Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-05-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΚΑΜΠΑΡΙ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΔΗΜΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • [03] ΣτΕ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΓΚΑΜΠΑΡΙ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Την πιθανότητα να επισκεφθεί σύντομα την Κύπρο, ήγειρε ο αναπληρωτής ΓΓ Πολιτικών Υποθέσεων, Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, μιλώντας στην έδρα του ΟΗΕ με ανταποκριτές, τους οποίους ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στο Μιανμάρ.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μεταξύ των θεμάτων με τα οποία ασχολείται είναι και το θέμα της Ζιμπάμπουε και της αποχώρησης του Προέδρου Μουγκάμπε από την Προεδρία της χώρας, ο κ. Γκαμπάρι είπε ότι ασχολείται και με την Κύπρο.

    "Αναφερθήκατε μόνο στην Ζιμπάμπουε, θα μπορούσατε να προσθέσετε και την Κύπρο, την οποία όπως γνωρίζετε μάλλον θα επισκεφθώ", είπε.

    Σημείωσε ότι τα ΗΕ όποτε υπάρχει ευκαιρία διαλόγου πάντα την εκμεταλλεύονται.

    [02] ΔΗΜΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Με στόχο την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων σε θέματα περιβάλλοντος βρίσκεται στην Κύπρο ο Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σταύρος Δήμας, ο οποίος το πρωί είχε συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμη Ευθυμίου.

    Ο Ελληνας Επίτροπος ανέφερε ότι τα θέματα περιβάλλοντος έχουν άμεσες επιπτώσεις στο τουρισμό και στην οικονομία του νησιού και ότι κατά τη διάρκεια των επαφών του θα γίνει μια προσπάθεια εξεύρεσης ικανοποιητικών λύσεων που να προστατεύουν το περιβάλλον, την υγεία των πολιτών, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομία και την ανάπτυξη του νησιού.

    Ο κ. Δήμας επισήμανε ότι θέματα περιβάλλοντος απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα για να δώσουν απτά και θετικά αποτελέσματα.

    Ερωτηθείς ποια θέματα χρίζουν βελτίωση στην Κύπρο, αναφέρθηκε στη λειψυδρία, τα απόβλητα, τη διαχείριση της φύσης και θέματα που συνδέονται με την υγεία των πολιτών, όπως η καλύτερη ποιότητα αέρα.

    Υπογράμμισε επίσης ότι έχουν ήδη μεταφερθεί ευρωπαϊκές νομοθεσίες στο κυπριακό δίκαιο, αλλά αυτό που χρίζει τώρα είναι η εφαρμογή τους.

    Ο κ. Δήμας θα συναντηθεί με πολιτικούς αρχηγούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

    Αναφέρθηκε επίσης στην ευαισθητοποίηση των Κυπρίων σε θέματα περιβάλλοντος, λέγοντας ότι γνωρίζουν ότι τα θέματα αυτά συνδέονται με τον τουρισμό, την υγεία και την ποιότητα ζωής.

    Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι η Κύπρος έχει τις καθαρότερες ακτές στην Ευρώπη.

    Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι με τον κ. Δήμα θα συζητήσουν σε λεπτομέρεια τα θέματα περιβάλλοντος και αναφέρθηκε και αυτός στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

    [03] ΣτΕ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η επίσκεψη του Προέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) Τζιοβάνι Ντι Στάζι στην Κύπρο εκφράζει το ζωηρό ενδιαφέρον του ΣτΕ για τα ζητήματα της, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου.

    Ο κ. Στάζι άρχισε σήμερα επαφές στην Κύπρο για να συζητήσει με εκπροσώπους των εθνικών και τοπικών αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας τρόπους εκπροσώπησης στο Κογκρέσο των τοπικών αρχών της τ/κ κοινότητας``.

    Ανακοίνωση του ΣτΕ αναφέρει πως ο κ. Ντι Στάζι θα συναντηθεί επίσης με την εκτελούσα χρέη Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και τον Πρόεδρο της Ενωσης Δήμων Δημήτρη Κοντίδη.

    Επίσης θα έχει συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Ενωσης Κοινοτήτων Γιώργο Ιακώβου και τον επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Μιχαλάκη Ζαμπέλα.

    ``Θα συναντηθεί επίσης με ηγέτες των τ/κ πολιτικών κομμάτων και τοπικούς εκπροσώπους της τ/κ κοινότητας``, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης που είχε το πρωί με τον κ. Giovanni Di Stasi, ο κ. Χρίστου είπε πως το ΣτΕ είναι ``ένα βήμα στο οποίο πολλές φορές έχουν συζητηθεί τα ζητήματα της Κύπρου και στο οποίο οι εκπρόσωποι μας που είναι οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Συμβουλίων συγκροτούν μια πολύ σημαντική ομάδα τόσο για τα θέματα που αφορούν ειδικά την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για τα μεγάλα πολικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 25 May 2006 - 9:29:38 UTC