Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-04-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΙΝΔΙΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
  • [02] BOYΛΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΙΝΔΙΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    Χαιρετισμό στο παγκοσμίας φήμης «Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων της Ινδίας» απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Ινδία για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Δρα Αμπντούλ Καλάμ.

    Το Συμβούλιο, το οποίο ιδρύθηκε από Ινδούς διανοούμενους το 1943 στη διάρκεια της Βρετανικής αποικιοκρατίας, θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης στον κόσμο. Το 2001, το ινδικό κοινοβούλιο ανακήρυξε το Συμβούλιο με νόμο σε «Ινστιτούτο Εθνικής Σημασίας» για την Ινδία. Το έχουν επισκεφθεί πολλές προσωπικότητες διεθνούς κύρους ενώ έχει φιλοξενήσει ιστορικά διεθνή συνέδρια.

    Το μεσημέρι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν με ειδική πτήση για την Αγκρα, όπου θα επισκεφθούν το γνωστό μαρμάρινο μνημείο Ταζ Μαχάλ, το οποίο θεωρείται από πολλούς ως το όγδοο θαύμα του κόσμου, αφού συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ινδική και την περσική αρχιτεκτονική.

    Γύρω στα 25.000 άτομα επισκέπτονται καθημερινά το επιβλητικό οικοδόμημα Ταζ Μαχάλ, που ολοκληρώθηκε το 1651 ύστερα από 20 χρόνια ασταμάτητης εργασίας της συζύγου ενός Μογγόλου αυτοκράτορα, η οποία πέθανε στη διάρκεια του τοκετού.

    Αργότερα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μεταβεί αεροπορικώς στην Βομβάη, όπου θα επισκεφθεί το παλαιότερο Χρηματιστήριο της Ασίας, που κτίστηκε το 1875.

    Το βράδυ, ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου Μαχαράστρα, θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν της κυπριακής επίσημης αντιπροσωπείας.

    Το κρατίδιο είναι γεωγραφικά το τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα και το δεύτερο μεγαλύτερο σε πληθυσμό.

    Η Ινδία χωρίζεται σε 28 ομόσπονδα κρατίδια, τα οποία εκλέγουν τις δικές τους τοπικές κυβερνήσεις

    [02] BOYΛΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Πραγματοποιείται σήμερα η τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, με την οποία ολοκληρώνεται και η Δ΄ Σύνοδος της 8ης Βουλευτικής Περιόδου, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2006.

    Στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας υπάρχουν 29 νομοθετήματα, μεταξύ των οποίων και το θέμα της αναπομπής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο του περί κέντρων αναψυχής νόμου. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών θα συνεδριάσει το μεσημέρι για να τοποθετηθεί επί της αναπομπής και για να οριστικοποιήσει τις θέσεις της στα νομοθετήματα για την πολιτική διαφήμιση, για τα οποία επίσης έχει προγραμματισθεί η τελική συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

    Στη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας έχει προγραμματισθεί επίσης, μεταξύ άλλων, η συζήτηση της Συμφωνίας μεταξύ Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) και του ιδιωτικού συνδρομητικού τηλεοπτικού σταθμού LTV. Εχει ήδη κατανεμηθεί συνολικός χρόνος δύο περίπου ωρών στα κόμματα για τις ομιλίες Βουλευτών τους επί του θέματος αυτού.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στη Λευκωσία οι Κεντρικές Τράπεζες της Κύπρου και της Αρμενίας, εκφράζοντας έτσι το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους και την κοινή τους επιθυμία για την ανάπτυξη και ενίσχυση διμερών σχέσεων συνεργασίας στον τομέα της εποπτείας των πιστωτικών ιδρυμάτων.

    Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη, εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, από το Διοικητή της Χριστόδουλο Χριστοδούλου και εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, από το Διοικητή της Tigran Sargsyan.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τo Μνημόνιο Συνεργασίας καθορίζει το γενικό πλαίσιο για αμοιβαία συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο Αρχών, με σκοπό τη διευκόλυνση εκτέλεσης των εποπτικών τους δραστηριοτήτων και τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και ακεραιότητας των τραπεζικών τους συστημάτων, σύμφωνα με τις αντίστοιχες νομοθεσίες και τους κανονισμούς των δύο χωρών.

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ

    Με 2 - 0 σετ (6 - 4 και 7 - 6) κέρδισε ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής τον Αμερικανό αντίπαλό του Jesse Vitten στον πρώτο γύρο του τουρνουά του Χιούστον στις ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο.

    π Παγδατής θα αγωνιστεί στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης με τον επίσης Αμερικανό Vincent Spadea. Το τουρνουά άρχισε στις 10 Απριλίου 2006 και ολοκληρώνεται με τον τελικό που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 13 April 2006 - 11:29:13 UTC