Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΕΛ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΟΕΛ
  • [03] ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
  • [04] ΕΕ - ΤΕΛΗ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ - ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

  • [01] ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΕΛ

    Στο γκρουπ των αδυνάτων θα βρίσκονται ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια, μαζί με άλλες 38 ομάδες, στη σημερινή κλήρωση του Α` γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ωστόσο θα κληρωθούν με δυνατή ομάδα.

    Η κλήρωση θα γίνει σήμερα, στις 14:00, ώρα Κύπρου, στο Μονακό.

    Ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης η Ομόνοια, η οποία στον επαναληπτικό αγώνα που διεξήχθη στο ΓΣΠ στα πλαίσια του Β προκριματικού γύρου του θεσμού με αντίπαλο την ΑΕΚ Αθηνών, εξήλθε ισόπαλη 2-2 και με συνολικό σκορ 3-2 υπέρ της, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον Α γύρο του συγκεκριμένου θεσμού.

    Η ομάδα του ``τριφυλλιού`` για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ ήταν καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο από τον αντίπαλο της και δίκαια πήρε την πρόκριση.

    Στον αγωνιστικό τομέα η Ομόνοια έδειξε ότι ήθελε περισσότερο την πρόκριση και κατάφερε νωρίς να ανοίξει το σκορ.

    Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα ο Ντούρο με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Σάχα δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί αρκετά γρήγορα.

    Το γκολ αυτό τόνωσε ακόμη περισσότερο τους ποδοσφαιριστές. Η Ομόνοια μάλιστα θα μπορούσε να διπλασίαζε τα γκολ της, αλλά το σουτ του Ντούρο στο 12ο λεπτό σε απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα να κτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων, ενώ στο 15ο λεπτό ο Γερμανός διαιτητής Θόρστεν Κινχόφερ δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι όταν ο Χριστοφή ανατράπηκε από το Ρίκκα.

    Η ΑΕΚ παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, καθώς χρειαζόταν δύο γκολ για να πάρει σκορ πρόκρισης θέλησε να αντιδράσει νωρίς και κατάφερε να απαντήσει στο γκολ της ομάδας του ``τριφυλλιού`` στο 16ο λεπτό. Ο Μπασινάς εκτέλεσε ιδανικά φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ πλάγια άουτ δεξιά της μεγάλης περιοχής και ο Μπλάνκο με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

    Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως με την μπάλα να ταλαιπωρείται κυρίως στο χώρο του κέντρου, με την Ομόνοια να διατηρεί για τα καλά κλειστούς τους διαδρόμους που θα οδηγούσαν προς την εστία της και με την ΑΕΚ να προσπαθεί με δυνατό παιχνίδι κατά χρονικά διαστήματα να κερδίσει κάποιες προσωπικές ``μάχες`` των παικτών στη μεσαία γραμμή.

    Στην επανάληψη, η Ομόνοια γνωρίζοντας πολύ καλά το πως πρέπει να συμπεριφερθεί απέναντι στην ΑΕΚ δεν άφησε χώρους στους φιλοξενούμενους για να κάνουν το παιχνίδι τους αλλά αντί αυτού τους προκάλεσε περισσότερο άγχος, πίεση και νευρικότητα φέρνοντας την κόκκινη κάρτα στο 58ο λεπτό. Ο Σκόκο σε μία επιθετική προσπάθεια του έκανε θέατρο λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή ζητώντας φάουλ με το διαιτητή όμως να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει την ΑΕΚ με δέκα ποδοσφαιριστές.

    Την αριθμητική υπεροχή που είχε η κυπριακή ομάδα την εκμεταλλεύτηκε ιδανικά στο 70, όταν ο Οκκάς, ο οποίος τροφοδότησε έξυπνα τον Ντούρο, ο οποίος με βολέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σάχα.

    Ολο και γινόταν πιο εύκολο το έργο της Ομόνοιας, ενώ δυσκόλευε αρκετά αυτό της ΑΕΚ, με τον προπονητή της, Γιώργο Δώνη, να κάνει κάποιες αλλαγές θέλοντας να παρουσιάσει την ομάδα του πιο επιθετική. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις η ΑΕΚ και για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δυστυχώς γι` αυτήν και ευτυχώς για την κυπριακή ομάδα, αυτή ήρθε στο 89 όταν ο Παυλής με δυνατό σουτ έγραψε το 2-2.

    Στα εναπομείναντα λεπτά προσπάθησε η ΑΕΚ να σημειώσει το γκολ της πρόκρισης, αλλά αντί αυτού έμεινε με 9 παίκτες, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χουαφράν αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα σε σκληρό φάουλ που έκανε στον Οκκά.

    Το τελικό σφύριγμα του Γερμανού ρέφερι έφερε διοίκηση, παίκτες, τεχνική ηγεσία και κόσμο του κυπριακού σωματείου να γίνονται ένα και να πανηγυρίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, δύο προκρίσεις σε μία ποδοσφαιρική περίοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που η Ομόνοια απέκλεισε ελληνική ομάδα.

    Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος στο τέλος του αγώνα συνεχάρη τους συντελεστές της ιστορικής αυτής νίκης.

    Το παρών τους στον αγώνα έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε, επίσης, το βράδυ της Πέμπτης ιστορική νίκη πρόκρισης μετά από ένα αγώνα ``θρίλερ``.

    Παρά τα αρνητικά στοιχεία με τα οποία ξεκίνησαν οι ``γαλαζοκίτρινοι`` και το 2-2 του πρώτου αγώνα, κατάφεραν στην κανονική λήξη του αγώνα να παραμείνουν στους στόχους τους και στην ελπίδα για το όνειρο.

    Στην παράταση και ενώ το ΑΠΟΕΛ βρέθηκε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα Διονύση Χιώτη, δέχθηκε το τρίτο τέρμα μετά από εκτέλεση πέναλτι.

    Η μεγάλη ψυχή των ποδοσφαιριστών της λευκωσιάτικης ομάδας και η δίψα για νίκη, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα και μόλις τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα μετά από το γκολ που πέτυχε ο Μιροσάβλιεβιτς έστειλε το ΑΠΟΕΛ στον έβδομο ουρανό, δίνοντας έτσι την πολυπόθητη πρόκριση.

    Μεγάλη απώλεια του χθεσινού αγώνα αποτελεί ο σοβαρός τραυματισμός του Παουλίστα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (υπέστη κάταγμα κνήμης).

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΟΕΛ

    Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τους προέδρους της Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ, Μιλτιάδη Νεοφύτου και Κυριάκο Ζιβανάρη αντίστοιχα, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Στα τηλεγραφήματά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας απευθύνει θερμά συγχαρητήρια για το μεγάλο άθλο που πέτυχε η Ομόνοια, να αποκλείσει την ΑΕΚ Αθηνών» και να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όπως επίσης και ο ΑΠΟΕΛ, να αποκλείσει τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου» και να προκριθεί η ομάδα στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    [03] ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

    Οι φορολογίες στην Κύπρο δεν θα αυξηθούν, θα παραμείνουν στα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονται σήμερα, γι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων(ΤΕΠ) να παραμείνει όσο αποδοτικό όπως ήταν πάντα, να αυξηθεί η φοροεισπρακτικότητα του και να επισπευθεί η είσπραξη των παλιών φόρων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, προσθέτοντας ότι τις επόμενες δύο ημέρες το σύνολο των εισπράξεων για τον Αύγουστο θα ανέλθει στα 260 εκατομμύρια ευρώ.

    Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Επαρχιακό Γραφείο Είσπραξης Φόρων Λευκωσίας, σκοπός της οποίας ήταν να ενημερωθεί για τις εργασίες του Γραφείου με στόχο την αρτιότερη εξυπηρέτηση του κοινού σε σχέση με την είσπραξη της 1ης δόσης προσωρινών φόρων για το 2008 και της αυτοφορολογίας που αφορά το 2007, για φυσικά και νομικά πρόσωπα, ο κ. Σταυράκης είπε ότι αυτές οι δύο ημέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές όσον αφορά στην είσπραξη φορολογιών από το Κράτος.

    ``Η 31 Αυγούστου είναι η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσωρινών φορολογιών για το 2008 και των αυτοφορολογιών για το 2007. Τα ποσά τα οποία εισπράττονται είναι τεράστια. Για όλο το μήνα μέχρι χθες είχαμε εισπράξει 116 εκατομμύρια ευρώ, σήμερα έχουμε ανεβεί στα 152 εκατομμύρια ευρώ και τις επόμενες δύο ημέρες θα ανεβούμε με το καλό στα 260 εκατομμύρια ευρώ. Τις τρεις αυτές ημέρες εισπράττονται 150 εκατ. ευρώ. Το προσωπικό του Φόρου Εισοδήματος εργάζεται υπερωρίες, προσπαθώντας να διεκπεραιώσει κανονικά τον πάρα πολύ μεγάλο αριθμό υποθέσεων που φθάνουν σήμερα και αύριο στα γραφεία του Φόρου``, πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς σχετικά με τους οφειλόμενους φόρους, ο Υπουργός Οικονομικών είπε: ``Νομίζω είμαστε μέσα στους στόχους που σας έχουμε ανακοινώσει και για τους οποίους είχαμε δεσμευτεί για να εισπράξουμε, δηλαδή, περίπου 50 εκατ. ευρώ καθυστερημένους φόρους``.

    [04] ΕΕ - ΤΕΛΗ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ - ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

    Από τις 30 Αυγούστου θα είναι φτηνότερη η πραγματοποίηση ή η λήψη κλήσεων για τους συνδρομητές που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ανώτατο όριο τιμής για κλήσεις περιαγωγής (ευρωχρέωση) που όρισε η ΕΕ το 2007 θα μειωθεί από 0,49 σε 0,46 ευρώ ανά λεπτό (χωρίς ΦΠΑ) για την πραγματοποίηση κλήσης και από 0,24 σε 0,22 ευρώ ανά λεπτό (χωρίς ΦΠΑ) για τη λήψη κλήσης, όταν ο συνδρομητής βρίσκεται σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Αυτές οι μειώσεις τιμών είναι αποτέλεσμα του κοινοτικού κανονισμού για την περιαγωγή, τον οποίο πρότεινε το 2006 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να περιορίσει τα υπερβολικά υψηλά τέλη περιαγωγής που ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι καταναλωτές για κλήσεις περιαγωγής (κατά μέσον όρο 1,15 ευρώ ανά λεπτό την εποχή εκείνη).

    Ο κοινοτικός κανονισμός για την περιαγωγή, ο οποίος λήγει το 2010, τελεί σήμερα υπό επανεξέταση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 29 August 2008 - 9:29:53 UTC