Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΕ - ΑΜΚΕ

  • [01] ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Δεν υπήρξε ποτέ ούτε μια στιγμή ενδοιασμού σε σχέση με τη δέσμευση των δυο ηγετών στην Κύπρο να επιτύχουν στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, σημειώνοντας πως παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος για τη διαδικασία αυτή.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση μιάμιση περίπου ώρας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, την οποία χαρακτήρισε καλή, ο κ. Ντάουνερ χαρακτήρισε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ως «αναπόφευκτα δύσκολη», αφού υπάρχουν θέματα που πάνε πίσω για πολλά-πολλά χρόνια και υπάρχει μεγάλη ιστορία σε σχέση με αυτά, όπως είπε.

    «Θεωρώ ότι οι δυο ηγέτες παραμένουν πολύ δεσμευμένοι στη διαδικασία και είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν. Αυτό είναι το σημαντικό. Εάν έχεις ηγέτες αποφασισμένους να επιτύχουν μπορούν να επιτύχουν. Θεωρώ ότι ο κόσμος πρέπει να δώσει στους ηγέτες χώρο για να διαπραγματευτούν και να συνεχίσουν την εργασία τους πάνω σε αυτά τα πολύπλοκα θέματα. Εάν τους δοθεί ο χώρος για να το κάνουν αυτό μπορούν να επιτύχουν», ανέφερε.

    Ερωτηθείς κατά πόσον είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως τώρα, μετά από είκοσι συναντήσεις που έγιναν, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο Αυστραλός διπλωμάτης είπε πως δεν είναι βέβαιος ποιες είναι οι προσδοκίες του κόσμου, αλλά όταν πρωτοήλθε στο νησί τον περασμένο Ιούλιο και είδε το όλο ζήτημα δημιούργησε την άποψη ότι αυτό είναι ένα θέμα με βαθιές ρίζες.

    «Και ο κόσμος νιώθει έντονα για τις διάφορες πτυχές του. Ο κόσμος εδώ νιώθει έντονα για το περιουσιακό θέμα, νιώθει έντονα για τον τρόπο που ένα σύνταγμα θα λειτουργήσει και για τα περιουσιακά θέματα κ.λπ., και για τα θέματα ασφάλειας», ανέφερε.

    Είπε πως όταν έφθασε στην Κύπρο η εντύπωση του ήταν ότι θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα από τους δυο ηγέτες.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΕ - ΑΜΚΕ

    Οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) είναι αγώνες όλων των Κυπρίων και γι αυτό θα πρέπει να συμμετέχουν μαζικά και να στηρίξουν τους Κύπριους και τους ξένους αθλητές, για τη μεγαλύτερη δυνατόν επιτυχία τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ουράνιος Ιωαννίδης.

    Σε συνέντευξή του με την ευκαιρία της διοργάνωσης των αγώνων στην Κύπρο μεταξύ 1-6 Ιουνίου, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι όραμα της Κύπρου είναι να γίνουν τέτοιοι αγώνες, οι οποίοι να μείνουν στην ιστορία και ως παράδειγμα για τους επόμενους που θα ακολουθήσουν.

    Με στόχο και πάλι η Κύπρος να πάρει την πρωτιά, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση και γι αυτό όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και να τους παρακολουθήσουν.

    Οπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, όλη η προετοιμασία είναι ολοκληρωμένη και ελάχιστα πράγματα μένουν να γίνουν και είναι τα τυπικά, αυτά που προγραμματίστηκαν για να γίνουν από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Οι χώροι διεξαγωγής των αγώνων θα είναι στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

    Περίπου 1500 αθλητές από οκτώ χώρες (Ανδόρα, Κύπρος, Ισλανδία, Λίχτενστάϊν, Λουξεμβούργο, Μoνακό, Μάλτα και Σαν Μαρίνο) θα λάβουν μέρος ενώ έχουν προσκληθεί οι πρόεδροι των εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών των χωρών αυτών. Επιπλέον, έχουν προσκληθεί οι Υπουργοί αρμόδιοι για θέματα αθλητισμού για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και για να πάρουν μέρος σε άτυπη διάσκεψη υπουργών αρμοδίων για θέματα αθλητισμού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 16 February 2009 - 14:29:14 UTC