Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Τη μεγάλη του συγκίνηση για το γεγονός ότι βρίσκεται στην Κύπρο και την ευχή του όπως έρθει γρήγορα η μεγάλη ημέρα της απελευθέρωσης της Κύπρου από τα κατοχικά στρατεύματα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για να παραστεί σε εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από το θάνατο του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

    Ο Πρόεδρος Παπούλιας, ο οποίος είχε κατ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, υπέγραψε στη συνέχεια το βιβλίο επισκεπτών στο Προεδρικό Μέγαρο στο οποίο σημείωσε τα εξής: «Με μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι σε έναν ιστορικό τόπο, τόπο μνήμης των ηρωικών αγώνων του αδούλωτου κυπριακού ελληνισμού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Χαίρομαι γιατί οι αγώνες έχουν δώσει πολλά και περιμένω γρήγορα τη μεγάλη μέρα της ελεύθερης Κύπρου από τα κατοχικά στρατεύματα και την οριστική λύση, δίκαιη και βιώσιμη για το καλό και την ευημερία του κυπριακού ελληνισμού».

    Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είπε: «όλα καλά, εγκάρδια, φιλικά και πατριωτικά».

    Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι μετέβησαν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, όπου θα παρακολουθήσουν συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με το Ορατόριο του Γιώργου Κοτσώνη «Μακάριος Νυν και Αεί», σε στίχους Ανθου Λυκαύγη.

    Ο Πρόεδρος Παπούλιας βρίσκεται στην Κύπρο για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

    Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος Παπούλιας θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Κύκκου, όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στην Ιερά Μονή Κύκκου και Τρισάγιο στο Θρονί και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων.

    Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ΓΓ του ΑΚΕΛ, και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και αργότερα με τον Ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη.

    Το βράδυ της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Ελλάδας θα απευθύνει χαιρετισμό στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ`, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Η επίσκεψη του Προέδρου Παπούλια θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 28 July 2007 - 17:29:12 UTC