Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ
  • [02] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η σημερινή μέρα πρέπει να είναι μέρα μνημόσυνου γι αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας της πατρίδας.

    «Η σημερινή μέρα, όπως και κάθε μέρα, που μας θυμίζει την τραγωδία του πραξικοπήματος πρέπει να είναι μέρα μνημόσυνου γι αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της νομιμότητας της πατρίδας μας», δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, μετά την τέλεση του επίσημου μνημόσυνου στην εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για τους πεσόντες προς προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974.

    Στο μνημόσυνο, το οποίο τελέστηκε από τον Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο παρευρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας Δημήτριος Ράλλης, ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, η ηγεσία της Αστυνομίας, γονείς και συγγενείς των πεσόντων. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Μιχαηλίδης.

    Μετά το μνημόσυνο τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων. Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας, ο Γενικός Εισαγγελέας, αρχηγοί ή κομμάτων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Σύνδεσμοι Αντιστασιακών, γυναικείες και φοιτητικές οργανώσεις, οργανώσεις νεολαίας, συγγενείς των πεσόντων και άλλοι.

    Κατά την είσοδο του Προέδρου της Δημοκρατίας στο κοιμητήριο, άγημα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της δύναμης απέδωσε τιμές.

    Μετά την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

    [02] ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ

    Καταδικάζοντας το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής εκφράζουμε τη θέληση και την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την άρση των τετελεσμένων που δημιούργησε η εισβολή και η κατοχή, για τη δικαίωση του κυπριακού λαού, με την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.

    Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας, στην ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου και του λαού της το καλοκαίρι του 1974, που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και άλλων επισήμων.

    Κατά την έναρξη της συνεδρίας τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή.

    Ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε ολόκληρο το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους- ότι «όχι μόνο δεν εγκαταλείπουμε, αλλά θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 15 July 2006 - 9:29:15 UTC