Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΥΠΕΞ - ΤΑΪΛΑΝΔΗ - ΚΥΠΡΙΟΙ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Την ελπίδα ότι οι δυο κοινότητες της Κύπρου θα αφήσουν κατά μέρος τις συγκρούσεις του παρελθόντος, θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και θα αναλάβουν κοινή δράση για να αποφασίσουν το μέλλον τους σε μια επανενωμένη πατρίδα εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τονίζοντας ότι ο ίδιος, ``προσωπικά``, θα κάνει ``κάθε τι το δυνατό για την υλοποίηση αυτού του οράματος``.

    Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ``έχει έλθει ο καιρός για να δοθεί τέλος στο από μακρού υφιστάμενο κυπριακό πρόβλημα και για να δοθεί στον κυπριακό λαό το καλύτερο μέλλον που του αξίζει``.

    Με δήλωσή του σήμερα κατά την έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και στην επίσημη κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου στην Κύπρο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο κ. Χριστόφιας απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς ``όλους κατά την επίσημη έναρξη ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό``.

    ``Σας καλωσορίζω, κ. Ντάουνερ ως Ειδικό Σύμβουλο και εσάς, κ. Ζεριχούν ως Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα και σας διαβεβαιώνω για την πλήρη συνεργασία μας``, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    ``Παρακαλώ να διαβιβάσετε στον Γενικό Γραμματέα την εκτίμησή μας``, πρόσθεσε, ``για το συνεχές ενδιαφέρον και υποστήριξη τόσο τη δική του όσο και των Ηνωμένων Εθνών``.

    [02] ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Το Κυπριακό δεν είναι ανυπέρβλητο πρόβλημα και οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα μπορούν και πρέπει να έχουν ένα επιτυχές αποτέλεσμα, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ κατά την έναρξη της πρώτης συνάντησης των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Ο κ. Ντάουνερ είπε πως σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Κύπρο και επαίνεσε τους δυο ηγέτες για όλα όσα έχουν κάνει για να καταστήσουν αυτή τη συνάντηση δυνατή.

    «Αυτή, ασφαλώς, είναι η δική σας διαδικασία και εμείς στα ΗΕ είμαστε έτοιμοι να σας υποστηρίξουμε υπό όλες τις περιστάσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες σας όπως θα τις εκφράσετε σε εμάς», είπε.

    Ανέφερε πως είναι αξιοσημείωτο να αναγνωριστεί πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος σε ένα σχετικά σύντομο διάστημα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και δημιουργίας στερεών θεμελίων επί των οποίων να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις.

    Πρόσθεσε πως αυτό έχει συμβεί λόγω της σθεναρής και σταθερής ηγετικής ικανότητας των ηγετών και έχει διευκολυνθεί από τις εκατοντάδες συναντήσεις που έχουν γίνει σε τεχνικό επίπεδο.

    [03] ΥΠΕΞ - ΤΑΪΛΑΝΔΗ - ΚΥΠΡΙΟΙ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Κύπριους που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη να αναβάλουν το ταξίδι τους, εκτός και αν συντρέχει σοβαρός λόγος μετάβασης στη χώρα αυτή ενώ για πληρέστερη ενημέρωση μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών στο τηλέφωνο 99660129.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ``όσοι Κύπριοι βρίσκονται ήδη στην Ταϊλάνδη παρακαλούνται να δώσουν τα στοιχεία διαμονής τους στην Ταϊλάνδη στον Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου στη Μπανγκόκ στα τηλέφωνα 00662 2618408, 00662 2618409, 00662 9972012/13(οικία) και 00661 6324888(κινητό).

    Συστήνεται να είναι πολύ προσεκτικοί στις διακινήσεις τους, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα που είναι το επίκεντρο της πολιτικής κρίσης.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα εκδώσει νέα ανακοίνωση όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 September 2008 - 11:29:36 UTC