Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
  • [02] ΕΕ - ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΠΑΙΔΙΑ
  • [04] ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή τόνισε ότι, για την Κύπρο, ως θέμα αρχής και σεβασμού προς τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική κατοχή δεν είναι αποδεκτή, είτε αυτή λαμβάνει χώρα στα Παλαιστινιακά εδάφη, τα Υψώματα Γκολάν ή την Κύπρο.

    Σε παρέμβασή της ενώπιον της ολομέλειας της Υπουργικής Συνάντησης κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Αραβικού Συνδέσμου, υπογράμμισε επίσης τη σημασία του διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου για την επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας καθώς και για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Μαρκουλλή αναφέρθηκε στη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, την κατάσταση στο Λίβανο και το Ιράκ και σημείωσε τη σημασία της κοινής προσπάθειας για εξεύρεση λύσεων σε κοινά προβλήματα, όπως είναι οι κλιματικές αλλαγές, η εκπαίδευση, η παράνομη μετανάστευση καθώς και η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

    [02] ΕΕ - ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

    Κοινή θέση που εκφράστηκε στην πρώτη Υπουργική Συνάντηση κρατών-μελών της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, που συνήλθε στη Μάλτα στις 11-12 Φεβρουαρίου 2008, ήταν ο σεβασμός προς την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η πλήρης συμμόρφωση προς τη διεθνή νομιμότητα και τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Εκφράστηκε επίσης έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Κύπρο, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική και εμπορική συνεργασία.

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή είχε στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης στην Βαλέττα, επαφές με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μαρόκο, της Μαυριτανίας, της Υεμένης, καθώς και με τους Υφυπουργούς Εξωτερικών του Ιράκ και της Τυνησίας.

    Στο κοινό ανακοινωθέν που υιοθέτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών υπογραμμίζεται η σημασία του διαλόγου μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ και των 22 μελών του Αραβικού Συνδέσμου. Αποτυπώνονται επίσης κοινές απόψεις και προβληματισμοί για πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

    [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΠΑΙΔΙΑ

    Τη δέσμευση και την επιδίωξή της «ότι θα είμαι δίπλα σε όλα τα παιδιά της Κύπρου και θα διασφαλίζω το συμφέρον τους σε όλα τα επίπεδα» έδωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά.

    Σε μήνυμά της, με αφορμή την πρόσφατη διαβεβαίωσή της ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Κουρσουμπά αναφέρει ότι «θα μεριμνώ ώστε να προωθούνται τα δικαιώματά τους και να απολαμβάνουν προστασία, παροχή αγαθών και υπηρεσιών και συμμετοχή σε αποφάσεις και διαδικασίες που τα αφορούν, χωρίς καμία απολύτως διάκριση».

    «Θα είμαι το ακούραστο μάτι παρακολούθησης της εφαρμογής της αρχής της μη διάκρισης, του δικαιώματος της ζωής και της ανάπτυξης, της συμμετοχής στις αποφάσεις που τα αφορούν και όλες οι αποφάσεις που τα αφορούν λαμβάνονται με πρώτιστο στόχο το υπέρτατο συμφέρον τους», σημειώνει η κ. Κουρσουμπά.

    Προσθέτει ότι «όραμά μου είναι να κάνω πραγματικότητα για κάθε παιδί που ζει στην Κύπρο την εφαρμογή των αρχών και των προνοιών της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

    [04] ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογής Λάζαρος Σαββίδης δήλωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, θα είναι γνωστά γύρω στις 8.30 το βράδυ ενώ το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών, στις 24 Φεβρουαρίου, θα είναι γνωστό στις οκτώ το βράδυ.

    Ο κ. Σαββίδης είχε συνάντηση με τους προεδρεύοντες των εκλογικών τμημάτων της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας και Αμμοχώστου και αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής της 17ης Φεβρουαρίου. Σε δηλώσεις του ο Γενικός Εφορος Εκλογής ανέφερε ότι λόγω της κρισιμότητας της προεδρικής εκλογής κατέστησε σαφές στους προεδρεύοντες των εκλογικών τμημάτων ότι «πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλες οι οδηγίες που έχουν δοθεί, η κατάρτιση και εκπαίδευση που τους έχουν γίνει, να εφαρμοστούν ρητά την Κυριακή, ώστε να αποφευχθούν τα ερωτηματικά ή και παρατηρήσεις από εκπρόσωπο οποιουδήποτε υποψηφίου».

    «Εμείς έχουμε προβλέψει ότι με βάση τα στοιχεία που έχουμε και την κατάρτιση των προεδρευόντων των εκλογικών τμημάτων και των υπολοίπων λειτουργών θα έχουμε τα αποτελέσματα γύρω στις 20.30 το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου και στις 20.00 το βράδυ στις 24 του μήνα» είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 13 February 2008 - 12:30:37 UTC