Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΞΙΩΣΗ - ΗΓΕΤΕΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΔΕΞΙΩΣΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [04] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

  • [01] ΔΕΞΙΩΣΗ - ΗΓΕΤΕΣ

    Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ε/κ και τ/κ κομμάτων, που διοργάνωσε στο Λήδρα Πάλας η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Κύπρο, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τ/Κ ηγέτης προσήλθαν στη δεξίωση που άρχισε στις 1900, μισή ώρα αργότερα, και οι δύο μαζί συνοδευόμενοι από την Πρεσβευτή της Σλοβακίας Αννα Τουρενίκοβα, χαμογελώντας και κάνοντας χειραψία μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επεσήμαναν ότι πρόκειται για κοινωνικού περιεχομένου συνάντηση.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ερωτηθείς αν η σημερινή δεξίωση θα δώσει τον καθορισμό για νέα συνάντηση, απάντησε χαμογελώντας, ``σιγά-σιγά``.

    Ενωρίτερα στον χώρο της δεξίωσης κατέφθασαν ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου και ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Οζντίλ Ναμί, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση κοινωνική και ως ένα θετικό βήμα.

    Στη δεξίωση παρευρέθηκαν αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων ε/κ και τ/κ κομμάτων.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΔΕΞΙΩΣΗ

    Τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστούν οι πολύ καλές σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ και θα αναπτυχθούν περαιτέρω, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Μιλώντας κατά την δεξίωση που παρέθεσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ Abraham Haddad με την ευκαιρία της 60ης επετείου από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως το επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ισραήλ είναι πολύ καλά αναπτυγμένο σε όλους τους τομείς.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Κύπρος υποστηρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ και την αναγνώριση του από όλη την διεθνή κοινότητα περιλαμβανομένων των αραβικών κρατών.

    Ανέφερε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να δημιουργήσουν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    Ευχήθηκε δε το συντομότερο δυνατό, να επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή μας, στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνεγχάρη τον Πρεσβευτή και τον λαό του Ισραήλ για την 60η επέτειο της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ.

    Ο Πρεσβευτής του Ισραήλ Abraham Haddad είπε ότι οι δύο χώρες διατηρούν ιστορική και παραδοσιακή φιλία.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΠΑΦΕΣ

    Τη σταθερή θέση αρχών της Αιγύπτου στο Κυπριακό επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Αμπούλ Γέιτ στον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού ο οποίος ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την σταθερή και αδιάλειπτη υποστήριξη που προσφέρει η Αίγυπτος στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ, κατά την διάρκεια συνομιλιών που είχαν στο Κάιρο, ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για την διαχρονική υποστήριξη της Κύπρου προς την Αίγυπτο και διαβεβαίωσε για την συνέχεια της στενής συνεργασίας των δύο χωρών.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο κ. Κυπριανού, «είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αιγύπτιο ομόλογο του γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό».

    Ο Κύπριος ΥΠΕΞ, «σημείωσε με έμφαση ότι η αισιοδοξία που έχει δημιουργηθεί με την εκλογή του Προέδρου Χριστόφια και την επανέναρξη μιας νέας διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, επηρεάζεται αρνητικά από δηλώσεις της τουρκικής πλευράς που θέτουν σε αμφιβολία την προθυμία της για επίλυση του Κυπριακού στην βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου».

    Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν σε βάθος τις διμερείς σχέσεις, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για το υψηλό επίπεδο τους ενώ συμφώνησαν ότι η υλοποίηση των υφιστάμενων συμφωνιών και η συνομολόγηση νέων θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

    Οι συνομιλίες κάλυψαν επίσης τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, την κατάσταση στον Λίβανο και τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και αραβικού κόσμου.

    [04] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

    Η Ανόρθωση και το ΑΠΟΕΛ είναι το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ο οποίος θα διεξαχθεί στις 17 Μαϊου.

    Στους χθεσινούς επαναληπτικούς ημιτελικούς, η πρωταθλήτρια ομάδα της Αμμοχώστου νίκησε τον Απόλλωνα με 4-1(πρώτος αγώνας 1-0 υπέρ του Απόλλωνα) και πέρασε θριαμβευτικά στον τελικό.

    Στο ντέρπι της Λευκωσίας, το ΑΠΟΕΛ ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε η Ομόνοια από τον πρώτο αγώνα (2-1), νικώντας την ``αιώνια`` αντίπαλο του με 2-0, εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στον τελικό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 May 2008 - 9:29:29 UTC