιών που υπάρχουν μεταξύ τους στο νομικό τομέα», δήλωσε ο Σύρος Υπουργός.

    Πρόσθεσε ότι «άρχισε σήμερα ένας πολύ πλούσιος γύρος συνομιλιών, ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες και μελετήσαμε τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μας στον τομέα αυτό``.

    ``Διαπιστώνω μετά χαράς ότι υπάρχει ήδη συμφωνία από το 1985 στο νομικό τομέα με την Κύπρο και εργαζόμαστε τώρα για την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας προς όφελος των δύο χωρών ώστε να φτάσει στο επίπεδο των πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών», σημείωσε.

    Οπως εξήγησε, η υφιστάμενη συμφωνία αφορά σε νομικά θέματα πολιτικού, οικογενειακού, και εμπορικού δικαίου, ενώ στο μέλλον θα συναφθεί και συμφωνία για έκδοση φυγόδικων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 16 February 2009 - 18:29:11 UTC