Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΡΕΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
  • [03] ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΡΕΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση Ολι Ρεν είχε στην έδρα της Κομισιόν, τις Βρυξέλλες, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ. Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

    Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ντάουνερ ενημέρωσε το Φιλανδό Επίτροπο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος, ενώ στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν συναντάται σήμερα στο Κάιρο με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Ahmed Aboul Gheit, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην αραβική χώρα, ύστερα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του Ahmed Fathi Sorour.

    Ο κ. Καρογιάν θα συναντηθεί στις 12.00, ώρα Κύπρου, με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Amr Moussa και στις 13.00 με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών.

    Στις 20.00, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Κυπριακής Αδελφότητας.

    [03] ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Τρία από τα μέλη της παγκόσμιας οργάνωσης «Οι Πρεσβύτεροι» (The Elders), ο Αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ, και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Λάκχνταρ Μπραχίμι, φθάνουν σήμερα στην Κύπρο, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης, σκοπός των τριών επιφανών προσωπικοτήτων είναι η στήριξη και η ενθάρρυνση αυτών που εργάζονται να δώσουν ένα τέλος στη διχοτόμηση του νησιού».

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, τα τρία μέλη της οργάνωσης θα συναντηθούν με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, με αρχηγούς κομμάτων, εκπροσώπους της πολιτείας, της νεολαίας αλλά και με τους αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Οργάνωση δεν σκοπεύει να έχει ανάμειξη στη τρέχουσα διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επαφές πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας Σμπίγκιεφ Σιανκάσκι ο οποίος, σε δηλώσεις του μέσω διερμηνέα χθες κατά την άφιξή του στην Κύπρο, εξέφρασε την ελπίδα τα Ηνωμένα Εθνη και η Ευρωπαϊκή Ενωση να βοηθήσουν ώστε να λυθεί σύντομα το κυπριακό πρόβλημα και η Κύπρος να καταστεί μια χώρα ελεύθερη.

    Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η Πολωνία με τα δικά της μέσα θα προσπαθήσει να βοηθήσει όπως μπορεί για λύση του Κυπριακού.

    Ο Κύπριος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κύπρος Χρυσοστομίδης είπε ότι η Κύπρος με την Πολωνία και τη Δανία θα «μοιραστούμε τη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2011 - 2012 και έτσι θα έχουμε πάρα πολλά θέματα να συζητήσουμε σήμερα και αύριο για την προεδρία της Ενωσης αλλά και γενικά για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας που είναι ιδιαίτερα φιλικές και θερμές».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 8 October 2008 - 9:29:17 UTC