Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-06-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
  • [02] ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

    Οι επτά νέοι Υπουργοί έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Πρόκειται για τους Γιώργο Λιλλήκα (Εξωτερικών), Φοίβο Κλόκκαρη (Άμυνας), Σοφοκλή Σοφοκλέους (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης), Φώτη Φωτίου (Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος), Αντώνη Μιχαηλίδη (Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού), Αντώνη Βασιλείου (Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και Χάρη Χαραλάμπους (Υγείας).

    Καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου έχει αναλάβει ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    [02] ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ

    Σαφέστατη προειδοποίηση στην Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας απηύθυναν από το Λουξεμβούργο τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η προειδοποίηση έγινε μέσω της κοινής θέσης των «25», αλλά και δηλώσεων που έκαναν η αυστριακή προεδρία και ο Επίτροπος Ολι Ρεν, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης.

    Στην κοινή θέση των «25» που ενσωματώθηκε στο κεφάλαιο της Ερευνας και Επιστήμης, αναφέρει ότι: «H EE υπογραμμίζει τη σημασία η Τουρκία να συμμορφωθεί με την Συμφωνία Σύνδεσης, περιλαμβανομένου του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου και της Τελωνειακής Ενωσης, όπως επίσης και της Εταιρικής Σχέσης, τα οποία αποτελούν ένα βασικό στοιχείο της προ ενταξιακής στρατηγικής. Η μη πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων θα επηρεάσει τη συνολική πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η ΕΕ υπογραμμίζει όλα τα σχετικά στοιχεία της Δήλωσης της ΕΕ και των κρατών μελών της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η ΕΕ, εφόσον χρειαστεί θα επανέλθει την κατάλληλη στιγμή στο συγκεκριμένο κεφάλαιο», καταλήγει το κείμενο.

    [03] ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ

    Ικανοποιημένη δηλώνει η κυπριακή κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, καλώντας όσους επιθυμούν την ομαλή πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ ``να κατευθύνουν προς την Αγκυρα τις συμβουλές και τις ενέργειές τους, ώστε να εφαρμόσει όλες τις υποχρεώσεις της το ταχύτερο δυνατό``.

    Η Κύπρος, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ``έχει επιτύχει τους στόχους που έθεσε ως προς την περίληψη σοβαρών προϋποθέσεων για την παραπέρα πορεία των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ. Ταυτοχρόνως, η Κύπρος έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς την Αγκυρα ότι, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της``.

    [04] ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Εφθασε στην Κύπρο ο Α` Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής (Προεδρείο) του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (ΕΛΚ) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Zhaoguo. Τον κ. Wang, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, υποδέχτηκαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρεσβευτής της Κίνας στην Κύπρο Zhao Yali.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 June 2006 - 13:29:49 UTC