Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-05-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Ομόνοια και Διγενής προκρίθηκαν στον τελικό
  • [02] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων
  • [03] (Κ) Ράλλι Κύπρος 2005 - Δόθηκε η εκκίνηση

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Ομόνοια και Διγενής προκρίθηκαν στον τελικό

    Ομόνοια και Διγενής αποτελούν το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Κύπρου στο ποδόσφαιρο, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου 2005 στο ΓΣΠ, μετά τα αποψινά αποτελέσματα των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.

    Η Ομόνοια πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου, μετά την νίκη με 3 0 που πέτυχε απόψε στο ΓΣΠ επί του Απόλλωνα και την ισοπαλία 2 2 που απέσπασε στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, που έγινε στο Τσίρειο στάδιο.

    Στον τελικό πέρασε και ο Διγενής, ο οποίος νίκησε απόψε στο Μακάρειο στάδιο τον ΑΠΟΕΛ με 3 1. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο ΓΣΠ έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

    [02] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Μεξικό - Δωρεά κυπριακών εικόνων στην Αρχιεπισκοπή Μεξικού

    Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μεξικό τελετή παράδοσης εικόνων που δωρήθηκαν από την Ι. Μονή Κύκκου προς την ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Μεξικού που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Σε ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής Αθηναγόρας ευχαρίστησε τη Μονή Κύκκου, αλλά και την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Μεξικό για τη βοήθεια που παρείχε στην ιδέα και το εγχείρημα της δωρεάς όσο και στην παραλαβή και παράδοση των εικόνων.

    Ο Επιτετραμμένος της Δημοκρατίας Α. Μανδρίτης στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στη βοήθεια γενικά της Κύπρου προς τη διασπορά για διατήρηση του πολιτισμού, θρησκείας/ παράδοσης και της εθνικής της ταυτότητας. Αναφέρθηκε, επίσης, στο ιστορικό της Μονής Κύκκου και περιέγραψε την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

    Στη συνέχεια έγινε ο καθαγιασμός των εικόνων που πρόκειται να τοποθετηθούν στο νέο εικονοστάσιο του Αρχιεπισκοπικού Ναού της Αγίας Σοφίας και αναπέμφθηκε δέηση υπέρ της Μονής Κύκκου, της Κύπρου και του λαού της.

    Παρευρέθησαν πλήθος ορθόδοξων Μεξικανών, αρκετοί εκ των οποίων ελληνικής και κυπριακής καταγωγής, όπως και μέλη του διπλωματικού Σώματος.

    Μεξικό - Διάλεξη για το κυπριακό πρόβλημα

    Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Anahnac του Μεξικού διάλεξη του Επιτετραμμένου της Δημοκρατίας Α. Μανδρίτη, στα πλαίσια διαλέξεων που διοργανώνει το πανεπιστήμιο για περιπτώσεις περιφερειακών ολοκληρώσεων (όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση) αλλά και διεθνών συγκρούσεων/προβλημάτων.

    Στην ομιλία του, αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Μανδρίτης αναφέρθηκε στη μεθοδολογία των διεθνών σχέσεων αλλά και στο διεθνές δίκαιο όσον αφορά το Κυπριακό.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα τελευταία γεγονότα, όπως η παράνομη οικοδομική δραστηριότητα και η αναδυόμενη ευρωπαϊκή τάξη δικαίου, το Ευρωσύνταγμα και η συνάδουσα με τη διεθνή ευρωπαϊκή νομική τάξη επιθυμία της Κύπρου για αλλαγές στο Σχέδιο Ανάν.

    Προβλήθηκε συνοπτικά η ιστορία της Κύπρου και η ταινία μικρού μήκους «Crossing the line». Διενεμήθη, επίσης, διαφωτιστικό υλικό του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

    [03] (Κ) Ράλλι Κύπρος 2005 - Δόθηκε η εκκίνηση

    Δόθηκε στις 20.30 απόψε στη Λεμεσό η εκκίνηση του Ράλλι Κύπρος 2005, που για έκτη συνεχή χρονιά περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIA.

    Αρκετές εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος συγκεντρώθηκαν στην επίχωση Λεμεσού για να παρακολουθήσουν την εκκίνηση των συνολικά 60 πληρωμάτων που παίρνουν μέρος στο Ράλλι Κύπρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 12 May 2005 - 19:49:10 UTC