Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-05-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Στη Γερμανία μετέβη ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου για επίσκεψη εργασίας μεταξύ 30-31 Μαΐου.

    Ο κ. Ιακώβου μετέβη στο Βερολίνο από τη Βιέννη, όπου συμμετείχε στην Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στη Γερμανία μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα γερμανική κυβέρνηση.

    Στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει κ. Ιακώβου στο Βερολίνο, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και τη διεύρυνση, καθώς και θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Οι συνομιλίες θα καλύψουν, επίσης, το Κυπριακό και το θέμα της υλοποίησης των υποχρεώσεων της Τουρκίας.

    Η Γερμανία αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ την 1ην Ιανουαρίου 2007.

    Εκτός από τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Δρα Frank-Walter Steinmeier, το πρόγραμμα του κ. Ιακώβου περιλαμβάνει συνάντηση με τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Gunter Gloser, συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Δρα Wolfgang Thierse, καθώς και συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γερμανίας.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου δήλωσε ότι "η θέληση και η επιθυμία της κυπριακής κυβέρνησης είναι η πλήρης διαλεύκανση των ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν" σε σχέση με την αεροπορική τραγωδία της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό και πρόσθεσε πως για τα αίτια της τραγωδίας αυτής έχει μιλήσει με το προκαταρκτικό πόρισμα της η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων.

    Πρόσθεσε ότι με την ενσωμάτωση των σχολίων που αναμένονται να γίνουν στους επόμενους δύο μήνες, από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Κύπρο, θα εξαχθεί το πλήρες πόρισμα, "το οποίο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ίσως το πολυτιμότερο, στα χέρια της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον κ. Παναγιώτη Καλλή για να προχωρήσει στην πλήρη διαλεύκανση για πιθανές ευθύνες και από κει και πέρα η δικαιοσύνη θα πάρει στα χέρια της το όλο ζήτημα".

    Μιλώντας στη Λάρνακα στο περιθώριο εκπαιδευτικού σεμιναρίου για την ασφάλεια πτήσεων και την πρόληψη ατυχημάτων και συμβάντων, και ερωτηθείς κατά πόσον η διαδικασία που έχει ξεκινήσει θα οδηγήσει στην απόδοση ποινικών ευθυνών, ο Υπουργός Συγκοινωνιών απάντησε ότι "εάν και εφόσον υπάρξουν και ποινικές ευθύνες, ασφαλώς και θα προχωρήσει η δικαιοσύνη και σε αυτόν τον τομέα".

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας Φάνη Πάλλη Πετραλιά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο ``δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου`` τον τουρισμό στην Ελλάδα και την Κύπρο, προσθέτοντας πως ``από την ελληνική πλευρά έγιναν εξαιρετικοί χειρισμοί και εγγυόμεθα και την ασφάλεια στην αεροπλοΐα, μαζί με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα``.

    Ανέφερε ακόμα ότι ο τουρισμός ``αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα`` τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα, και σημείωσε πως οι δύο χώρες έχουν ``και κοινούς στόχους και κοινούς προσανατολισμούς μέσα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης``.

    Σε δηλώσεις κατά την άφιξή της στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι είναι ``με ιδιαίτερη συγκίνηση`` που βρίσκεται για μια ακόμα φορά στην Κύπρο και πρόσθεσε πως Κύπρος και Ελλάδα έχουν, εκτός των άλλων, και ``πολύ ισχυρούς δεσμούς``.

    Ανέφερε επίσης πως κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο θα έχει συζητήσεις με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Φώτη Φωτίου. ``Θα ανταλλάξουμε ιδέες, θα επισκεφθούμε την Πάφο για να γνωρίσουμε από πιο κοντά το τουριστικό μοντέλο που αναπτύσσει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 29 May 2006 - 13:29:20 UTC