Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
  • [02] ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [03] ΠΕΚΙΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    Ευχάριστη εξέλιξη θεωρεί ο Υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, τη διαφαινόμενη διεθνώς πορεία μείωσης των τιμών των πετρελαιοειδών, κάτι που προδιαγράφει, όπως ανέφερε, την ανάλογη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο. `` Οι τιμές των πετρελαιοειδών έχουν ήδη ξεκινήσει την κατιούσα, αλλά όλοι θέλουμε και αναμένουμε μια πιο γρήγορη μείωση των τιμών. Αρα``, είπε ο κ. Σταυράκης σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Οικονομικών, ``αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα εισοδήματα για το μέσο Κύπριο καταναλωτή`` και ``είναι μια εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη, η οποία επιπρόσθετα θα μειώσει και τις πληθωριστικές πιέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην οικονομία``.

    Αναφορικά με τη μείωση στις τιμές των καυσίμων και τις επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Σταυράκης δήλωσε ότι ``θα πρέπει οι εταιρείες, με την ίδια σπουδή και γρηγοράδα που ανέβαζαν τις τιμές τους όταν η τιμή του πετρελαίου διεθνώς ανέβαινε, τώρα να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων``. Ο κ. Σταυράκης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ``το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορίου και η ΕΠΑ (Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού) μελετούν συνεχώς το θέμα αυτό, το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο γιατί κτυπά τα νοικοκυριά με έναν πολύ σημαντικό τρόπο``.

    ``Υπάρχει, όμως, μια τάση προς τα κάτω και είναι εξαιρετικά ευχάριστη``, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών. ``Υπενθυμίζω``, είπε, ``ότι είχαμε υπολογίσει ότι η ζημιά για την κυπριακή οικονομία, από τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ήταν της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ, άρα, όσο μειώνεται η τιμή, αυτή η ζημιά μειώνεται σημαντικά``.

    [02] ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της Κύπρου αποτελεί το Σπίτι της Κύπρου, το οποίο επί 21 χρόνια λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι. Το Σπίτι της Κύπρου, που στεγάζεται σε ένα τετραώροφο αρχοντικό, κτισμένο στο τέλος του ΙΘ αιώνα , σ` ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της αθηναϊκής πρωτεύουσας, στη γωνία Σκουφά και Ηρακλείτου, λειτουργεί ως πολύκεντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων.

    Η ίδρυση κυπριακού πολιτιστικού και καλλιτεχνικού κέντρου στην Αθήνα ήταν πάγιο αίτημα του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της Κύπρου, της κυπριακής παροικίας στην Αθήνα, των οργανώσεων, των παραγόντων, υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και πολλών επώνυμων και ανώνυμων φίλων της Κύπρου.

    Οπως εξηγεί η Μορφωτική Ακόλουθος και Διευθύντρια του Σπιτιού της Κύπρου Ελένη Αντωνιάδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, τα εγκαίνια του έγιναν στις 5 Ιουνίου 1987 από τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού και τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου, για να στεγάσει το Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας και να λειτουργήσει, επίσης, ως πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων.

    [03] ΠΕΚΙΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Το δείγμα που λήφθηκε από μέλος της Ολυμπιακής αποστολής της Κύπρου στο Πεκίνο δεν θεωρείται θετικό, τόνισε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) της Ελλάδας Χαρά Σπηλιωτοπούλου, η οποία χαρακτήρισε το συγκεκριμένο δείγμα ως «εκκρεμές αναλυτικό αποτέλεσμα». Εξάλλου ο αρχηγός της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου Αλέκος Σπανός πιστεύει ότι οποιαδήποτε κίνηση από αναρμόδιους αναφορικά με το θέμα μόνο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

    Στο θέμα που προέκυψε στα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, περί «θετικού δείγματος ντόπινγκ» σε μέλος της Ολυμπιακής κυπριακής ομάδας, τοποθετήθηκε εκ νέου ο κ. Σπανός, όπως επίσης και η κ. Σπηλιωτοπούλου, η οποία βρίσκεται επίσης στο Πεκίνο, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Ενωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) Πέτρο Χατζηχριστοδούλου.

    Οπως μεταδίδει από το Πεκίνο ο απεσταλμένος της ΕΑΚ, μία εμπιστευτική πληροφορία που έπρεπε να τύχει σωστής επιστημονικής διαχείρισης και εχεμύθειας, δημοσιοποιήθηκε και διέρρευσε παράτυπα και παράδοξα και έγινε αντικείμενο συζητήσεων από αναρμόδιους με αποτέλεσμα να βλάπτεται η κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 6 August 2008 - 17:29:16 UTC