Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΙΤΗ ΕΕ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [04] ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΙΤΗ ΕΕ

    Ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα Ηνωμένα Εθνη εν αναμονή της απάντησης της τ/κ πλευράς σε σχέση με το αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου να τους επιτραπεί να περάσουν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη για να μεταβούν στην εκκλησία του Αγίου Μάμα στην κατεχόμενη Μόρφου.

    ``Μόλις έχουμε κάτι θα το ανακοινώσουμε``, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιακώβου, προσθέτοντας πως ``δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε. Εξαρτάται από τους άλλους. Είμαστε σε συχνή επαφή με τα ΗΕ που περιμένουν από την τ/κ πλευρά και μόλις έχουμε θα το ανακοινώσουμε``, είπε ο κ. Ιακώβου.

    ``Οταν θα αποφασίσουν θα μας πουν``, κατέληξε ο Επίτροπος Προεδρίας.

    Ερωτηθείς εάν έχει συζητήσει το θέμα αυτό με το σύμβουλο του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Οζντίλ Ναμί, ο κ. Ιακώβου είπε πως ``το σημείο επαφής είναι τα ΗΕ`` και πως ``αυτά γίνονται με τη διαμεσολάβηση των ΗΕ``.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Το νομοσχέδιο σχετικά με την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα κατατεθεί, με την έναρξη της βουλευτικής περιόδου, στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κύπρος Χρυσοστομίδης, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο του θα κάνει ό,τι μπορεί για να μειωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός για ολόκληρη τη Κύπρο.

    Σε δηλώσεις μετά το πέρας επίσκεψης του στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε πως ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου για τη δομή, τη δράση και τις επιτυχίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, καθώς και για τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το Σώμα.

    ``Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, επειδή είναι υπεύθυνο για την Πυροσβεστική θα κάνει ότι μπορεί για να μειωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός για ολόκληρη τη χώρα μας, ιδίως όσον αφορά τη δασοπυρόσβεση, πράγμα το οποίο αποτελεί σημαντική αποστολή προστασίας εθνικού πλούτου, αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς όπου δρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση, ειδικώς τώρα θα αναλύσουμε κάποια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως για παράδειγμα θέμα προσωπικού και θέμα καλύτερου εξοπλισμού και κτιριακών εγκαταστάσεων``, πρόσθεσε.

    [03] ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ενα νέο λύκειο και τρία νέα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, το Σεπτέμβρη θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους μαθητές για πρώτη φορά, το Λύκειο Γεροσκήπου Ανατολικά Πάφου (Α Φάση) και τα νηπιαγωγεία Ξυλοφάγου, Κονιών και το ΙΘ Λεμεσού.

    Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά και οι Β` φάσεις των λυκείων Εμπας και Αραδίππου, ενώ θα ολοκληρωθούν και οι επεκτάσεις των λυκείων Σολέας (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), Κουτσόφτα Παναγίδη στο Παλιομέτοχο, των γυμνασίων Λευκάρων και Παραλιμνίου, των δημοτικών σχολείων Μιτσερού, Δ Δημοτικού Παραλιμνίου, Α και Β Δημοτικών Τσερίου, Πύργου Λεμεσού, Αγίου Τύχωνα και του νηπιαγωγείου Πύργου Λεμεσού.

    Αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Γενική Επιθεωρήτρια Λευκωσίας, Μαρία Οικονομίδου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι καταβάλλονται προσπάθειες η έναρξη της σχολικής χρονιάς να κυλήσει ομαλά.

    [04] ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της Κύπρου αποτελεί το Σπίτι της Κύπρου, το οποίο επί 21 χρόνια λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι.

    Το Σπίτι της Κύπρου, που στεγάζεται σε ένα τετραώροφο αρχοντικό, κτισμένο στο τέλος του ΙΘ αιώνα , σ` ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της αθηναϊκής πρωτεύουσας, στη γωνία Σκουφά και Ηρακλείτου, λειτουργεί ως πολύκεντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων.

    Η ίδρυση κυπριακού πολιτιστικού και καλλιτεχνικού κέντρου στην Αθήνα ήταν πάγιο αίτημα του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της Κύπρου, της κυπριακής παροικίας στην Αθήνα, των οργανώσεων, των παραγόντων, υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και πολλών επώνυμων και ανώνυμων φίλων της Κύπρου.

    Οπως εξηγεί η Μορφωτική Ακόλουθος και Διευθύντρια του Σπιτιού της Κύπρου Ελένη Αντωνιάδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, τα εγκαίνια του έγιναν στις 5 Ιουνίου 1987 από τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού και τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου, για να στεγάσει το Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας και να λειτουργήσει, επίσης, ως πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 6 August 2008 - 11:29:18 UTC