Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΡΙΣΙ - ΟΜΙΛΙΑ
  • [02] ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗ
  • [03] ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΥΠΡΟΣ - 3ο ΧΡΥΣΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΡΙΣΙ - ΟΜΙΛΙΑ

    Την επιθυμία η συνεργασία που εγκαινιάστηκε με την έναρξη λειτουργίας της Ενωσης για τη Μεσόγειο να συμβάλει ουσιαστικά στην εδραίωση και προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή μας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε παρέμβασή του κατά τη Σύνοδο για την Ενωση για τη Μεσόγειο στο Παρίσι.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως η «επίλυση των διεθνών προβλημάτων που για χρόνια βασανίζουν την περιοχή αυτή, μέσω του σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ολοκληρώσει το όραμά μας για ασφάλεια και ειρήνη. Ενα χώρο υπόδειγμα συνεργασίας με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, βασισμένη σε κοινωνικές ευαισθησίες και στο σεβασμό προς το περιβάλλον, σε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης», πρόσθεσε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε, κατά την παρέμβασή του, στο θέμα της διαφύλαξης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ένα πρόβλημα, όπως είπε, που αντιμετωπίζει άμεσα η Κύπρος και άλλες μεσογειακές χώρες, και που αναμένεται να οξυνθεί ακόμα περισσότερο λόγω των κλιματολογικών αλλαγών και της παρατεταμένης ανομβρίας.

    [02] ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗ

    Στην ίδρυση της Ενωσης για τη Μεσόγειο προχώρησαν οι ηγέτες των κρατών χωρών της Μεσογείου στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στο πλαίσιο της οποίας υιοθετήθηκε κοινή διακήρυξη, που περιλαμβάνει τους στόχους της διαδικασίας αυτής και που αποτελεί ουσιαστικά μετεξέλιξη της Διαδικασίας της Βαρκελώνης. Την Κύπρο εκπροσώπησε στη Σύνοδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Στη διακήρυξη αναφέρεται πως «προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που προσφέρονται από ένα ενισχυμένο πλαίσιο πολυμερούς συνεργασίας, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια ενισχυμένη συνεργασία Τη Διαδικασία της Βαρκελώνης: Ενωση για τη Μεσόγειο».

    Οι ηγέτες υπογραμμίζουν τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών, των τοπικών και περιφερειακών αρχών και του ιδιωτικού τομέα στην εφαρμογή της Διαδικασίας της Βερκελώνης: Ενωσης για τη Μεσόγειο. Οπως αναφέρεται, «η Ευρώπη και οι χώρες της Μεσογείου συνδέονται με την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό και πολύ περισσότερο με μια κοινή φιλοδοξία: να κτίσουν από κοινού ένα μέλλον ειρήνης, δημοκρατίας, ευημερίας και ανθρώπινης, κοινωνικής και πολιτιστικής κατανόησης».

    [03] ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΥΠΡΟΣ - 3ο ΧΡΥΣΟ

    Με δυο νέα πανευρωπαϊκά ρεκόρ (και ισοφάριση των παγκοσμίων) ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο στα Λατσιά, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής 2008, και με την εθνική ομάδα της Κύπρου στο σκητ να εξασφαλίζει το τρίτο χρυσό για την κυπριακή σκοποβολή στη διοργάνωση.

    Τα ρεκόρ (125/125 και 150/150) πέτυχε ο Νορβηγός σκοπευτής Τόρε Μπρόβολντ στο σκητ, ο οποίος ήταν και ο φετινός χρυσός νικητής και πρωταθλητής Ευρώπης. Αργυρός νικητής ήταν ο συμπατριώτης του Γιένσεν Χάραλντ, που κέρδισε τον Έλληνα πρωταθλητή Νίκο Μαυρομμάτη σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου». Οι δυο σκοπευτές ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 124/125 και τον τελικό με 149/150. Το 124/125 και 149/150, που πέτυχε ο Νίκος Μαυρομμάτης αποτελούν νέα πανελλήνια ρεκόρ.

    Η κυπριακή ομάδα πήρε το χρυσό με 364/375 αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση τις ομάδες της Τσεχίας και της Ιταλίας με 363/375. Οι Κύπριοι διεθνείς σε άλλη μια μεγάλη σκοπευτική διοργάνωση κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια μεγάλης ομάδας και μεγάλης σκοπευτικής δύναμης στην Ευρώπη, δείχνοντας για άλλη μια φορά το βάθος της κυπριακής σκοποβολής (ιδιαίτερα στο σκητ), αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΚΟΣ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 14 July 2008 - 9:29:19 UTC