Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Εφθασε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

    Ο κ. Παπούλιας θα έχει συνάντηση αργά το απόγευμα του Σαββάτου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Τον κ. Παπαπούλια εκ μέρους της Κυβέρνησης υποδέχθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ακης Κλεάνθους, ενώ άγημα της στρατονομίας απέδωσε τιμές. Από την έξοδο του αεροσκάφους μέχρι την αίθουσα επισήμων του αεροδρόμιου στρώθηκε κόκκινο χαλί.

    Μετά την προσγείωση, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, του αεροσκάφους της Ελληνικής Δημοκρατίας που μετέφερε τον κ. Παπούλια, σε αυτό επιβιβάστηκαν ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριος Ιερωνυμίδης και ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Δημήτριος Ράλλης. Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος.

    Στην αίθουσα επισήμων υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Μπισμπίκας, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ Αθανάσιος Κυριακόπουλος, ο Πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα Γιώργος Γεωργής, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Σωτήρης Χατζηχριστοφής.

    Το βράδυ ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα παραθέσει στην οικία του στη Στράκκα ιδιωτικό δείπνο προς τιμήν του Προέδρου Παπούλια.

    Μετά τη συνάντηση, οι δύο Πρόεδροι θα μεταβούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, όπου θα παρακολουθήσουν συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με το Ορατόριο του Γιώργου Κοτσώνη «Μακάριος Νυν και Αεί», σε στίχους Ανθου Λυκαύγη.

    Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος Παπούλιας θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Κύκκου, όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στην Ιερά Μονή Κύκκου και Τρισάγιο στο Θρονί και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων.

    Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ΓΓ του ΑΚΕΛ, και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και αργότερα με τον Ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη.

    Το βράδυ της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Ελλάδας θα απευθύνει χαιρετισμό στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ`, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Η επίσκεψη του Προέδρου Παπούλια θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 28 July 2007 - 11:29:11 UTC