Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
  • [02] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - CHAMPIONS LEAGUE
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΡΩΣΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    Θερμά συγχαρητήρια για το μεγάλο άθλο που πέτυχε η Ανόρθωση να προκριθεί στους ομίλους του Champions League διαβίβασε, με τηλεγράφημά του προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης Ανδρέα Παντελή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    ``Ο θρίαμβος της Ανόρθωσης μας έκανε όλους περήφανους. Εύχομαι και νέες επιτυχίες. Θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης, στον αρχιτέκτονα της επιτυχίας Τιμούρ Κετσπάγια και στους ποδοσφαιριστές``, υπογραμμίζει στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    [02] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - CHAMPIONS LEAGUE

    Με θερμές και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις από τέσσερις περίπου χιλιάδες οπαδούς, που άρχισαν να συρρέουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά τα μεσάνυκτα, έγινε σήμερα το πρωί δεκτή στην Κύπρο, η Ανόρθωση, η οποία έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που κατάφερε είσοδό της στους Ομίλους του Champions League.

    Η ομάδα της Αμμοχώστου ηττήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον επαναληπτικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, από τον Ολυμπιακό Πειραιώς με 1- 0, αλλά πήρε την πρόκριση αφού στον πρώτο αγώνα που έγινε στη Λάρνακα νίκησε με 3 - 0.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΡΩΣΙΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού χαιρέτισε τη σταθερή στάση της Ρωσίας όσον αφορά το Κυπριακό και τη μη αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος.

    Κληθείς να σχολιάσει τις προσπάθειες της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις στον Καύκασο προς όφελος των κατεχομένων καθώς και τη δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρα για μη αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο κ. Κυπριανού απάντησε «θέλουμε να χαιρετίσουμε τη σταθερή στάση της Ρωσίας όσον αφορά το Κυπριακό ζήτημα και την μη αναγνώριση του ψευδοκράτους».

    Υπενθύμισε ότι χθες είχε δηλώσει ότι είναι διαφορετική η κάθε περίπτωση και «δεν θεωρούμε ότι κανείς μπορεί να καταλήξει σε παραλληλισμό μεταξύ της κατάστασης στη Γεωργία με την κατάσταση στην Κύπρο και τη δημιουργία του ψευδοκράτους».

    Το ψευδοκράτος, είπε, είναι αποτέλεσμα εισβολής και κατοχής, είναι προϊόν πολέμου, και σαν τέτοιο εξακολουθεί να είναι παράνομο. «Βεβαίως λίγες μέρες πριν την έναρξη των συνομιλιών, ελπίζουμε ότι θα βρεθεί μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα, η οποία θα βοηθήσει στην επανένωση της Κύπρου και σε μια λύση. Βασική μας θέση είναι ότι θα είναι η συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 28 August 2008 - 13:29:19 UTC